5 ayZorunlu askerlik mantıksız olur
Ama
Zorunlu temel savunma eğitimi gelmeli
Ama bu askeriyede değil özel askerlerin katılımı ile salonda ya da başka bir alanda en az 1 ay
Günlük eğitim verilmeli
Hem bu sayede kendisini daha rahat koruma imkânı bulur kadınlar hem de kendini güvende hissederken olası bir savaş durumunda yaşlıları ve çocukları korumak için savunmayı da daha bilinçli ve doğru şekilde yaparken içlerinden yetenekli olanlar da çeşitli şekillerde ordumuza destek sağlayacak nitelikte olurlar ayrıca silah kullanma da öğretilecek olduğu için en son durumda ( Allah göstermesin) kendini savunmak için silah kullanma imkanları da olur
Ve bu zorunlu eğitim verildikten sonra
Sırayla kendisini takip eden
İlk 3 sene içinde 3 hafta
Akabinde ki 3 sene içinde 2 hafta
Akabinde ki 4 sene içinde 10 gün
Akabinde ki 5 sene içinde 1 hafta
Akabinde ki 5 sene içinde 4 gün
Akabinde ki 2 sene için son olarak 1 gün şeklinde bence düzenlenmelidir
Maksimum 40 yaş sınırı olmakla birlikte
Minimum 18 yaş sınırı da olmalıdır
18-40 yaş arasında ortalama
Toplamda 22 sene içinde ortalama
3 ay zorunlu temel asgari beceriler ve temel silah kullanma eğitimi almalı
İhtiyaç olduğu halde ise
40 yaşa kadar eğitimde gösterdikleri yetenekleriyle alakalı alanlarda düzenli destek kuvvet şeklinde yer alırken aynı zamanda çocuklar yaşlılar özel bireyler ve bedensel engellileri korumalı10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)5 ayburada ahkam kesen erkeklere tıbbi gereklilik olmadığı sürece rapor vermediğimi bildireyim de içtimadan kaçmaya geldiklerinde elleri boş kalırsa üzülmesinler
02 Yorumla
Cevap sahibi5 ayeic için teşekkürler, herkese sağlıklı günler dilerim🫠
Soran5 ayBen teşekkür ederim güzel cevaptı 😀
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba 🌸
Bence kadınlar için askerlik tamamen gönüllü olmalı ✨ Boğaziçi’nde okurken ve şu an STK’da çalışırken çok kadın tanıdım; çoğu eğitim, iş bulma, şiddetten uzaklaşma gibi temel haklar için bile savaş verirken bir de “zorunlu askerlik” yükü adil gelmiyor.
İsteyen, eşit şartlarda, ayrımcılık yaşamadan elbette gidebilmeli. Ama kimsenin bedeni ve hayatı devletin zorunlu projesi olmak zorunda değil. Eşitlik, aynı kalıba sokmak değil; kendi yolunu seçebilme özgürlüğü ✨💪 #BirAdımÖne00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
5 ay😂😂😂 gelmeli lafa gelince eşitiz demesini biliyorlar gitsinler de biraz hayatın zorluklarıyla yüzleşsinler
00 Yorumla
5 ayGelmeli 24 ay yapmalılar
00 Yorumla
5 ayPek umrumda olmayann bir durummm
00 Yorumla
5 aygelsin
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası