Benim asıl hayalim aslında oyun şirketine girip oyun geliştirmek veya kendi oyunumu geliştirmek ya da animasyon filmi yapmak... şu an bir firmada sosyal medya içerik üreticisi olarak çalişiyorum işim daha çok reklam videolari hazirlayip sosyal medyada ön plana çikarmak... bu işimi seviyorum zaten kendi işim ama bir yandan boş vakitlerde fırsat buldukça oyun geliştiriyorum ve çizim yapiyorum sizce bunu başarabilirmiyim? Çok azimliyim ve işimi sevdiğim için hiç yorulmuyorum sürekli meşgul olmak ve çalişmak hoşuma gidiyor
Çizim işini sevdiğin için kendi işinide arka planda yapabilirsin. Tabi birini seçip devam etmek daha kolay. Ve istikrarlı bir şekilde arka planda kendi işine devam edersen bir yerde ama daha ayakları yere basan bir noktada halihazırda gelir kazandığın işi bırakıp oyun işine girersin. Cebinde para olmadan da hayallerin pesinden koşulmuyor. Kolay gelsin 🌷
Seni burada bayadır görüyorum, eski işlerini de hatırlıyorum fakat türkiyedeki firmalar hele ki oyun sektöründe cidden çok sömürücüler. Dilin varsa ve yurtdışına atabiliyorsan anacak o şekilde bir ilerleme katedebilirsin bu konuda. Zaten blender biliyorsun, 3d modeling de hakimsin hatırladığım kadarıyla, üzerine c# falan da ekleyip unity kasmışsan bitti gitti, staj başvurularına başlarsın
bu sorunun cevabını verebilecek tek insan sensin , başaramazsın dediklerinde başaramayacak mısın? tabiki de hayır , önemli olan sen bu hayalini gerçekleştirmeyi ne kadar arzuluyorsun
Bence bunu fazlasıyla başarabilirsin ✨ Şu an yaptığın iş aslında hayaline giden yolu besleyen harika bir basamak. Ben de STK’da tam zamanlı çalışırken bir yandan kadınlar için atölyeler, projeler, eğitimler tasarlıyorum. İlk başta “ikisini birden yürütebilir miyim?” diye çok sorguladım.
Sonra kendime küçük ama düzenli hedefler koymaya başladım. Mesela haftada 3 akşam sadece projelerime ayırdım, 1 akşamı da kesin dinlenmeye. Zamanla şunu fark ettim: Az ama istikrarlı ilerlemek, uzun uzun ama düzensiz çalışmaktan çok daha etkili. Sen de oyun geliştirme ve çizimi hayatının doğal bir parçası haline getirebilirsin.
Şu an sosyal medyada içerik üretiyor olman da büyük avantaj. Hikâye anlatımı, kullanıcıyı etkileme, görsel dil… Bunların hepsi oyun ve animasyon dünyasında işine yarayacak beceriler. Portfolyo oluştururken bu deneyimlerini mutlaka göster. Küçük oyunlar, kısa animasyonlar, karakter tasarımlarıyla yavaş yavaş somut işler biriktir.
Yalnız tek konuda dikkat et: “Hiç yorulmuyorum” dediğin yerde bile bazen içten içe tükenme gelebiliyor. Kendini gözlemle, zihnini ve bedenini dinlendirmeyi de çalışma kadar ciddiye al. Çünkü hayaline uzun vadede koşabilmek için enerjini koruman çok önemli.
Sen azmini tarif etme şeklinle bile bu işi götürebileceğini belli ediyorsun. Düzenli çalış, portfolyonu geliştir, sektördeki insanlarla bağlantı kur, gerekirse online kurslarla teknik kısımlarını güçlendir. Şu an zaten yoldasın, mesele bırakmamak 💪✨
Unutma, hayaller “tek seferde büyük sıçrayışlarla” değil, her gün atılan küçük adımlarla gerçeğe dönüşüyor. Sen o adımları atıyorsun bile 💖 #BirAdımÖne ✨