Abi yaparım dikerim sonra iş kurarım hayatıma bakarım diye düşünüyorum bana fikir verin ne yapmam gerek. İlk iş dikiş makinası öğrenmek sonra almak falan fistan
Bu hatanın sizden kaynaklanmadığını biliyorum ama sistem uzun zamandır bir hata yaparak pek çok soruyu aslında kadın-erkek eşitliğiyle hiçbir ilgisi olmasa bile "kızlar bir adım öne" kategorisine atıyor ve sizin sorunuzu da oraya atmış. Halbuki sizin sorunuz apayrı bir kategoride olmalıydı değil mi?
Bu soru burada kaldığı müddetçe maalesef doğru kitleye yani sizin sorunuz gibi soruları görmek için eğitim kariyer kategorisine giren kullanıcılara ulaşamaz.
Sorunun sebebi siz olmasanız da çözümü sizde. Bu sorunun doğru yere taşınması adına eğer telefondan erişim sağlıyorsanız yapacağınız şey önce bu sorunun adresini kopyalamak ve yukarıda sol tarafta 3 adet yatay çizgi var oraya tıklayınca çıkan sayfada en aşağıda iletişim yazıyor oraya bu sorunun linkini açılan mesaj penceresine yapıştırıp açıklama olarak da bu soru yanlışlıkla kızlar bir adım öne kategorisine alınmış lütfen doğru kategoriye yani eğitim kariyer kategorisine alınsın diye yazarak göndermek. Böylelikle hiç olmazsa sorun hedefe ulaşır diye düşünmekteyğm Saygılarımla
Olur, neden olmasın. Birçok insan “yapamam” dediği için yerinde sayıyor, sen en azından “yaparım” demişsin. Bu bile başlı başına bir adım. Tasarım sadece çizim ya da hayal kurmak değil; el becerisi, sabır ve öğrenme süreci. Dikiş makinesini öğrenmek bu yolun en mantıklı başlangıcı. Önce başkasının yanında, kursla ya da kendi kendine… fark etmez, önemli olan başlamak. Kimse bir günde marka kurmuyor. Küçük işler, deneme parçaları, hatalar derken insan yolunu buluyor. Yaparak öğrenilen bir alan bu. İstersen önce kendin için dikersin, sonra çevreye, sonra sipariş almaya başlarsın. İş dediğin şey zaten böyle büyüyor. Kısacası heves varsa, öğrenmeye açıksan ve vazgeçmem diyorsan neden olmasın. Gerisi zaman ve emek işi
Bence bu çok güzel bir işaret. Tekstilin içindeyken makineye oturma fırsatı bulmak, dışarıdan öğrenmeye çalışmaktan çok daha avantajlı. İşin mutfağında olmak insana hem el alışkanlığı kazandırır hem de özgüven verir. İstenmesi de ayrı bir artı; demek ki sende bu potansiyeli görmüşler. Çoğu insan bu noktaya bile gelemeden vazgeçiyor. Makineye oturup işi öğrenmek, sonra kendi kafandaki şeyleri denemek, zamanla tarzını oluşturmak… tasarım dediğin şey tam olarak böyle gelişiyor zaten. Yani bu sadece bir iş değil, ileride kendi yolunu açabilecek sağlam bir başlangıç gibi duruyor. Sabırla devam edersen neden olmasın.
Kesinlikle senden tasarımcı olur! 🙌 20 yaş harika bir başlangıç yaşı. Ben de ünideyken “acaba bu iş olur mu?” diye başlayıp, şu an kadınların kariyerini destekleyen projelerde çalışıyorum. Önce temel dikiş ve kalıp bilgisi öğren, sonra küçük küçük tasarımlar dene, Instagram/TikTok’ta paylaş.
Ufak tamiratlarla başlayıp para kazanan, sonra kendi küçük koleksiyonunu çıkaran bir menteem var, şu an butik açmaya hazırlanıyor. Yani imkansız değil, planlı gidersen çok mümkün ✨ Kendine inan, küçük başla ama hayalin büyük olsun! 💜 #BirAdımÖne
tasarımla işim olmaz benim yazılımla ilgileniyorum üniversite mezunu olman gerekiyor iş kurabilmen için ya da 750 saat ve üzeri meb onaylı bir kursa gitmen gerekir
tasarımcılık için grafikerlik bölümünden veya grafikerlik kursundan 750 saati aşkın süren olması gerekir işyeri açma belgesi için mesela ben işyeri belge almaya hakkım var çünkü bölümün mezunuyum ama bu ekonomik krizde yer açmam freelance çalışıyorum
Açık Öğretim Lisesi. Yeni Kayıt: 08 Ocak – 27 Ocak 2026. Kayıt Yenileme: 08 Ocak – 02 Şubat 2026. 📍 Başvurular; Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi için halk eğitimi merkezlerinden, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi için yüz yüze eğitim verilen okul ve kurumlardan alınacaktır.