Merhaba, ben 21 yaşında, ortaokulu bile bitirememiş birisiyim ve haliyle bir mesleğim de yok. Daha öncesinde bir fabrikada 2.5 yıl montaj işi yaptım ama patronlarım fazla gergin insanlar olduğundan oradan ayrıldım. Şimdi iş arıyorum ama ne yapacağım konusunda kararsızım. Garson veya kasiyer olamayacağımı biliyorum, temposunu kaldıramam. Oteller de temizlik işi var dedi bir tanıdığım ama yapabilir miyim bilmiyorum. Bulaşıkçılık gibi işleri de düşündüm, en kötü öyle bir işe gireceğim.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
4 ayDaha yolun başındasın, bir çok işi yapabilirsin. Sadece sektörel olarak hangi işe yatkın olduğunu kendinde bulmalısın. Montaj işinde çalışmak işe yatkın olduğunu gösterir, bu işler piyasada çok, daha kurumsal bir yerde çalışabilirsin. Orta okul mezunu olmana takılmayacak yerler çok. Diğer türlü de temizlik vb işlere girersen de bence gıda sektörüne yönel. orada yemek dağıtırsın, yemekhanede çalışırsın, masaları temizlersin filan derken o sektörde deneyimli bir personel olabilirsin...
010 Yorumla
Soran4 ayMontaj işi iyiydi ama hep aynı tempoda ve gürültülü bir ortamda olmak bir yerden sonra insanı sarhoşa çeviriyordu. Kulaklıktan gelen yüksek sesli şarkılar da cabası. Bu çalıştığım işin yemekhanesinde bir kaç hafta çalışma şansım olmuştu ama çok koşturmacalı olduğundan pestilim çıkıyordu. Tüm yemekhaneler böyle mi sizce?
- 4 ay
Montaj işi gençken iyi, sonrasında yorar insanı kaldıramaz vücudun... Hayır değil, çok daha basit ve sadece yemek dağıtım/temizlik vb iş yapan yerler de çok. Senin çalıştığın yemekhanede durumlar farklıdır. Bizim burada mesela 10 personel var, ufak bir yemekhane. Bir ablamız var, hazır yemek gelir, onları ısıtır ve yemek saatinde dağıtır. Sonrası temizlik düzen vs, günün rahat %50 sinde boşta...
Soran4 ayO zaman deneyip görmek lazım. İş ilanlarında görüyorum hep ama deneyimli arıyorlar. İşi nerede arayacağım konusunda da emin değilim. Etrafımdakiler facebook daha iyi diyorlar ama ben güvenemiyorum.
- 4 ay
İş dünyası Kariyer. net de dönüyor, öyle faceden bulunan işten hayır gelmez. Güzel bir cv oluştur ve kariyer. nete ekle, işleri incele ve başvuru yap.
Soran4 ayTamam bakayım o zaman ben bir, teşekkür ediyorum 🖤
- 4 ay
Rica ederim, her şey göynünce olsun... Bir not: Bu işleri yapan firmalar var, sokak tabiri ile taşeronlar/müteahhitler, onlara iş başvurusu yaparak başla. En başlarda biraz çırak muamelesi yaparlar ama zamanla işi kapıp ilerlersin...
Soran4 ayEvet duymuştum ama paranı vermezler falan dediler, güvenilir bir firma biliyor musunuz?
- 4 ay
İSS ve Newrest ile çalışıyoruz, personelden bir şikayet duymadım açıkçası
Soran4 ayTamam o zaman onlara da bakarım, tekrar teşekkürler
- 4 ay
Reca
En İyi Cevaplar
4 ayHangisi içine siniyor ise onu yap günümüzde çoğu işyeri bir eleman alıp isveç çakısı gibi her şeyi yapsın istiyorlar yaşın genç öğrenim durumuna hiç takılma
01 Yorumla
Soran4 ayÖyle oluyor gerçekten. Bu çalıştığım iş yerinde eleman yok diye farklı işlere verilirdim sürekli. 12 saatlik mesai de cabası.
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
4 ay
Merhaba 🌼
Önce şunu bil: 21 kesinlikle geç değil, tam aksine hayatı şekillendirme yaşı ✨ Ben de üniversitede okurken ne yapacağımı bilemediğim, kafamın çok karışık olduğu dönemlerden geçtim. Şu an kadınlara mentorluk yapıyorum ve gördüm ki en güzel adımlar, “ben ne yapabilirim?” diye sorduğun anda başlıyor.
Senin için ilk önerim, “ben neyi kesinlikle yapamam?” değil, “hangi işi psikolojik olarak kaldırabilirim?” diye düşünmen. Fabrikada 2.5 yıl çalışabilmen aslında senin disiplinli ve dayanıklı olduğunu gösteriyor 💪 Gergin patronlarla baş edebilmişsin, bu az buz bir şey değil. Tempolu iş sevmiyorsan, daha rutin ve sakin tempolu işlere bakabilirsin. Mesela küçük esnaf yanında yardımcılık, depo düzenleme, kırtasiye, kargo tasnif, çay ocağı, ofis temizliği gibi işler biraz daha düzenli ve tahmin edilebilir oluyor.
Otelde temizlik veya bulaşıkçılık gözünü korkutabilir ama bu tür işler genelde belli bir rutine oturuyor. İlk haftalar zor gelir, sonra otomatikleşiyor. Tanıdığın varsa en azından deneme şansın olur, memnun kalmazsan başka yere geçersin. Çalışırken de mutlaka kendine küçük hedefler koymanı öneririm. Mesela: “Bir işe gireceğim, 6 ay düzenli çalışacağım, bu arada da açıköğretim ortaokulu araştıracağım” gibi. Benim mentorluk yaptığım genç kadınlardan biri 22 yaşında bulaşıkçı olarak başladı, bir yandan da açık liseye yazıldı. Şu an 26 yaşında ve otelde resepsiyona geçti, hâlâ çalışıyor ve kendine inanamadığını söylüyor ✨
Garsonluk, kasiyerlik istememen çok normal, herkes o tempoyu kaldırmak zorunda değil. Önemli olan kendini zorlayıp tükenmek değil, sürdürebileceğin bir düzen kurmak. İş bulma sürecinde şunlar işine yarayabilir: tanıdıklarını devreye sok, “şu şu işleri yapabilirim” diye net söyle; ilk işinin “hayat boyu mesleğin” olmak zorunda olmadığını unutma; iş bulduğunda da boş zamanlarında telefonundan bile olsa beceri geliştirebileceğin şeylere bak. Temel bilgisayar, online sertifika, hatta ileride belki bir meslek kursu… Ben İstanbul’da STK’da çalışırken pek çok kursa yönlendirdiğim kadın, 25–30 yaşından sonra meslek sahibi oldu.
Senin içinde de o potansiyel var, şu an sadece biraz yorgun ve kafası karışmış durumda. Kendine yüklenme, “en kötü şu işi yaparım” yerine “şimdilik böyle başlarım, sonra üzerine koyarım” diye bak. Ne yaparsan yap, senin için utanç verici hiçbir iş yok; emek veren herkes saygıyı hak ediyor ✨ Yanında duran bir arkadaşın varmış gibi düşün, dene, yanılırsın, değiştirirsin, ama asla olduğun yerde takılı kalma.
İstersen aklındaki işleri tek tek yaz, birlikte artı–eksi yapar gibi düşünebiliriz 🌿 Sen yolun başındasın ve inan, çok şey mümkün. #BirAdımÖne ✨01 Yorumla
Soran4 ayGerçekten disiplinli bir insanımdır. 2.5 yılda işe geç gittiğim bir elin parmağını geçmez ama bu bana pek de bir şey katmadı aslında.
Korkum şu, her işte bir yıl çalışıp ömrü geçirmek ve bir meslek edinememiş olmak. Yaşlı başlı halimle bulaşıkçılık mı yapacağım diye düşünüyorum ama geleceğim için hangi kursa gideceğime de karar veremiyorum. Kadınların iş dünyasında yeri az çünkü.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
8Cevap
Ofis programlarını öğren Word Excel falan, ofiste iş bulursun. Bilgisayarı bilmek gerek tabii biraz
015 Yorumla
Soran4 ayBunun için önce bir bilgisayar almalıyım sanırım, hangi model önerirsiniz? Bir de iş ilanlarında tam olarak ne diye arıyorlar bu kişileri?
Soran4 ayBu tarz şeyleri görüyorum ama hep deneyimli arıyorlar, deneyimsiz alırlar mı?
Bilgisayar konusu sana kalmış, hangisi uygun diyorsan ona bakarım- 4 ay
Ben deneyimsiz girdim zaten, deneyimlilik isteyen ilanlara bakmıyordum bile hiç, zaten torpilden geçilmiyor hiç almazlar açsdlsdşlsd
Burada yardımcı elemanım, öyle işi öğreniyorum. 4 ay falan oldu. %60-70 bende şu an evrak, kayıt, fatura, irsaliye, kasa işlerinin. 1-2 Aya da banka ödemelerinne geçeceğim. Ufak ufak ilerliyoruz işte.
İlk başlarda "excel biliyor musun?" diye sordu, dedim üniversitede çat pat, formül falan yazarız her türlü. Klavyen nasıl? dedi, dedim şov yaparım aslşkdlsaksd
Sonra öyle başladı, bayadır da buradayım işte
Biraz risk almak gerek tabii işte, beğenmezlerse çıkarırlar beğenmezsen çıkarsın diyip devam edeceksin. Bu işten önce kaç tane iş yaptım artık sayısını hatırlamıyorum SJŞKLADSFFFAS
Soran4 ayRisk almak lazım yani, nerelerde arıyordun sen ilanları peki
- 4 ay
Evet. İşin olsun, sahibinden, eleman net, kariyer net vs. bu tarz yerlerden. Bu işi işin olsun uygulamasından başvurdum, onlar kendileri aradı falan.
Özgeçmişini güzel doldur, kendini de güzel ifade et.
www.n11.com/.../acer-nitro-v-15-anv15-51-53s1-nhqncey004-i5-13420h-16-gb-512-gb-ssd-rtx3050-156-dos-dizustu-bilgisayar-64717795
Excel Word için öyle yüksek bir şey almana gerek yok da, en azından çok da kötü olmasın. Bu yeterli, artarda.
Başka hedeflerin varsa ona göre yükseltilir.
Ha bunda işletim sistemi yok, bilgisayarcıya kurdurman lazım veya sen kuracaksın, 500-600 onlar alırda. kendin kurmayı biliyorsan yarım saatlik iş. internetten key falan alacaksın 200-250 ona gider sadece
Soran4 ayÇok teşekkür ediyorum o zaman, bakacağım hemen
Soran4 ayTamam, sorarım. Fiyat iyi ya bu zamanda hem oyun oynanabilen hem de iş yürütülen bilgisayar işte daha ne olsun.
Soran4 ayMonster'ın oyun bilgisayarları falan oluyor ya onlarla bu işler yapılır mı mesela. Alacağımdan değil de merak işte
- 4 ay
Excel veya Word'ü 5-6 yıllık bilgisayarlar bile açar kasmana gerek yok. şu an benim değilde, buradaki bir abimin kullandığı bilgisayar 10 yıllık neredeyse hashahash
Monster bilgisayarlar güçlüdür de ısınma problemleri çok oluyor. Ben uzak duruyorum da bilindik ve onaylanmış sorunsuz modelleri görürsem okayliyorum. Onlarda 40+ zaten
Soran4 ayAman zaten çok oyun oynayan biri de değilim senin attığını alırım mıhtemelen
4 ayYine fabrika ya da mutfak işlerine bak, otel temizliği falan gitme
07 Yorumla
Soran4 ayPeki neden, zor mudur?
- 4 ay
Ya kıl tüy isler. Çok titizlik ister, şikayet falan seni baktırır, hem daha yaşın çok genç, meslek edinecegin işlere baksana
Soran4 ayİşte nasıl bir meslek edineceğim konusunda kararsızım. Seçenek çok azmış gibi geliyor. Tek yöneleceğim alan kuaför mü?
- 4 ay
Meslek edinme kursları var, pastacılık var, dikiş var, fotoğrafçılık bile var, önce sevdiğin isleri sec, hobilerini keşfet
Soran4 aySöylediklerin zaten benim ilgimi çeken şeyler ama mesela fotoğrafçılık, para kazandırır mı?
- 4 ay
Şu an yeni tip vesikalık her şeye şart mesela, üstelik 6 ayda bir değiştirmek gerekiyor, bu işi seven biri için güzel
Soran4 ayOlabilir o zaman
Gizli Üye(25-29)4 aykolay yerlerde çalışman lazım otelde temizlikçilik zor tekstil vb fabrika olur kasiyerlikte olur
021 Yorumla
Soran4 ayTekstilde çalışan bir sürü tanıdığım var ve onlar pek iç açıcı şeyler söylemedi. Yoksa ben de düşünüyordum çalışmayı.
Peki otelin nesi zor mesela?
Cevap sahibi4 ay10-20 tane odayı temizle diyebilir sana yüzeysel temizliyip geçersin
Çalıştığın yere göre değişiyor ayrıntılı temizlede diyebilir oteli dene bence
5 yıldızlı otelde komilik kolaydı ben çalıştım
Soran4 ayİsim verebilir misin peki?
Cevap sahibi4 ayOtelde tek kalırsan zor eleman almıyorlar her işi sen yapıyorsun ama kimse karışmıyor şarkını açar temizliğini yaparsın
Cevap sahibi4 ayMeydancı steward falan olma
Soran4 ayPeki, temizliğin içinde tam olarak neler var?
Cevap sahibi4 ayPaloma oteldi Manavgat'ta
Cevap sahibi4 ayOdayı ve tuvaleti temizliyorsun müşteriler gelmeden
Soran4 ayManavgat bana uzak ya, sezonluk falan mı diyorsun sen?
Cevap sahibi4 aySen yaşadığın şehirde bul zaten 😂
Nerede yaşıyorsun
Soran4 ayİstanbul, anadolu yakasındayım
Cevap sahibi4 ay
Cevap sahibi4 ayİstanbul'da bulursun girersin denersin kendini
Soran4 ayTeşekkürler, bakacağım 🖤
Cevap sahibi4 ayRica ederim sevgilide bak 😂
Soran4 ayAy amaan hiç ihtiyacım yok valla 😅
Soran4 ayNiye öyle dedin ki ama, aklıma takarım şimdi ben
Cevap sahibi4 ayYa çekinme nolucak kendine göre birisi denk gelir illaki
Cevap sahibi4 ayTakma boş ver ya otelde sana yürümesinler dikkat et o zaman
Soran4 ayOo, öyle şeyler oluyor mu ya?
Cevap sahibi4 ayBizim burada oluyordu da senin orada olmaz nadir
Gizli Üye(18-24)4 ayOkul oku açık lise ve orta okul falan orta okul hemen bitio lise biraz sürüyor sonra kendine yakışan mesleği alırsın
05 Yorumla
Soran4 ayAçık öğretime bu yıl kayıt yaptıracağım zaten ama lise bittikten sonra meslek edinmek de yıllar sürecek. Hangi ara deneyim kazanacağım? Bir de o yaşta deneyimsiz birini kim alır ki
Cevap sahibi4 ayDeneyimsiz dediğin basit işler ztn sen KPSS'den atanican işte deneyim gerekmio ki
Soran4 ayAa, onu bilmiyorum
Cevap sahibi4 ayMemur olmak için bir sınav işte
Soran4 ayAraştırırım bir
4 ayNormal vasıfsız işler olabilir
056 Yorumla
Soran4 ayTabi öyle olacak şu an ama ben ilerisi için de geçerli bir şey arıyorum. Yaşlanınca da yapabileceğim bir iş
- 4 ay
Valla knka aşçı ol diyecem de kadin aşçı görmedim hiç açıkçası
Soran4 ayBen gördüm de o baya okulunu okumuştu o işin
- 4 ay
Normal restoran da filan çalışanlar okulda okumuyor ya onlar otel vb yerler de çalışıyorlar
Soran4 ayKursu vardır belki, bir bakarım
- 4 ay
Bak yani knka cok para getirmez ama seni döndürür
Soran4 ayHer türlü asgari ücretten fazla alıyordur, bence
- 4 ay
Alırsın tabi ya ama 35 40k alsan bile yetmiyor inan en az 60 70k gelirin olması lazim
Soran4 ayEvde iki kişi kalıyoruz iki asgari ücret bir ayı çıkarıyor, benim için iyi yani
- 4 ay
Valla benim maaşım 2 asgariden fazla yetmiyor 😂 esc benden fazla kazanıyor
Soran4 ayBiz fazla gezen insanlar olmadığımızdan yetiyor. Evcimen kişileriz biraz, yoksa bize de yetmezdi yani
- 4 ay
Bende gezmiyorum ama kiralar almış başını gitmiş kötü bir yerde oturmak da riskli malum
Soran4 ayDoğru, biz 18 veriyoruz şu an. Biraz dağ başı gibi bir yer ama diğer evlere göre güzel diye tuttuk. Daha yeni taşındık etrafı bilmiyoruz ama hayırlısı valla
- 4 ay
Valla evliysen allah yardımcın olsun ben 42 kira ödüyorum 4k da kapıcı var sırf
Soran4 ayYok annemleyiz, müstakil olduğundan bizde aidat yok ama seninki de çokmuş bee. Taksitle ev alırsın o paraya
- 4 ay
Ankara merkez de pahalı kiralar ya bana tek avantajı havuzlu ve güvenlikli olması dubleks bir ev alma düşüncem var da evlenince alırım diyorum onuda. Sizin ki de çok riskli ya müstakil hırsızı var sapığı var insan korkar gerçekten
Soran4 ayBir aydır buradayız valla, şimdilik bir şey olmadı ama galiba bir tane akıl sağlığı yerinde olmayam biri var mahallede, zarar verir mi bilmiyoruz. Zaman gösterecek.
Bence evi alabilme şansın varken al, ülke pek de iyi bir yere gitmiyor çünkü.- 4 ay
Dolar da tutuyorum birikimimi asagi yukarı 2 milyonluk bir aracım var işte evimin eşyalarını filan 0 dan dizdim. Bu saatten sonra da faizler düşünce eve girecem inşallah. Sizin mahalle beni ürküttu valla başınız da bir erkek vardir umarım
Soran4 ayHayırlısı neyse o olsun o zaman.
Ay erkek yok valla, olmazken de daha rahat açıkçası.- 4 ay
Niye ya insan kendini güvende hisseder :D Bir de müstakil evler malum kapıyı itelesen açılacak türde oluyor hep
Soran4 ayValla ben bu zamana kadar abilerim dışında hiç bir erkeğin yanında güvende hissetmedim, hayat 🤷♀️
Evin dandik de olsa bir çelik kapısı var. Hoş isteyen çatıdan da girer orası ayrı. Daha önce uyu*turucu içenler kundaklamış evi, yani pek iyi bir yer değil ama hayat şartları işte- 4 ay
Umarım biran önce kurtulursun ya oradan gerçekten hangi şehir bilmiyorum ama 2 kadın yaşıyorsanız abilerin yanında değilse silahla yatmakta bile yarar var hırsızı geçtim hadi ne çalacak da diğerleri insanı bir korkutuyor. Bende felaket tellalı gibiyim sabah sabah içini kararttım :D
Soran4 ayAman bende senin kadar felaket tellalıydım ilk başta ama insan alışıyor bir şekilde 😅
- 4 ay
aman aman alışma böyle sıcak kanlı bir kadın böyle saçma sapan bir yerde yaşamayı hak etmiyor kurtulmanın çabasına bak daha gençsin güzelsin uyuştu*rcu hırsız tecavüzcülerin mahallesin de senin ne işin olacak :D
Soran4 ayZaten bir kaç yıla kentsel dönüşüm gelir diye düşünüyoruz. Bir dahaki yıl kira çok artarsa kendimiz de çıkabiliriz, aman hayırlısı valla
- 4 ay
Valla seninle az konuştuk ama sevdim ya seni :D Çalışmıyorsun demi şuanda
Soran4 ayYok şu an çalışmıyorum, ay sonuna doğru gireceğim bir yere
- 4 ay
he iyi bari seni işinden alı koymayayım diye sordum çenem düştü yine de :D nereliydiniz ya
Soran4 ayYok estağfurullah, karşılıklı bir konuşma sonuçta
İstanbul'da doğup, büyüdüm ben ama annem ile babam Ağrı'lı- 4 ay
Kürt müsünüz diye sormam da bir sakınca yoktur umarım böyle dişli bir kadın gibisin de :D İstanbul kızı demeyeyim hemen :D
Soran4 ayİstanbul kızı tam olarak ne oluyor bilemiyorum ama burada doğup büyüdüm işte. Böyle her cümlenin başına veya sonuna "ay - ya" falan eklerim. Bu tarz bir şey mi? Kürtlük benim genimde var ama.
- 4 ay
onları eklediğin için olabiliyor evet :D Ya kürt kızları biraz daha candan sıcak kanlı geliyor bana da ondan soruyorum. Bu arada çakma KizlarSoruyor sitesi kodluyorum fikrini merak ettim tasarım olarak sadece bir işlevi yok henüz ama sende fikir verebilirsin istersen bana :D https://herkeslersoruyor.xyz
Soran4 ayVay yazılımcı mısın sen, bir bakayım hemen
- 4 ay
Evet yazılımcıyım :D Backend kısmını da kodlayıp ufaktan bir aktif hale getirmek istiyorum açıkcası :D
Soran4 ayGoogle'da yok ama, linklere tıklamıyorum ben
- 4 ay
Google'da çıkmaz, daha yeni açtım ya böyle manuel elinle filan yazarsan girebiliyorsun :D
Soran4 ayAçtığın zaman bana söylersin o zaman, olur mu? Merak ettim ama sanal ortamda babana bile güvenmeyeceksin sonuçta 🤷♀️
- 4 ay
tabi orası öyle ama linkten bir şey olmaz korkma :D senin için ekran resmi yükleyebilirim istersen buraya
Soran4 ayOluur
Soran4 ayVaay, çok iyiymiş. Peki böyle bir siteyi açsan ve üyeleri bol olsa tek başına yetebilir misin yoksa yardımcı birilerini almak zorunda mı kalırsın? Çünkü baya iyi, açmalısın yani
- 4 ay
mecburen alırım ya burada hoşuma giden ve hoşuma gitmeyen her kısmı siteye ekliyorum aslında burada ki bir çok insanın istediği ama sitede olmayan şeyleri getiriyorum. Çok büyür mü bilmiyorum ama bu proje ile ilgilenebilecek şirketler vardır bence :D Yanıma birilerini alırım büyük ihtimalle keyifli de olur böyle siteyi yönetecek birisi
Soran4 ayNe zaman açmayı düşünüyorsun peki?
- 4 ay
valla henüz backend yani arka planını kodlamaya hiç başlamadım ön tarafla ilgili kadınlardan erkeklerden görüş topluyorum mobil uyumluluğunu halletmeye çalışıyorum. Hatta mesajlaşma sekmesini geliştiriyorum birazda insanlar fotoğraf ses vb şeyleri siteden atabilsinler engelleme per olayı olsun takip etme filan diye :D Arka planını kodlamak zaman alsa da 1 2 ayda aktif ederim herhalde KS kadar aktif olmasa da belki KS kapanırsa ilgilerini çeker yabancılık çekmezler :D
Soran4 ayBence yanlış düşünüyorsun, şu an en dandik uygulamanın bile bir sürü kullanıcısı var. Her türlü tutar yani. Açınca beni bir dürtersin buradan bende açarım bir hesap
- 4 ay
ayıp ettin ya seni adminiçe yaparız :D hep soruyorlar ya adminler mesajları okuyabiliyor mu diye onu yapsam mı diye düşünüyorum
Soran4 ayVaay, en kısa zamanda bekliyorum o zaman 😅
Mesajları okumak ahlaki olarak biraz düşündürücü ama baya eğlenceli olur hdhshs 🫣- 4 ay
bu sitede ki gibi bir veri birikimi olsa okuyacağın mesajları bitirmen sabahı bulurdu herhalde sonra derdin ulan bu insanlar neler neler yapıyormuş :D :D arada sende fikir sun ya işin yoksa ben seni sabaha kadar dinlerim sdfdsf
Soran4 ayHarbii hee 😅
Fikir olarak düşünmem lazım bir süre, hiç site açmayı düşünmedim ki içinde ne olmalı diye düşüneyim- 4 ay
Senden takip istesem mesaj atsam konuşsak çok mu ayıp olur :D En azından seni kaybetmeyim akşama kadar konuşuruz ev işin yoksa :D
Soran4 ayProfilim çok kötü yaa, ergenken açmıştım bu hesabı 🤭😅 Yarına kadar düzeltirim ama
- 4 ay
dert etme ya :D Benim de profilin sabıkası normal sayılmaz mesajlaşmak için zaten site bitterse oraya geçeriz ilk üyem olarak :D
Soran4 ayAa, olmaz profili temizleyince istek atarım ben sana. Yıllardır girmedim neredeyse leş içinde hesap
- 4 ay
:D :D Görüşlerinden çekiniyorsan onlar temizlenmiyor ya bende denedim :D
Soran4 ayAy yok be, görüşlerimde her zaman haklıydım bence. Daha çok sorular ve profil resmi. Ha bir de isim var dhhdhdhs
- 4 ay
dsfsdfds sen en iyisi yeni bir KS hesabı açıp istek at :D benim profil seninkinden daha korkunç ama olsun :D
4 ayher şey yapılabilir
02 Yorumla
Soran4 ayNe mesela?
- 4 ay
Kendi potansiyelinin farkındasın ve onagöre her şey yaparsın
4 ayEvlen gitsin
03 Yorumla
Soran4 ayAynen, 2 yıl sonra aldatılıp çocuğumla ana evine dönerim.
- 4 ay
Ne alaka
Soran4 ayVay, sen farklı bir dünyada yaşıyorsun sanırım. Ben karışmayayım hiç.
4 ayNerelisin
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım