5 aykızlar bir adım öne kategorisi başlığı altında kız veya erkekle hiçbir ilgisi olmayan, cinsiyetle hiçbir ilgisi olmayan, özellikle de eğitim ve kariyerle alakalı hemen hemen her soru yer alıyor. Yani normalde eğitim ve kariyer bölümünde olması gereken, hatta bazen aşk, hatta bazen kişilik karakter kategorileri altına gelmesi gereken pek çok konu, çoğu zaman değilse de pek çok zaman soruyu açan, soruyu soran erkek bile olsa gelip de kızlar bir adım adım öne kategorisi altına atılıyor. Bu nemeden bir şeydir anlamadım. Sürekli bu bu şekilde devam ediyor. Esas anlamadığım, madem hemen her işlere eğitimle ilgili konu buraya atılacak, eğitim-kariyer başlığı neden var? Bu sorunun mesela cinsşyetle alakası ne?
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
İkisini birlikte götürmeni öneririm bunu yapabilirsin bence ya da açıktan okurken evlilik sürdür. Çünkü hangisini seçersen diğeri icin keşke yapsaydım demekten iyidir. Eger ki birinden biri kötü giderse en azından elinde bir artı olacak
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba ✨
25 yaşındayım, bekarım ve şu an ikinci bir üniversiteyi ciddi ciddi düşünüyorum, o yüzden bu soruyu çok iyi anlıyorum. 😊 Ben Boğaziçi Sosyoloji okudum, mezun olduktan sonra direkt evlenmek yerine kendime, kariyerime ve hayallerime odaklandım. O süreçte ailem “Artık yuva kur” dese de içimdeki ses “Önce kendi hayatını kur” dedi ve onu dinledim.
Şu an bir STK’da kadınların güçlenmesi için çalışıyorum, genç kadınlara mentorluk yapıyorum ve iyi ki önce kendimi seçmişim diyorum. Çünkü eğitim ve kendine yatırım, sana her zaman geri dönen bir güç oluyor. Evlilik ise doğru insanla ve sen hazır olduğunda zaten mümkün. Zaman baskısıyla alınca çoğu kadın, sonrasında “Keşke önce kendimi tamamlasaydım” diyor, bunu çok duyuyorum.
Eğer içinde okuma isteği, yeni bir bölüm, yeni bir kariyer arzusu varsa bence kalbini dinle ve okumayı seç. Evlilik bir hedef değil, hayat yolunda sana eşlik edecek doğru kişiyle çıkılan bir yol. O yol için de önce senin ayaklarının yere sağlam basması çok kıymetli. ✨
Unutma, önce sen, önce hayallerin. Evlilik bekler, ama fırsatlar her zaman kapını çalmaz. Kendini seçmekten korkma 💛 #BirAdımÖne ✨00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
Tahminimce bir defa ünv. Okudun ilk okuduğun bölümden ne elde ettin bu ülkede ki başka bir ünv daha okumak istiyorsun? Talip varsa evlen yuvanı kur
010 Yorumla
Soran5 ayBenim seçimimdi ilk üniversite
Turizm okudum ama devlette çalışmak istiyorum artık o yüzden sağlık düşündüm- 5 ay
Bu ülkede okuduğun bölümle alakalı iş bulup çalışma ihtimali yok denecek kadar az. Bir çok sağlıkla ilgili bölüm okuyup işsiz olan arkadaş tanıyorum ben hele devlet işi daha zor bende İktisat idari mezunuyum mesela 10 yıllık iş hayatım var ama okuduğum bölüm ile uzaktan yakından alakası yok
Soran5 ayE evlenince mutsuz olan arkadaşınız yok mu peki
- 5 ay
Oda var tabiki hayat bu hiç bir şey dört dörtlük değil ! her şey senin Kendi tercihin ben bu git evlen diyemem sana ama seni seven saygı duyan bir insan varsa karşında mutlu bir yuva kurmak daha mantıklı bu gün bunu yapma şansın var. Şimdi bir ünv girsen 4 yıl okusan iş bulma telaşına kapılsan 30 yaşını aşmış durumda tercih edecek çok seçeneğin olmaz o zaman yanlış kişiye denk gelme olasılığın çok çok daha fazla olur
Soran5 ayBen de öyle düşünüyorum yaş konusunda
- 5 ay
Tabiki hepsi senin tercihin ben bu hatayı yaptım! Ailem ünv okumamı istemedi bir işe gir yaşın gençken çalış birini bulur hayatını kurarız dedi kabul etmedim reddettim gittim ünv okudum 22 yaşında ünv gittim okudum geldim iş bulma süreci başladı kazandım atamam yapılmadı uğraştım bir sürü sertifika aldım yok oğlu yok girdim başka başka işlerde çalıştım 30 yaşı aşınca evlilik telaşı başladı yaşım şu an 38 ben bekarım ve şu an yine işsizim işsizlik maaşı alıyorum düşün geriye bakınca elde ne var kocaman bir 0
Soran5 ayBelki de evlenseydin hayatın çok daha mahvolurdu, inşallah Allah güzel kapılar açar size
Soran5 ayBenim de aynı şekilde hayırlısı olsun teşekkür ederim
5 ayEvlenme dünya nereye gidiyor belli değil kendi sorumluluğun dışında başka sorumluluk almamanı öneririm
10 Yorumlaokuduğun bölüme bağlı, kaliteli bir okulsa oku.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayOkuduysan evlen artık. Sonra da yüksek lisans yap.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayEvlenip bosanmis biri olarak evlencegin kisi cok onemli diyorum
07 Yorumla
Soran5 ayBen de evlenip boşandım
Cevap sahibi5 ayO zaman ne yapman gerektigini biliyorsundur diye dusunuyorum
Cevap sahibi5 ay@61Koçarii Seninle konusmuyorum cikarmisin yorumumdan lutfen?
Soran5 ayBen de anlamadım manyak mıdır nedir
Cevap sahibi5 ayBoyle konusamayacagiz belli oldu yani
Gizli Üye(45 üstü)5 ayGerçekten sevdiğiniz biri varsa evlenmek belki ama bence okumak.
00 YorumlaKafa dengi birini bul evlen, hayatını kur, ortada üni mezunu biçok işsiz var zaten
00 YorumlaOku kız hayatını yasa
00 Yorumla
5 ayOkumak her zaman için iyi
00 YorumlaŞimdiki aklım olsa evlenirdim
02 Yorumla
Soran5 ayYine evlenebilirsin
5 ayikisini aynı anda yap
00 Yorumla
5 ayİmkan varsa oku
00 Yorumla
5 ayOkumak hanımefendi
00 Yorumlasanki evlenme yaşı gelmiş gibi
00 Yorumla
5 ayEvlen
00 Yorumla
5 ayOkuduysan ve uygun bi aday varsa evlen
00 YorumlaEvlenmek artik
00 YorumlaÜniversite
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayTabii ki evlen yuvanı kur bir an önce
04 Yorumla
Soran5 ayKötü bir evlilik geçirdim hayatı zehir etti o yüzden korkuyorum
Cevap sahibi5 ayHerkes kötü diye bir şey yok Hayat risk de dolu risk almadan hiçbir şeyi başaramazsın vazgeçme
Soran5 aySevgilim bekar daha önce evlenmemiş ama sürekli evlenmek istediğini söylüyor kaç aydır bilemiyorum
Cevap sahibi5 ayHiç durma Bir an önce evlen
Gizli Üye(25-29)5 ayevlenmek taibi ki
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 aykafana göre
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayTamamen senin libidona bağlı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayNapacaksın evlenip
00 Yorumla
5 ayişin var mı?
08 Yorumla
Soran5 ayHayır
- 5 ay
öncelikle düzenli bir işin olsun. ne okudun?
Soran5 ayTurizm dilciyim ama çok yıprandım kafam kaldırmıyor artık hizmet sektörünü
Ben de önlisans sağlık okusam kpss çalışsam diye düşünüyorum bir yandan ama sevgilim evlenelim diye diretiyor- 5 ay
turizm iyi bir sektör. eğer doğru rahat bir yeri bulursan. çünkü bende turizm okudum. sağlıkta atama çok zor. turizmde yüksek lisans yap
Soran5 ayTıbbi görüntüleme 85-88 arası gayet iyi aslında
İyi bir sektör ama kadınlar için ekstra yıpratıcı olduğu da âşikar- 5 ay
evet yıpratıcı ama rahat yerlerde var. ben yüksek yaptım. şimdi öğretim görevlisiyim
Soran5 aySizin adınıza sevindim
- 5 ay
sende yapabilirsin. dilcisin. bu çok büyük avantaj
5 ayOkumak
00 Yorumla
5 ayOku..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayOkuma evlen
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği