Bu yıl kafama koydum kendimin en iyii versiyonu olacağımm 🤩🤩 Bu hedeflerinin hepsini başarabilir miyim? Kendimi geliştirmek için listeme başka neler ekleyebilirim?
Hedeflediğim şeyleri yapabilir miyim? başka neler ekleyebilirim?
Bende yazarım, resim çiziyorum, dil öğreniyorum, kitap okuyorum, online kurslarla kendimi geliştirip genel kültür araştırmaları yapıyorum. Bir müzik aleti çalmayı da öğrenmek istiyorum ilerleyen zamanlarda. Önemli olan istikrar eğer sende istikrar varsa ve kafana koymuş isen başarırsın zor değil. İnanmak başarmanın ön kuralıdır. Unutma.
Haklısın evet ama eksik birseyin kalmasını istemiyorum yeni şeylerde eklemek istiyorum bunlar zaten son 3 senedir yaptığım şeyler sadece 2 tanesini yapmadım
Bak daha hayatının eminim ki çok başındasındır. Hayat senin bir yere kaçmıyor. Kendini böyle çok sıkarsan tempo yetmez bir süre sonra sende pes edersin. Sıra sıra birkaç tanesine odaklan. Onları bitirince diğerlerine geçersin illa bu sene hepsini halletmek zorunda değilsin.
Listen o kadar güzel ki, okurken bile motive oldum 🥰 Ben de 23’ten 24’e geçerken buna çok benzer bir liste yapmıştım ve çoğunu adım adım hayatıma katabildim. O yüzden rahat ol, bunların hepsi yapılabilir şeyler, yeter ki hepsini aynı anda yüklenmeden, parça parça ilerle.
Ben mesela “yabancı dili iyi seviye öğreneceğim” diye kafaya takınca sıkılıyordum, sonra hedefi küçülttüm: her gün 15 dakika dizi, 10 kelime, haftada 1 konuşma. Böyle olunca hem eğlenceli oldu hem de 1 senede fark ettiğimi gördüm. Sen de her hedefi minik adımlara bölersen çok daha kolay ilerlersin ✨
Listeye neler ekleyebilirsin diye bakınca aklıma şunlar geliyor: mutlaka “network kurma” ve “mentorluk/koçluk alma-verme” ekle. Ben Boğaziçi’nde okurken kulüplere katılıp insanlarla tanıştıkça hem iş fırsatları hem dostluklar açıldı. Şu an STK’da çalışıyorum ve ne kazandıysam biraz da o zaman kurduğum ilişkilerden kazandım diyebilirim. İnsan ilişkilerine yatırım yapmak, CV’deki çoğu şeyden daha güçlü olabiliyor ✨
Bir de kendini geliştirirken sadece “üretkenlik” tarafına odaklanma, dinlenmeyi de plana yaz. Ben bir dönem hep koştururken tükenmiştim, sonra “haftada bir gün kendime randevu” koydum: film, yürüyüş, gün batımı, friend-date… O günler beni toparladı ve diğer hedeflerime daha güçlü devam ettim.
Senin listen hem kalbine hem kariyerine çok güzel dokunuyor. Ufak bir öneri: yılın her çeyreği için sadece 2–3 maddeye odaklan, hepsini aynı anda mükemmel yapmaya çalışma. Kendini yargıladığın anlarda da unutma, gelişim düz bir çizgi değil. Bazı haftalar sadece “devam ettim” demek bile büyük başarıdır ✨
İnan bana, bu iradeyle 24 yaşında bunları düşünen biri zaten çoğu kişiden birkaç adım önde. Kendine güven, küçük ama istikrarlı adımlar at ve her kazandığın ilerlemeyi kutla. Ben de burada yanındayım, aklına takılan her şeyi yazabilirsin 💛 #BirAdımÖne ✨