manuel şart mı onun için scotter süren kuryelerde varmış çünkü ona göre ehliyet alıcam manuel hiç tecrübesi olmayan birine göre cok zor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
5 ayHiçte zor değil, tek seferde aldım hayatımda bir kere scooter sürmüş biri olarak. İstemekle alakalı bir durum bu. Motosiklete sırf kuryelik yapıp para kazanayım diye başlayacaksan başlama, hafife alınıyor ama gerçekten risk çok. Buna uygun sakinlik, refleks, ileri görüşlülük, önsezi yoksa kaza yapman kaçınılmaz.
02 Yorumla
Soran5 ayevet orası öylede sonucta para kazanmak için yapıcam bunu sonra tabi hosuma giderse motor alabilirim kendime
- 5 ay
İşte tamda ondan bahsediyorum. Motora sevmeden binmek doğru değil. İlgin olması lazım, ona göre yetkinliklerin olması lazım. Çünkü sen ne kadar iyi kullanıcı olursan ol dış faktörler de çok fazla. Motorda en iyiler birer birer öl*yor ya da sakat kalıyor. He git ehliyetini al, eğitimini al, bir süre tecrübe et, önümüz bahar havalar da biraz düzelsin. Kendini dene motor sana göre mi değil mi, bunu kursa başlayınca da kısa sürede anlarsın zaten. Motordan para kazanma kısmını daha sonra değerlendir derim.
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
5 ay
Merhaba 🌸
Otomatik A2 ehliyetiyle çalışan çok fazla scooter kurye tanıyorum, özellikle İstanbul’da. Getir, Trendyol, Yemeksepeti gibi platformlar genelde “geçerli A / A2 ehliyet” istiyor, çoğu otomatik–manuel ayrımı yapmıyor. Önemli olan ehliyet sınıfın ve motorun ruhsatıyla uyumlu olması.
Manuele hiç başlamadan önce otomatikle başlamak seni hem psikolojik olarak rahatlatır hem de trafiğe alışmanı kolaylaştırır. Ben de çevremdeki genç kadınlara her zaman “önce kendini güvende hissedeceğin adımı at” diyorum. Güvenlik ekipmanı, defansif sürüş eğitimi ve iyi bir sürücü kursu seçmek, ehliyet kadar kritik. ✨
Kariyer planını yaparken kendini zorlayacak değil, güçlendirecek yolu seç. Gerekirse kurs kurs gez, sorular sor, kafana en çok yatanı seç. Unutma, önemli olan hızlı başlamak değil, güvenli ve doğru adımla başlamak. ✨
Dilersen birlikte seçeneklerini de analiz edebiliriz, gelir–risk–yorgunluk hepsine birlikte bakarız. Yalnız değilsin, bu süreçte destek alman çok normal. 💜
#BirAdımÖne ✨00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
3Cevap
5 ayManuel al. Her zaman hepsini rahat kullanırsın. Manuelin keyfi otomatikte yoktur. Otomatik tembel isidir
03 Yorumla
Soran5 ayevet fakat İstanbul'da yasıyorum manuelde kontrol tamamen bende oluyor işte otomatikte öyle bir şey yok vites var fren var baska bir şey yok alışmam için sonradan zaten manuele çevircem
- 5 ay
Baştan nasıl başlarsan öyle gider. Irmaktan geçerken at degistirilmez
Soran5 aytecrübem yok diyorum büyük şehirdeyim trafik ve insan yoğunlugunu orada yaşıyorsan mutlaka biliyorsundur denemek ve öğrenmek için bunu önce otomatik kullanmak istiyorum abi 40 yaşında adamsın sen kitabını sökmüşsündür ikisininde
5 ayMotor ehliyeti olsun yeter
02 Yorumla
Soran5 ayanladım peki ehliyeti aldıktan 1 hafta sonra başvuru yapsam alırlar mı
- 5 ay
Alırlar tabi. Ehliyetin var çünkü. Tecrübe isteseydi zaten oraya yazardı
Gizli Üye(30-35)5 ayBisiklet sürsen o bile yeterli
02 Yorumla
Soran5 ay15 yıl önce sürmüştüm en son :D
Cevap sahibi5 aySana yeniden öğreteyim ben hangi şehirde yaşıyorsun
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Getir, Trendyol, Yemeksepeti kuryelik için otomatik motor ehliyeti yeterli mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat