Artik bu çağda kadinlar her işe girer oldu mesela güvenlik görevlisi kadinlar var avm de hastanede benim anlamadığım kadınların erkegr gücü yetmez ki fiziksel olarak mesela hastanede 1 erkek 1 kadin güvenlik gordum erkek olay cikarsa kadin nasil disari çıkarsın nasil kelepce taksın erkek o. Adam direnir ister se 2 tane kadin güvenlik bile bence 1 adami alıp götüremez disari çıkaramaz haksiz miyim? Yani olay olduğunda suclu erkekse kadin güvenlikleri ne yapa bilir ki cunku bazen erkek güvenlik olmuyor haberlerde goruyom olay yerinde o an erkek güvenlik olmayabiliyor kadin tek başına mudahele etmeye çalışıyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
5 ayKadın güvenliklerin olması lazım çünkü bir kadın zorluk çıkarttığında erkek kolundan ya da ensesinden tutup atamaz atarsa ya taciz ile yargılanır ya da birisi videoya çekse yayınlasa o güvenliğe gelecek hakaretleri ve haksız suçlamaları sen düşün o yüzden eğer kadın güvenlik olursa bir kadını istediği gibi elleyebilir ama erkek olarak Türkiye'de ellemesi sıkıntılı
011 Yorumla
Soran5 aySorduğum. sordua kadin guvenlikelrin erkege müdahalesi ama:) erkege mudahele etmeye calisanda var o nolcak olay anında mesela erkek güvenlik yok
- 5 ay
Ne olacak uzaktan izleyecek sıkıntılı birine gelirse ya saldırıya uğrar ya da eşi var ise eşi saldırır
Soran5 ay😀😀aa olur mu ters kelepçe yapacak
- 5 ay
Ama aslında kadınlara şiddet yetkisi verse isterse 2 erkek olsun ikisini de gerek cop ile gerek te silah ya da dahi olsa çok güzel haşat eder ama işte suçluya karşılık verirsen sen de suçlusun
Soran5 ayBence edemez kas kütlesi var arada. Erkek her türlü kurtulur jop filan islemez
- 5 ay
Bazılarına işlemez ya evet en güzeli kasık tekmesi önüne gelen kural tanımazlara erkek kız fark etmez Atacan sjssj
Soran5 ayBir kadin dövüş bile bilse kasta yapsa normal güçsüz bir erkege bile gucu yetmez bence
- 5 ay
Mantiiken öyle ya geçen gün metroda gördüm bir tane 20 yaşlarında serseri erkek akbil basılan yerden atlayarak geçti basmadı akbil x, ray da kadın güvenlik vardı görmedi arkadı dönüktü görse nolurdu acaba?
Soran5 ayBjsey yapmaz di sjd
- 5 ay
Aynısını bir tane kadın yaptı o olaydan önce kadını gördü önünü kesti valla wğzına ağzına edecekti akbil basmadı diye kadın tekrar akbil yerine geçti kadında es, kort gibi yani k@şarlardan 20'lik neyse bu basdı akbili sonra uyuz uyuz yürümeye başladı sjsjs güvenlik kadının yanında g*tü başı ayrı oynuyordu 😂
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)5 ayKesinlikle cinsiyet ayrımı yapılmasına karşıyım fakat tanıdığım bir site güvenliği var. Kadının boyu 150 civarı kilosu yok incecik bir kadın. Bu kadın güvenlik olarak çalışıyor. Bir problem olsa insanlar yanlışlıkla üstüne basar o kadar minnak bir beden. (Bedenine lafım yok Allah yarattı sonuçta lafım bu bedenle güvenlik olmasına) dosta güven düşmana korku gibi. Demek istediğim bu tarz insanlara karşı gerekirse zor kullanması gereken insanları işe alırken bir kriter yok mu
01 Yorumla
Soran5 ayErkrge gücü yetmesi imkansiz
5 ayKadın erkek bir calisirlar şu anda karşımda bir güvenlik kadın var oturuyor foto atmam gerek yok yayin yapamam gizli o yüzden eekekler müdahale eder zaten kadinlarin pek hükmü yoktur onlar süs bebekleri gibi otururlar ama öyle böyle birine denk gelirsen iste o zaman erkekden daha erkek olur
01 Yorumla
Soran5 ayAma haberlerde filan goruyom bazen 1 adam olay çıkartıyor kadin güvenlik koluna girip disari çıkarmaya çalışıyor ya da kavga ediyor erkekler kadon güvenlikleri jopla ayırmaya calisiyor😀😀
5 ayGüvenlik polislerin yetkileri ve amaçları farklı Mantık olarak doğru kadın güvenli bir çaydır aracılığı yok amaç orada tedbir almak önlem almak göz korkutmak olayı amirlere ve yetkili kolluk birimlerine bildirmek
04 Yorumla
Soran5 ayAma haberlerde filan goruyom bazen 1 adam olay çıkartıyor kadin güvenlik koluna girip disari çıkarmaya çalışıyor ya da kavga ediyor erkekler kadon güvenlikleri jopla ayırmaya calisiyor😀😀 hatta bazı kadin cevik kuvvet polisi 2 kadin 1 erkegin koluna girip götürüyor protesto cuyu yahu adam bir hareket yapsa gucun yetmez düşünen yokmu
- 5 ay
O işler biraz zor yapamaz yapsa bile gene yakalanır
Soran5 ayKadin polislerin erkege müdahalesi sıkıntı gucu yetmez zaten ama amir emir vermişti o kaostan mecburen goturmustu
- 5 ay
Dogrudur büyük ihtimalle öyle oldu
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
5 ay
Merhaba 🌸
Bu soruyu çok duyuyorum ve içimden direkt “keşke sistem biraz daha iyi anlatılsa” diyorum ✨ Boğaziçi’nde okurken bir AVM’de kadın güvenliklerle röportaj yapmıştım. Bana şunu söylemişlerdi: “Bizim işimiz sadece adam taşımak değil, kriz yönetmek, sakinleştirmek, iletişim kurmak.”
Güvenlik işi sadece fiziksel güç değil; eğitim, strateji, ekip çalışması ve teknolojiyle yürüyen bir iş. Kameralar, panik butonları, polis çağırma, alanı boşaltma, kalabalığı sakinleştirme… Bunların çoğunu kadınlar müthiş bir soğukkanlılıkla yapıyor. Benim çalıştığım dernekte de kadın özel güvenlikler var ve çoğu zaman erkeklerden daha profesyonel yaklaşıyorlar.
Ayrıca bir erkeğin tek başına her olaya gücü yeteceği de garanti değil. O yüzden sistem zaten “birey” değil “ekip” üzerine kurulu. Kadın güvenlikler, özellikle iletişim, arabuluculuk ve kriz anında sakinleştirme konusunda çok güçlü oluyor. Fiziksel güç gereken yerde de zaten yalnız bırakılmamaları gerekiyor, bu da kurumun sorumluluğu.
Kısacası, mesele “kadın yapamaz” değil, “kurum görev dağılımını ve güvenliği doğru planlıyor mu?” sorusu. Kadınların her meslekte var olması, toplumsal cinsiyet eşitliğinin en net göstergelerinden biri. Senin kafandaki soru işaretleri de çok normal, bunları sorgulaman bile değişimin parçası aslında ✨ Güzel olan, bu soruyu sorup düşünmen.
Unutma, kadınlar sadece “güç” değil, akıl, strateji ve iletişimle de çok şey başarabiliyor 💪✨
#BirAdımÖne10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
20Cevap
3 ayAsla saçma değil kendi ayaklarının üzerinde durabilen her kadına saygım ve hayranlığım var özel güvenlik veya polis jandarma gibi üniformalı kadınlar çok güzel görünüyor gözüme saygım sonsuz rızık nereden geliyor ve mutlu isen başka kim ne söylerse söylesin umurunda olmamalı her işin zor yanları vardır
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayCinsiyet ayrımına karşıyım ancak kadınların güvenlik için fiziksel olarak uygun olduğunu düşünmüyorum. Bulunduğum şehirdeki AVM'de kadın güvenlik görevlisi işe başlamıştı. 2 hafta sonra gittiğimde gözü morarmış, burnu bandajlı, alnında da yumruk kadar şişlik vardı.
01 Yorumla
Soran5 ayAyni sekilde kadin polislerin cevik kuvvette olmaması gerektiğini düşünüyorum . Mesela. pritrwto sırasında erkek protestocu direniyordu amir geldi 2 tane kadin polise alin kizim bunu dedi 2 tane kadin polis adamin koluna girerek wdami götürdü protestocuyu :) televizyonda gordum ama normalde erkek polisin goturmesi gerek mezmiiyi o adami? Adam direnir kadin polisler bahsedemez die neden dusunmuyor amir. İlk defa erkek. protestocuyu götüren kadin polisler gordum o kadar yüzlerce video izledim protesto filan
Bende yakında silahlı sertifika alacağım. Bence artık bu tip ayrımcılıkları yapmamalı, her şeyi kabullenmeliyiz.
03 Yorumla
Soran5 ayAyrımcılık yapmıyorum fiziksel güçten mudaheleden bahsediyorum hem daha güzel işler varken güvenlik en son tercih edilmeli bawka bölüm mü yok mesela hee is bulamıyorsanız tabi olun vasifsizsaniz ama çok daha güzel meslekler var
Soran5 ayEvette güvenlikte yeteneklik bisey yok küçümseyerek yanlış anlama ama ne yeteneği Allaha skina 12 günlük eğitim alan herkes güvenlik oluyor yetenek diyorsan polis olman çok daha avantajli yeteneklik sey yok neyse herkes istediğini olabilir adam seviyordur olur bisey diyemem
5 ayKadın güvenlik tek olmaz ki illaki erkekte vardır hemen anons geçer
04 Yorumla
Soran5 ayValla internette izlediğim videolarda tek başına olan kadin güvenlik te var mar. arayda adami tek başına götürmeye calisiyordu
- 5 ay
Ya onlara inanma başka noktalarda erkek güvenlikte oluyor ayrıca bi tane de devriye güvenlik oluyor olası durumlarda müdahale etmek için tabi firma eksik personel çalıştırmıyor ise olması gereken bu
Soran5 ayPeki cevik kuvvet polisi kadınlar? internette gordum protesto videoları izliyorum 10 yıldır heo erkekleri erkek polis gözaltına alırken o. kargasada bir tane erkek. amir 2 tane kadin polise al kizim sunu dedi o protestocu adami 2 tane kadin polis koluna takarak götürdü yolda uzundu yani erkek götürmesi gerekmez miydi adam dirense sonuc kotu olabilirdi ilk defa oyle olaya denk geldim mesela😀
- 5 ay
Polisi bilmem onlar eğitimli ve gerektiği yerde müdahale etme hakları var vurmak etkisiz hale getirmek gibi güvenliğin yok maalesef
Saçma değil ama mesela x-ray cihazından çanta geçiyor çantadan ses çıksa açıp bakamican
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 aygüvenliğin bir yetkisi yok göz korkutma amaçlı sadecesilahlıysan onun biraz gideri var işte.
03 Yorumla
Soran5 ayBence kaldirilmali bu meslek polis ne güne var? polis koysunlar hastaneye polis sayisini artirarak
Cevap sahibi5 aygüvenliğin olayı ssdece insan tehdidi demek değildir. insanlara yardım etmenşn bir sürü nedeni çıkabilir yardımcı olacak güvenliği saglayacak. biir kalp krizi geçirdi ambulansı aryaacak ilk yardım yapacak vs.
Soran5 ayBiliyorum mudahele acisindan sormuştum fiziksel
Ya kadin guvenlikler genelde sikinti cikaracak kadinlar icin bulunuyor sebebi ise erkek guvenligin durdurmaya calisirken taciz etmeye calisti diye iftiraya ugrayip magdur olmasi
01 Yorumla
Soran5 ayErkege mudahele etmeye calisanda var ama duruma göre sacma geliyor bana adam yumruk koysa bayilir kadin
Gizli Üye(18-24)5 ayYıl 2026 oluyor hâlâ cinsiyet ayrımı var aq Annem güvenlik.
03 Yorumla
Soran5 ayBence senin omimanda beyninde sorun var ben ayrımcılık mi yapmışım? aq filan küfürlü konudmanda nasil çingene ahlaksiz kadin olduğunu gösteriyor kes sesini uzaa
Cevap sahibi5 ayKezban
- 5 ay
Cinsiyet ayrımıyla ilgisi yok ki sorunun
Saçma gözle bakmıyoruz duruma. Otobüs tır kullanan hanımlar var. Bu saçmalık değilse alın teri emek olan her şey olurundadır
00 Yorumla
1 ayevet bi koysam iki soksam bi çeksem ölücek ya
00 YorumlaTam kadınlık meslek hicbise yaptıkları yok geliyorlar gidiyorlar
00 Yorumla
4 ayGayet mantikli kiz yigenim adliyede guvenlik gorevlisi
00 YorumlaKadınlardan erkek gücü beklemiyorlar o işler de
016 Yorumla
Soran5 ayAma erkek suclu olduğunda napaacaklar izleyecekler mi
Soran5 ayEvet biliyorum ama haberlerde filan goruyorum sosyal medyada adam sorun cikaritorsadece 1 tane kadin güvenlik mudahele etmeye çalışıyor ya da kadin güvenlikleri jopla mudahele etmeye çalışıyor duda
Soran5 ayBence bu meslek kaldırılmalı onun yerine hastane polisi olmali sadece
Soran5 ayHastanede avm de gereksiz zaten fabrikada bile olsun polis bence fabrika polisi😀😀neden olmasın ki
Soran5 ayAma. oylr yani devlet istese yapar da bizim gibi düşünen yok herkesin mantığı farkli ben olsam yaparim 😀fabrikaya ayri polis şantiyeye ayri işleri ne polisin isi o
Soran5 ayNeden acik versin ki her sene 500 polis alacağıma 700 alirim 😀
Soran5 ayEmin ol yonetici olsam cogu kisiyi asardım zaten 1 tane suclu olmazdi yonetici oyle yoenticu olmali ama bu cag batıyı ornek alma cagi hersey batililasti kanunlar bati kanunu ondan ülke bu halde 100 sene önce 500 sene önce neden böyle olaylar susr yoktu? hic düşündün mü?
Soran5 ayDünya varolsugundan beri en pis cağ bu çağ nice firavunlar geldi filan kötülük hep vardı ama bu cag bir başka yaaa dünyanın son zamanlarindayiz
Niye saçma olsun çok görüyorum kadın güvenlikçi
00 Yorumla
5 ayİşsizlik den iyidir
00 Yorumla
5 ayhayır değil cok da yakışıyor
00 Yorumla
5 ayNeden saçma olsun
019 Yorumla
Soran5 ayGerekli durumu izah ettim soruda sebebini
- 5 ay
Bu kadar detaylı ve derin düşünürsen her işte sıkıntılı durumlar vardır bu arada
Soran5 ayCok derin düşünen takıntılı insanim:)
- 5 ay
Bu seni çok yıpratır
Soran5 ayEvet psikolojik sorun sanirim alakasiz şeyleri ya başıma gelirse die mesela derinden düşünüp haftalarca depresyona girerim düşünceler durmuyor beynimde ozguvenim dusuyor
- 5 ay
Umarım düzelir durumun
Soran5 ay:(bilmem
- 5 ay
Psikolojik destek almayı dene
Soran5 ayÇekiniyorum biraz ya nasil anlatcam bide deli die yatırırlwr beni. Bide psikolog ilaçları yuzde 50 beyni uyusturuyirmus aptal olurum
- 5 ay
Psikiyatri demedim psikolog dedim. Konuşma üzerine sadece
Soran5 ayFarki neki psikologla. psikiyatri
Soran5 aySanirim ben okb yim takinti hastasi
- 5 ay
Psikiyatri tıp okuyan kişidir. İlaç yazma yetkisi vardır ve seni ilaçla iyileştirmeye çalışır. Psikoloji ayrı bölümdür. İlaçsız konuşma terapisidir..
Soran5 ayPsikologta ilac yazar ama dimi
- 5 ay
Psikoloğun ilaç yazma yetkisi yoktur
Soran5 ayBak bunu bilmiyordum
- 5 ay
Öğrenmiş oldun
Soran5 aySayendee :)
- 5 ay
Rica ederim
1 aykadın güvenlik çokta güzel olur
00 Yorumla
1 ayOnlar tesettürlü hanımlar için seçilenler 😩
00 Yorumla
2 ayYok güzel
00 Yorumla
2 ayOlur
00 YorumlaErkek olsa fark yokkli
00 YorumlaHayır değil
00 Yorumla
5 ayDeğil ihtiyaç var
01 Yorumla
Soran5 ayOyle yapacaklarına polis sayisini artırıp hastane büro die polis dali açsalar hastane polisi baksa sadece
Olur niye olmasin
00 Yorumla
2 ayYo olabilir
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem