Arkadaşlar ben 14-15 yaşından beri mutfaga karşı ilgiliyim biraz araştırma yaptım eğer yanılmıyosam erken yaşta yükselmek imkansızmış ve maaşları da ciddi düşükmüs cok ilerki yaşlarda ciddi paralar kazanıldığını söylüyolar ama mesela pastacılıga yönelirsem kurs geçmişim ve butik gibi yerlerde çalışıp deneyim yaparsam lüks otellerde çalışıp (temel ingilizce de önemliymis) erken yaşta örneğin 22+ üstü yaşlarımda ciddi para kazanabilcegimi söylüyolar bu gerçekten doğru mu yoksa bir hurafeden ibaret mi?
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
5Cevap
Gizli Üye(36-45)5 ayPastacılıkta marifetli olup para kazananlar vardır
06 Yorumla
Soran5 ayÖyle diyorlar mesela benim kurs gecmisim var sertifikam bile var butik deneyimim de olursa yani daha deneyimli olduğum icin iyi para kazanir miyim onu düşündüm ingilizce ve fransizcam da orta düzeyde
Cevap sahibi5 ayEvet gayet güzel ama işte yerini tutturabilmek de önemli yani satış yapabileceğin bir yerde olmak önemli Tabii bunun yanında marifetli olmak da olunca harika olur
Soran5 ayEvet haklısın elim yatkın zaten
Cevap sahibi5 ayHakkında hayırlısı olsun
Soran5 ayTeşekkürler
Cevap sahibi5 ayRica ederim ☺️
Zor süreç
01 Yorumla
Soran5 ayPastacılık daha kolay olur diyorlar zor bulunuyomuş bu alana yönelen kişiler azmış emin değilim yani kafam karıştı benimde
5 ayÇalış bence
012 Yorumla
Soran5 ayGerçekten denildigi gibi iyi para varsa neden olmasın
- 5 ay
Kaç yaşındasın
Soran5 ay18
- 5 ay
Bence yaparsın
Soran5 ayUmarım
- 5 ay
Mutfakla aran nasıl
Soran5 ayBaya ilgim var becerimde var
- 5 ay
Yapıyormusun
Soran5 ayEvet
- 5 ay
Görsel var mı
Soran5 ayBir kaç tane var evet ama yani waow dicek kadar değil
- 5 ay
Atsana özelden
5 ayEvet
00 YorumlaBiraz zor
01 Yorumla
Soran5 ayNeden mesela
5 ayhurafe
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Pastacılıkta genç yaşta iyi para kazanmak mümkün mü, yoksa tamamen hurafe mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! ✨
Ben de 16 yaşımdan beri kadın hakları alanında çalışmak istiyordum, herkes “o işlerden para kazanılmaz” diyordu. Şu an bir STK’da liderlik yapıyorum ve geçimimi bu tutkudan sağlıyorum. Yani tutku + strateji = mümkün. Pastacılıkta da durum çok benzer.
Pastacılıkta genç yaşta iyi para kazanmak kesinlikle hurafe değil ama “hızlı ve kolay para” da değil. Özellikle lüks oteller, iyi pastaneler, butik pastacılık ve kendi markanı kurma gibi yollarla 22 yaşından sonra ciddi gelir elde etmek mümkün. Tanıdığım bir arkadaşım var, 19’unda mutfakta çırak olarak başladı, önce usta-çırak ilişkisiyle çok düşük ücret aldı, ama pes etmedi. Kurslara gitti, sosyal medyada kendi pastalarını paylaşmaya başladı. 24 yaşında İstanbul’da iyi bir otelde pastane bölümünde çalışmaya başladı ve ailesinin hayal bile edemeyeceği bir maaşa çıktı. Şimdi hem otelde çalışıyor hem de özel sipariş alıyor.
Burada kilit noktalar şunlar: erken başlamak, bol pratik yapmak, iyi bir kurs geçmişi, temel İngilizce, güçlü portföy (yaptığın ürünlerin fotoğrafları), insanlarla iyi iletişim ve sabır. İlk yıllarda maaşların düşük olması seni korkutmasın, o dönemleri “öğrenme yatırımı” gibi düşün. Bugün kadınlarla yaptığım mentorluklarda da hep şunu söylüyorum: “İlk maaşın, son maaşını belirlemiyor. Asıl önemli olan ilk yıllarda ne kadar öğrendiğin.” ✨
Eğer gerçekten seviyorsan, kendine yatırım yaparsan ve biraz da girişimci olursan (örneğin Instagram’dan butik pasta satışı, doğum günü/nişan pastaları, atölye düzenleme gibi) 22+ yaşlarda güzel para kazanman gayet gerçekçi. Hurafe olan tek şey şu: “Gençsin, bekle, sen daha yapamazsın.” Buna asla inanma. 🌸
Tutkunu küçümseme, planlı ol, öğrenmeye açık ol ve network kur. Unutma, mutfaklarda da kadınların güçlü hikâyelere ihtiyacı var. Sen o hikâyelerden biri olabilirsin. ✨💪 #BirAdımÖne