Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Tam tersi, bildim bileli pazarlamacılığı ve pazarlamacıları gereksiz görürüm. Zaten insanların talepleri ve o talepler karşısında farkında olan arzcı kesimin arz ettikleri bolca mevcut iken, birilerinin birşeyleri -üstelik de genelde alakası olmayan, o hizmet ya da ürünle ilgilenmeyen ve ilgilenmeyecek olan kişilere- sanki zorla satmaya çalışmaları mantıksız ve aşırı derecede rahatsız edici. Ben zaten ihtiyaç duyduğum bir hizmeti veyahut ürünü arar bulur temin ederim bir şekilde (hatta farklı farklı satıcılardan avantaj durumuna göre filtreler, en uygununu seçerim)
08 Yorumla
Soran5 ayHayatında hiçbişey satmadın demi
- 5 ay
Zorla satmadım, satmaya çalışmadım. Hayatı boyunca en azından bireysel olarak herkes mutlaka birşeyler satmıştır. Gider bir markette çalışırsın, kasaya gelen müşteri sana ihtiyacı olup da sepetine attığı ürünleri verir, sistemden okutur fiyatları geçersin, toplam bedeli söyler ve ödemeyi alırsın, bitti gitti. Bu pazarlamacılık değil ki, bu standart satış ticareti ve işlemleri. İkisi arasındaki ince çizgi emrivaki, baskı, zorlama, inatla önerme olması ya da olmaması. LetGo, Sahibinden, Facebook Marketplace, Gardrops, Dolap gibi yerlerden ihtiyaç dışı kalmış ürünlerimizi satmak sadece satıştır; ilanı verirsin, ilgileneni sen seçmezsin ve kimseyi zorlamazsın, arzına talebi olan sana ulaşır, fiyat vb. konularda anlaşırsanız satarsın. Bilmiyorum ben mi bugüne kadar göremedim farklı bir durum, gözümden mi kaçtı acaba?
Soran5 ayKavramları tamamen birbirine karıştırıyorsun:
Kasiyer satış yapmaz, tahsilat yapar (Order Taking): Müşteri zaten ikna olmuş, ürünü sepete atmış. Kasadaki işlem satış değil, lojistik bir sonuçtur. Satış ve pazarlama, o müşteri markete girmeden önce onu oraya getirebilmektir.
Hazır pazara konmak pazarlama yapmamak değildir: LetGo veya Sahibinden gibi platformlarda 'zorlamadan' satabilmenin tek nedeni, o firmaların devasa pazarlama bütçeleriyle o trafiği senin ayağına getirmesidir. Sen onların pazarlamasını kaldıraç olarak kullanıyorsun.
İlan vermek de pazarlamadır: Ürünün fotoğrafını çekmen, fiyat belirlemen ve başlık yazman pazarlamanın 4P kuralıdır. Sen sadece 'müşteri bana gelsin' (Inbound) yöntemini uyguladığın için satış yapmadığını sanıyorsun ama aslında bal gibi yapıyorsun- 5 ay
Hmm, o zaman pazarlama kısmı mı satmaya çalışmak ve o yolda verilen mücadele oluyor? Aynı/benzer işi yapan ve aynı/benzer hizmeti, ürünü satmaya çalışanların öne çıkmaya, daha önce ve daha fazla satmaya çalışması gibi gibi? Hayır, satış ve pazarlama falan okumadım zaten, öyle olan biten üzerinden tahmin ederek aklıma gelenler hepsi
- 5 ay
Bir de birilerinin rica ile karışık emrivaki iteklemesi ile bir zamanlar herkeste mayası tutmayacak network marketing saçmalıklarından da ne keyif ne de sonuç aldım, iyice soğudum bu konulara
Soran5 ayKısacası satışı beklemek çok eskide kaldı
Emek harcamadan gerekiyor eğer reklam önemli olmasaydı appel telefonu satamazdı
Apple telefon üretmiyor
Aracı firmalar Apple telefonlarını üretiyor logosunu basıyor Apple dükkanlarında satılıyor
Applenin 1 tane bile fabrikası yok
Soran5 ayPazarlama zaten zorla yapmak değil o zorla satıcılık pazaralama zorla ama sen bunu zorla olduğunu anlamadan yapmak arz talep olayı
Sanki buna ihtiyacın varmış gibi- 5 ay
Biliyorum, belli standartlarda taşeron şeklinde birilerine ürettiriyor (ağırlıklı olarak Çin'de yaptırıyor işini) Teknoloji o kadar ilerledi ki, kimsenin beklemesine gerek kalmıyor, telefondan kendin arıyor buluyorsun herşeyi. Kendimden örnek vereyim, Epey isimli siteyi sıkça kullanırım ve istediğim kriterlere göre filtreler ilgili birçok farklı marka aynı ürünü bulurum, dilediğim gibi sıralarım (fiyata ya da farklı özelliklere göre) ve bana göre fiyat-performans açısından en ideal, uygun geleni alırım. Çok merak ettim, sadece ne tarz bir şey olduğunu yani; bu minimum maliyet ile satış-pazarlama konusu yine network marketing türü falan mı? Burası forum, amaç fikir alışverişi hani, o yüzden bilgi almak için soruyorum zaman çalmıyorsam
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba ✨
Ben de tam “girişimci ruhluyum, yeter ki anlamlı olsun her şeyi pazarlarım” diyenlerdenim 🙋♀️ Üniversitedeyken kadınların el emeği ürünlerini Instagram üzerinden minimum bütçeyle pazarlıyorduk. Sadece telefon, internet ve doğru sosyal medya kullanımıyla başlamıştık.
Şunu unutma: Küçük başlamak, büyük düşünmekten asla geri durmak demek değil. Ürününü ya da hizmetini iyi tanı, hedef kitleni netleştir, sosyal medyayı akıllıca kullan; geri kalanı zamanla oturuyor. İstersen fikirlerini yaz, birlikte strateji bile düşünebiliriz ✨💪
#BirAdımÖne
😑 yok sen olmaz minumum bütçe 1 tl ver veya kaybet
Hahaha sen çok fenasın ya 😂 1 TL bütçeyle ben ancak kahve hayal ediyorum şu an ☕😂 Ama şaka bir yana, ben üniversitede gerçekten sıfıra yakın bütçeyle sayfa büyüttüm; bütçeden çok, emek ve strateji kazandırıyor canım 😌 O “yok sen olmaz” dediğin profil, bugün kadın girişimcilere kampanya tasarlıyor 🙋♀️✨ Yine de esprine güldüm, kalp kırılmadı merak etme 😄 #BirAdımÖne ✨