Kadının okuması çalışması ile alıp veremediğiniz ne? Yok "Eşim evde otursun." yok "Kız çocuğumu üniversiteye göndermem.". Kafalara bak
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Kadının okuması çalışması ile alıp veremediğiniz ne? Yok "Eşim evde otursun." yok "Kız çocuğumu üniversiteye göndermem.". Kafalara bak
Soran sadece erkeklerden cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.

Erkekler Ne Diyor
Söz hakkı bana geldi, sakin olun arkadaşlar.
Kadın tabiki okusun, eğitim alsın, iyi yerlere gelsin ama gerçekten iyi yerlere gelsin. Hani 100 erkeğin gıpta ile bakacağı konuma gelsin.
Fakat 100 erkeğin arasında, sıradan bir özel sektör işinde çalışmasın. Bu kadına yönelik büyük bir hakaret. Sıradan, ortalama bir özel sektör işinde kadın çalışacağına evinde rahat rahat otursun.
Ev işlerine karşılık, konfor, ücretsiz yeme içme, barınma, yerine göre gezme, alışveriş kazansın. Bence çok adil bir hayat paylaşımı.
Neden kadına yönelik büyük bir hakaret olsun? İşveren olarak 100 tane erkek 1 tane kadın almak yine erkeklerin hareketi değil mi? Çalıştığında zaten bu saydıklarınızı özgürce kazanıyor, neden sizin sağladığınız kadarına razı olsun. İşler yolunda gitmediği an bir zavallı gibi kalmıyor mu bu insanlar?
İşler yolunda gitmemesinin ( yani ayrılık ve ya ölüm) sebebi erkekler olmasa da, yoluna koyacak olanlar erkekler.
Gerçekten şunu sormak istiyorum. Herhangi bir aliş veriş merkezinde, herhangi bir mağazada çalışmak bir kadının hayalî midir?
Erkeğin de hayali değil ki her insanın imkanı bir olmuyor, gücü ona yetiyor. Sizin küçümsediğiniz mesleği yapan insan evine helalinden para götürüyor muhtemelen sizden daha çok yorularak. Çocuklarının boğazından haram lokma geçmiyor, anneme babama bir şey olursa ne yaparım çocuklarımı yaşlımı nasıl bakarım, ola ki kocamla sorun yaşadık ne olacak derdine düşmüyor.
Ayrıca kadınlar sadece "mağazada" çalışmıyor. Çocuklarınızın okulunda kadın öğretmen yok mu, o önünden geçerken hayran hayran baktığınız yapılarda kadın mimarların mühendislerin emeği yok mu, acile yaralanızı götürdüğünüzde koşup bakan hekim de kadın değil mi?
Neden bir insana muhtaç yaşamak zorunda olsun ki?
Ta en başta söylediğim gibi, 100 erkeğin gıpta ile bakacağı bir işi ve mesleği olmasını desteklerim.
Öğretmen, hekim, mikrobiyolog, uçak mühendisi, belki vatman, ya da hostes ya da müfettiş vs vs..
Bir mağazada tezgahtar olmak kadının hayalî olmadığı gibi kimse de imrenmez ve bu kadına yönelik dozajı düşürülmüş bir hakaret bence.
Kaç kişi mikrobiyolog olabilecek ama kadın için de erkek için de. Derece yapıp da mühendislik kazanamayan açlıktan ölsün mü? Herkesin kapasitesi bir değil, imkanı bir değil.
Erkeğin de hayali tezgahtar olmak değildir belki ama hayatın kime ne getireceği belli değil belki okuyacak parası olmadı, belki evinde hastası var kalkıp başka şehirde okuyacak durumu yok.
Kimse imrenmiyor diye neden çalışamasın? Gıpta edilen insan da gıpta edilen insanlarla evlenir zaten. Doktor doktor, öğretmen öğretmen, avukat avukat tipik örnekleri
Muhtemelen kimse yorum yapmayacak bu başlıktan dolayı. Herkes akıllı olgun olduğunu sanıyor. Ben Karımın çalışmasını pek istemem yorulmasın diye. Rahatına baksın dışarda iş yapmasın terlemesin isterdim. Okuması problem değil. Yapmayı sevdiği bir iş varsa da yapabilir keyfine baksın. Ama hiçbir işi yapmaya zorunda değil.
Biliyorum da karışmayanlar yok ben karışmıyorum yazmasınlar diye bu başlığı açtım 🤣🤣
Dışarıda çalışmayıp yorulmasın ama evin işini, çocuğun bakımını o yapsın mantığı mı bu 😌
çocuğu kadın yetiştirir, fikri ve beyni aydın insanların yetiştirdiği nesilden adam olur ancak. Ama kafası çalışmayan bir nesil yetiştiğine göre durum vahim...
?