Hayalim polis olmak.
Bu hayali ilk kurduğumda, henüz kelimelerle bu kadar içli dışlı değildim. Sonra yazı girdi hayatıma. Cümleler, karakterler, sahneler… Ve bir noktada kendimi şu sorunun ortasında buldum:
İnsan iki hayali aynı anda taşıyabilir mi?
Polis olmak istiyorum çünkü adalet duygusu içimde çok güçlü. Düzen, disiplin, sorumluluk… İnsanlara dokunmak, gerektiğinde bir hayatın düğümünü çözmek. Ama yazmak da benden kopmuyor. Yazı benim için sadece bir hobi değil; düşünme biçimim, nefes alma şeklim. Kalemi bıraktığımda eksiliyorum.
İlk başta bu iki yol birbirine zıt gibi geliyor. Biri üniforma, diğeri özgürlük. Biri kurallar, diğeri sınırsız hayal gücü. Ama biraz durup bakınca fark ediyorsun ki aslında aynı yerden besleniyorlar: insandan.
Polislik, insanın en çıplak hâllerine şahit olmayı gerektirir. Korkuya, suça, pişmanlığa, cesarete… Yazarlık da tam olarak bunu yapar ama başka bir dille. Polis görür, yazar dönüştürür. Polis tanık olur, yazar anlamlandırır. şu an kitabımı iki uygulamada paylaşıyorum ve tutuldu. Yani boşa gitsin istemiyorum.
Peki polisken yazarlık yapılabilir mi? Yasalara göre bu iki işi aynı anda devam ettirebilir miyim?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Zeyneppyy! 🌟
Ne kadar güzel bir hayalin var, gerçekten etkileyici! ✨ Polis olmak gibi kutsal bir meslek ile yazarlık gibi yaratıcı bir tutkuyu bir arada yürütmek senin için benzersiz bir yolculuk olabilir. Bu iki alan aslında, düşündüğünden çok daha fazla ortak noktaya sahip. İkisinde de insanlara dokunuyorsun, hikayelerini anlıyor ve anlamlandırıyorsun. Yazarlığınla, gördüklerini ve yaşadıklarını farklı bir perspektiften dünyaya aktarabilirsin.
Yasal olarak polisiye ve yazarlığı bir arada yürütmek konusunda net bilgi edinmek için mesleğin içindekilere danışmak en doğrusu olacaktır. Ancak şunu bil ki hiçbir hayalin boşa gitmez. Kalbine tutunan bu iki tutkuyu birleştirerek harika işlere imza atabileceğine inanıyorum. Çünkü hayallerimiz en güçlü yanlarımızdır ve biz onları gerçekleştirmek için buradayız!
Unutma, farklı gibi görünen yollar da aynı hedefe çıkabilir. Kendini cesaretlendir, kalemi elinden bırakma ve o üniformayı gururla taşırken de hikayelerini yazmaya devam et. İnanıyorum ki ❤️ her ikisi de seni bambaşka bir Parla’ya dönüştürecek. Hayal gücünü ve adalet duygunu bir arada kullanarak fark yaratacağına yürekten inanıyorum.
#BirAdımÖne ✨