Girişimci olmak istiyorum, üniversite okumak mı yoksa direkt iş hayatına atılmak mı daha mantıklı?

Merhaba. Ben lise son sınıf öğrencisiyim ve derslerim çok kötü. Aslında hepsine kafam basıyor çalıştığım zaman yapamadığım ders olmadı ancak asla ders çalışmayı sevmiyorum. Ne zaman derse otursam midem bulanır, sıkılırım. Bunun benim için olmadığını kesinlikle biliyorum ama bir proje yapmak, ilgimi çeken bir konuda saatlerce araştırma yapmak ve harekete geçip fiziksel olarak sahada bulunmayı seviyorum. Bu sanayiye gitmek gibi bir şey değil yanlış anlaşılmasın. Girişimcilik yapmak istiyorum. Sürekli projeler yapmayı farklı farklı alanlarda insanların işine yarayacak, o alanda rakiplerinin sunmadığını düşündüğüm özellikleri sunacak şeyler yapmayı hedefliyorum. Biraz detaylı olacak ama söylemeden duramayacağım çünkü beni dinleyip adam gibi yol gösteren, anlayan kimsem yok. Ben fiziksel zorluklardan, zihinsel yükten her zaman haz almışımdır. Yaşıtlarım instagramda gezip dolaşırken, çekirdek kola yaparken, o kız senin o kız benim dolaşırken, ben yeni sporlar, yeni ilgi alanları aradım durdum hep. Mesela bisiklet sürmeyi çok seviyorum bu yaz da enduro bir bisiklet almayı hedefliyorum. Dövüş sporlarına da çok ilgim var. Birbirinden çok alakasız konularda bile saatlerce araştırmalar yapıp öğrenmek için çabalıyorum. Şu anki hedefimde ise yaşımın artık çocuk olmamasının da getirdiği sorumluluk bilinciyle gelen para kazanma isteği var. Ve bunu en iyi şekilde yapmayı istiyorum. Pazarlama öğrenmeye başladım ve temel reklamcılık, editörlük (Buna da ekstra ilgiliyim), yatırımcılık, finansal okuryazarlık gibi alanlarda da kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Ve bunları aynı anda götürmenin çok zor olduğunu yaşça büyük insanlar benden çok daha iyi bilirler. Yani sonuç olarak sosyalleşmeyi, yüksek fiziksel yoğunluklu ve kafa yormayı gerektiren işleri yapmak, bana oturup robot gibi ders çalışmaktan iyi geliyor. Üniversite okuayacağım bir senaryoda da işletme veya ekonomi gibi alanları düşünüyorum (4 sene yatan okeyci tayfadan olmayacağım :)) bu konuda bilgi ve tecrübeniz olmasa bile en azından bir dış görüş olarak fikirlerinizi belirtin şimdiden teşekkür ederim.

Girişimci olmak istiyorum, üniversite okumak mı yoksa direkt iş hayatına atılmak mı daha mantıklı?