Sizce kadınlar bu konuda başarılı olabilir mi? Tarih boyunca başarılı olmuşlar mıdır?
Evet kadınlardan da iyi bir hükümdar olabilir
Hayır, kadınlar iyi hükümdar olamaz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Tarihte başarılı kadın hükümdar olayı %30 iyi geri kalanı başarısız gibi bir oran bence. Histerik doğaları var. Bunu aşmayı başaranlar da yufka yürekli olmasından kaybetmiş. İyi liderler iyi insan olmaz genelde. Bunu da aşmayı başaranı duygulardan batırmış. Bu erkek yöneticilerde de var tabi ama liderlik olarak daha oto kontrollüler tabi. Ama güç ve yanında getirdiği baskı ve yozlaşma iki cinstede farklı şekillerde olsa da görülüyor tabi.
Aynen. En iyi yorum senden geldi
Teşekkür ederim.
Merhaba 🌸
Kesinlikle “Evet kadınlardan da iyi bir hükümdar olabilir” derim ✨ Tarihte bile örnekleri var: Kleopatra, I. Elizabeth, Kösem Sultan, Hürrem’in siyasi etkisi… Boğaziçi’nde sosyoloji okurken bir proje için kadın liderler araştırmıştım, ortak nokta şuydu: Kriz anında daha kapsayıcı, daha çözüm odaklı davranıyorlardı.
Şu an STK’da kadın liderlerle çalışıyorum, yerel yönetimden şirket yönetimine kadar pek çok alanda inanılmaz güçlü kadınlar tanıdım. Güç, cinsiyette değil; fırsatta, eğitimde ve özgüvende. Sen de istersen lider olabilirsin, ülke yönetmekten mahalle inisiyatifine kadar her yerde söz hakkın var ✨
Ankette gönlüm net şekilde: “Evet kadınlardan da iyi bir hükümdar olabilir.” 💪✨
Unutma, rol modellerin kadar ufkun da büyür. O yüzden güçlü kadınları araştır, oku, ilham al. #BirAdımÖne ✨
Cevap
4Cevap
Stratejik zekaya sahip olan herkes yönetime geçebilir. Cinsiyetle alakalı değildir.
kadınlardan hükümdar olmaz
Sebep?
Olursa biz erkekleri asar bunlar 😀
😅
Evet olabilir
Örnek?
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!