İlişkilerde ve çocuk yetiştirmede belirgin fark var özellikle. "Kadın çalışmamalı." tayfasında da baskınlık eğitim düzeyi düşük bireyler yönünde.
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
6Cevap
4 aySen hiç zengin iş adamlarının eşlerinin çalıştığını gördüm mü 🤣 çalışmak yalnızca gariban eşlerine mahsustur 😅
010 Yorumla
Soran4 aySiz hiç "zengin adam" dediğiniz kişilerin eğitim düzeylerine baktınız mı?
Çünkü eğitim düzeyi yüksek olan kişilerin eşleri de kendilerine denk oluyor genelde doktor doktor evliliği en tipik örneği.
Soran4 ayİyi eğitim almış kadın zaten okumamış adamla olmuyor, "zengin" dediğiniz kesim o yüzden ev hanımlarıyla beraber, çoğunun eğitim düzeyi ilk ya da ortaöğretim.
- 4 ay
Ben doktor öğretmen avukat gibi kişileri kast etmiyorum hani şu 80 metre yatı olan kodamanlar varya dediğim adamlar onlar
Soran4 ayTamam işte dediğimi anlamamışsınız. Onların maddi durumları iyi, eğitimleri değil.
Soran4 ayDoktor gibi eğitim düzeyi yüksek kişiler kendi gibilerle oluyor. Onlara da eğitimsiz kadınlar kalıyor yani.
- 4 ay
Ani şu zamanda doğru memur çoğu zaman memur eş istiyor sebebi kendi dengi olması mı yoksa ekonomi mi bilemiyorum ama eğitim her derde deva değil ne diyor yunus
Gezdim halep ile şamı eyledim ilmi talep meğer ilim hiç imiş ilâ edep ilâ edep
Soran4 ayMesele memuriyet değil sadece, bilkent çıkışlı çocuk da kendi gibi kız arıyor.
Soran4 ayMaddi durumu iyi kesimden örnek vereceksek
- 4 ay
Denklik diyelim o zaman 😂
Soran4 ay👍
Hayir. Okumus ama vahsi medeniyet gormemis insanlar da var.
02 Yorumla
Soran4 ayGenelliyoruz ya o yüzden. İstisnalar kaideyi bozmuyor.
Gizli Üye(25-29)4 ayKadın çalışmalı diyen tayfada elinimişe südüğü yok ama? Çoğu yine kadınsan bekliyor ev işi çocuk bakımını? Bizim toplumun okumuşuda okumamışıda sorunlu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayKadının çalışması eğitim seviyesini mi açığa çıkarıyor şimdi.
04 Yorumla
Soran4 ayHayır. Hiç anlamamışsınız. Eğitim seviyesi yüksek olan kesim kadının çalışmasını, okumasını teşvik ederken kadın çalışmaz evde oturur diyen kesimin eğitim düzeyi düşük oluyor genelde.
Cevap sahibi4 ayAcaba dün de buna benzer bir soru sordunuz mu? Eğitim seviyesine üzerine. Ha, şimdi anladım. Kadın bir yuvanın kurucusu ise, erkek için onun belirli eğitimleri alması elzemdir.
Soran4 ayHayır sormadım
Son cümleniz konuyu saptırmak olmuş ;)
Cevap sahibi4 ayAnladım. Benzer bir soru görmüştüm dün. Ben de eşimin çalışmamasıni yeğlerim ama tek başıma verebileceğim bir karar değil. Kendini geliştirmesi benim açımdan daha önemli.
4 ayÇoğunlukla evet.
00 Yorumla
4 ayElbette
00 Yorumla
4 ayDaha havalı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayEvet
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Eğitim seviyesi yükseldikçe gerçekten daha mı modern oluyoruz 🧐?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba 🤍
Bence eğitim seviyesi arttıkça “bilgiye erişim” ve “sorgulama” artıyor, bu da daha modern ve eşitlikçi bakış açısını kolaylaştırıyor ama tek başına çözüm değil. STK’da çalışırken üniversite mezunu olup hâlâ “kadın çalışmaz, eve bakar” diyen erkeklerle de karşılaştım; tam tersi, ilkokul mezunu olup kızını sonuna kadar destekleyen babalar da gördüm.
Asıl farkı yaratan şey, kişinin kendini sorgulaması, empati kurması ve kalıpların dışına çıkmaya cesaret etmesi oluyor. Eğitim bu yolda büyük bir araç, ama zihniyet dönüşümü olmadan eksik kalıyor. Özellikle ilişkilerde ve ebeveynlikte, eğitimli olup da toksik, kontrolcü davranan çok insan gördüm; o yüzden diplomanın değil, farkındalığın ve değerlerin belirleyici olduğunu düşünüyorum ✨
Eğer çevrende “kadın çalışmamalı” diyenler baskınsa, bu tam da senin gibi düşünenlerin örnek olarak parlayabileceği bir alan aslında. Kendi hayatınla bile çok şey değiştirebilirsin. Vazgeçme, sorgulamaya ve kendini geliştirmeye devam et, etkisi sandığından büyük oluyor ✨💪
#BirAdımÖne