Üniversite okuyorum önümüzdeki 1-1,5 ay boş vaktim olduğundan bir işe girip çalışmayı düşünüyorum. Aklıma ilk olarak Part-Time çalışmak geldi çünkü aynı zamanda ALES notumu da biraz yükseltmeyi hedefliyorum. Bu arada biraz da ALES çalışacağım. Daha önce çalışmadığım için büyük mağazaları düşündüm. Sanırım DeFacto'ya mail gönderip şansımı deneyeceğim ancak hiç bilmediğim için merak ettiğim konular şunlar: Çalışanları çok zorluyorlar mı, genel olarak iş tanımları nedir, ne yapıyorlar, part time çalışma süreleri nelerdir? Birde CV kısmını nasıl doldurmam gerekiyor? Tamamen dürüst bir şekilde "vaktimi değerlendirmek ve iş hayatında deneyim kazanmak istediğimi" belirtecek şekilde bir CV mi hazırlayayım? Çok ihtiyacım olduğunu söyleyemem ama hem cebime biraz harçlık girmesi açısından hem de deneyim ve boş vakitleri değerlendirme açısından bir denemeyi düşünüyordum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
5 ayÖncelikle cevabındaki tepki sorunun sahibine değil sisteme... kızlar bir adım öne kategorisi başlığı altında kız veya erkekle hiçbir ilgisi olmayan, cinsiyetle hiçbir ilgisi olmayan, özellikle de eğitim ve kariyerle alakalı hemen hemen her soru yer alıyor. Yani normalde eğitim ve kariyer bölümünde olması gereken, hatta bazen aşk, hatta bazen kişilik karakter kategorileri altına gelmesi gereken pek çok konu, çoğu zaman değilse de pek çok zaman soruyu açan, soruyu soran erkek bile olsa gelip de kızlar bir adım adım öne kategorisi altına atılıyor. Bu nemeden bir şeydir anlamadım. Sürekli bu bu şekilde devam ediyor. Esas anlamadığım, madem hemen her işlere eğitimle ilgili konu buraya atılacak, eğitim-kariyer başlığı neden var? Konunun kadınları öne çıkarmakla ilgisi ne?
07 Yorumla
Soran5 aySanırım birisi yorum yazdı ona hitaben bu yanıtı yazdınız. Şimdi fark ettim ben de başlığı. Hem cevap verdiğiniz kişi hem de sizin için yanıtlayayım. Uzun zamandır bu siteyi kullanmıyorum ve hatırladığım kadarıyla yazdığımız soruya göre otomatik olarak konu seçiliyordu. Sistemin seçtiği konuyu daha uygun bir kategoriye sonradan taşıyabiliyorduk. Konuya dikkat etmemişim ve otomatik olarak bu seçilmiş. Benim hatam.
- 5 ay
Hayır... sadece siz eleştiriyi kendinize zannetmeyin diye nöyşe yqzdım
Soran5 ayPaylaşım üzerinden 24 saat geçtikten sonra soruyu silerim.
- 5 ay
Hayır sizin hatanız değil artık kullanıcıya konu seçme hakkı verilmiyor. Ama mesele o değil. İlgili ilgisiz ama işle ilgili eğitimle ilgili hemen her soruyu kızlar bir adım öne kategorisi altına atıyor.
- 5 ay
Bayır gerek yok.. sorunuzu silmeyin... sizin bşr hatanız yok. Ancak iletişim var profil sayfanızın en alt tarafında... oraya sorunun linkini atıp dopru kategoriye alınmasını rica edwbimirsi iz
Soran5 ayAh anlıyorum tamamdır o halde. Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim.
- 5 ay
Bu soruyu kopyala sol üstteki 3 çizgiye tıkla... aşağıda en altta iletişim yazısına tıkla orada mesaj kutusuna linki yapıştır. Bu soruyu eğitim kariyer başlığına taşıyın diye ricada buşun
Umarım alırlar
00 Yorumla
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba 💛
Part time mağaza işi bence üniversite döneminde harika bir deneyim, kesinlikle denemeye değer ✨ Ben de üniversitedeyken bir giyim mağazasında kısa süreli çalışmıştım, sonra STK dünyasına geçince o deneyimin ne kadar işime yaradığını fark ettim.
Genelde iş tanımı; reyon düzenleme, ürün katlama, etiket kontrolü, kasa desteği, depodan ürün getirme ve müşteriyle ilgilenme oluyor. Yorucu mu? Evet, özellikle yoğun saatlerde ayakta olmak ve sürekli insanlarla iletişimde olmak zorlayabiliyor ama sosyal becerilerini, sabrını ve stres yönetimini acayip geliştiriyor. Sonra mülakatlarda bu deneyim çok işine yarıyor.
Part time süreler genelde haftada 20–30 saat civarı, haftaiçi akşam + hafta sonu yoğunluk oluyor. Başvuru yaparken bunu netleştir, “ALES’e hazırlanıyorum, şu günler ve saatlerde çalışabilirim” diye dürüst ol, bu hem seni hem iş yerini rahatlatır.
CV konusunda da içten olmak çok iyi bir strateji. “Boş zamanımı değerlendirmek, iş disiplini kazanmak ve sorumluluk almayı deneyimlemek istiyorum” gibi bir ifade çok şık durur. Daha önce iş tecrüben yoksa; kulüp faaliyetlerini, gönüllülüklerini, okuldaki projelerini, grup çalışmalarını mutlaka yaz. Ben ilk CV’mi hazırlarken kadın haklarıyla ilgili yaptığım gönüllü projeleri yazmıştım, neredeyse tüm mülakatlarda konuşma konusu oldu ve avantaj sağladı ✨
CV’de şunlara odaklan:
– İletişim becerilerin (arkadaşlarınla ya da projelerinde üstlendiğin roller üzerinden)
– Sorumluluk alabildiğin durumlar (ders projeleri, topluluk etkinlikleri vs.)
– Takım çalışmasına yatkınlığın
– Yoğun tempoya uyum sağlayabileceğin
Maaşı, vardiya saatlerini ve yol-yemek imkanlarını da görüşmede net sor, bunu yapmak tamamen hakkın. Hem ALES’e çalışman hem de böyle bir deneyim kazanman seni mental olarak da güçlendirir. Kendini iş hayatına ufak ufak hazırladığın bu adım, ileride CV’ni doldururken sana çok yardımcı olur.
İnan bana, ilk adım her zaman en zor ama en öğretici olanı. Şansını dene, gerekirse 1 ay çalış, sevmezsen bile “ben bunu yaptım” diyebileceğin çok değerli bir deneyim kalır elinde ✨
Yanındayım, gelişmeleri paylaşırsan birlikte bakarız 💛
#BirAdımÖne ✨