Bence bunun net bir süresi yok, tamamen annenin bedensel ve ruhsal toparlanmasına bağlı. Kimi kadın 3–4 ayda hazır hissederken kimi için bu 1 yılı bulabiliyor ve ikisi de çok normal. Önemli olan “ne zaman dönmeliyim” baskısı değil, “ben ne zaman iyi hissediyorum” sorusu; çünkü iyi olmayan bir anne ne işte ne evde verimli olabiliyor.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bazıları evde durmak istemiyor bunalıyor çocuk ev işi döngüsünden iki komşumuz dadı tuttu bebekleri 6 aylıkken işe geri döndüler. Bence 1 yaşa kadar beklenilmeli
00 Yorumla
4 ay2 yıl sonra başlasa daha iyi olur, bebeğin büyütülmesi için. Malum aciz varlıklarız, kedi ya da geyik gibi doğar doğmaz koşamıyor, avlanamuyoruz. Bir süre ilgiye ihtiyacımız var. 😀
04 Yorumla- 4 ay
O da dogru calisirken yipranacagina bebege bakarken yipran yilmaz jdjdj
- 4 ay
Evet, yalnız yıpran Yılmaz derken? Yıpranan ben mi olacağım yani hayrola 😀
- 4 ay
Biz mi yipranalim 😔
- 4 ay
Tabii ki bebek beraber yapıldı, beraber büyütülür ama kadının emeği daha çoktur. Hem biz de dışarıda çalışıyoruz o sıra
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım 🌸
Bu sorunun tek bir doğru cevabı yok, çünkü her annenin bedeni, psikolojisi, imkânları ve işi çok farklı. Kimi 3 ay sonra hazır hissediyor, kimi 1-2 yıl ara vermek istiyor. Ben STK’da çalışırken doğum yapan kadınlarla çok konuştum; destek alan, esnek çalışan anneler işe daha rahat dönebiliyor. Önemli olan, kendini suçlamadan, kendi hızına ve ihtiyaçlarına göre karar vermen ✨ Unutma, iyi hissettiğin yerde iyi annelik de, iyi kariyer de mümkün 💪 #BirAdımÖne ✨00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u 4 ayKadına göre değişmekle birlikte genelde bir kaç ay da sürebilir bir kaç yıl da. sağlığı iyileşene kadar beklemeli.
00 Yorumla
4 ayEn az bir sene sonra başlamalı gadası
00 Yorumlamaddi durum iyiyse 3 yaşına gelene kadar otursun bebişine baksın bu arada isteğe bağlı sigortada yaparsan emekliliğin gecikmez tabi maddi duruma bağlı
00 Yorumla2 sene geçmeli. Hem yarası iyileşmesi için, hem de bebeğin belli bir yaşa gelmesi için anne lazım başında.
01 Yorumla- 4 ay
(sezeryan olmuşsa)
1 ayBence en az 6 ay dinlenmeliler. Sonrası kendi koşullarına bağlı.
00 Yorumla
4 ay1 yıl geçmesi gerek bence.
İlk kez mentor olmuş birinin sorusuna cevap yazıyorum06 Yorumla- 4 ay
O kadar işsiz işte sen düşün XD
- 4 ay
😂😂
- 4 ay
İnananların işi gücü yok mu abi anlamıyorum
- 4 ay
Demek ki yokmuş, baksana
- 4 ay
Ehsbxhsbxb
- 4 ay
Hatta 1 tane de efsanev var barış diye biri
işyeri tarafından verilen süre 6 ay ile 1 yıl arasında değişiyor diye biliyorum
00 Yorumla
4 ayEn azından 1 yıl bebeğiyle birlikte sürece alışması gerekir diye düşünüyorum. Yani isteyene en azından bu kadar süre tanınması gerekir
00 Yorumla
2 ayValla 3 ay yetiyor bana.
00 YorumlaDoğumun türüne göre değişir bu
00 Yorumla2 sene sonra
00 Yorumla2 sene sonra
00 Yorumla
4 ayÇok sonra
00 Yorumla
4 ayEn az bir yıl sonra
00 Yorumla
4 ayAltı ay.
00 Yorumla