Bir insanın meslekten mesleğe geçmesi güvenilirliğini azaltır mı?

Çocukken öğleden önce öğretmenlik, öğleden sonra avukatlık, akşam da doktorluk yapacağım falan diyordum. Yani bu ne olacağını bilememezlik çocukluktan geliyor bende 😂

Daha önce YouTube 'dan takip ettiğim meditasyon, kişisel bakım videoları vs yapan bir kadın vardı, sonra baktım kanal adına psikolog diyetisyen falan yazmaya başladı.. insan diyor psikolog musun diyetisyen mi nesin sen? En önce estetisyendi. İnsan tabi ki hem çalışıp hem okuyup diploma alabilir. Bir tık güvenilirliği azaltıyor sanki ama bunu tersine çevirmek mümkün mü acaba?

Mesela ben de tasarım üzerine hem blog hem de freelance işler yapabileceğim bir site açmayı düşünüyorum. Web tasarım html css vs biliyorum. Böyle kendine creative designer unvanını takıp Canva'dan hazır taslaklarla bir şeyler yapıp insanlara kakalayanlar gibi olmayacağım. 😂

Ama şu an yoga yapıyorum ve bunu da 5-10 yıl içinde ilerletirim diye düşünüyorum 40'li yaşlarımda yoga eğitmenliği yapsam mesela önceden tasarım yapıyordu şimdi yoga eğitmeni mi oldu denir mi? Yani bunun olumsuz bir algı oluşturması nasıl engellenir?

Bir insanın meslekten mesleğe geçmesi güvenilirliğini azaltır mı?