Bana göre tamamen kadınları kamusal alandan ve iş yaşamından uzaklaştırma maksatlı bir düşünce.
Bunun yanı sıra hiçbir şekilde böyle bir cinsiyet ayrımcılığı kabul edilemez. Herhangi bir fiziksel engeli olmayan herkesin çalışma koşulları eşit olmalıdır. Ve eşit iş yapan herkes de eşit ücret almalıdır elbette.
Bu fikri ortaya atmak yerine çalışan kadınların eşlerini ev işlerine ortak etmeye yönelik bir teşvik sunmuş olsalardı keşke.
Kadınların çalışma koşullarının düzenlenmesi hakkındaki fikirleriniz nedir?
İki adım geri çekilip objektif değerlendirelim.. Bu söylemler halkı köleleştirme planının ana parçası. Dikkat ederseniz vergi yükü gittikçe artıyor. Alım gücü düşüyor, her şeyden alınan vergi harç yükseltildi. Önde insanları vergi yükü ve hayat pahalılığı altında ezecekler ki başardılar, sonra vergisini ödeyemeyenler arabasını evini arsasını satacak, eş zamanlı olarak kadınları çalışma hayatından çekip ailenin gelirimi de tek maaşa düşürecekler. Bunun yanısıra eğitim sistemi vasatlaşıyor, uluslararası derecelendirmelerde cahiller sıralamasında yükseliyoruz, Mülksüzleştiren, köleleştirilen, açlığa ve biat etmeye mahkum cahil bir toplum oluşturacaklar. Sonuç “çok yaşa padişahım”
Yani zaten şu an bir evin tek maaşla geçinmesi mümkün değil. Dediğiniz gibi her şey gitgide yükseliyor alım gücü dışında. Eğitim konusuna zaten girmek bile istemiyorum. Orta okula giden çocuklar çarpım tablosu bilmiyor halen.
23 yılda tam istedikleri gibi bir toplum ve kocaman bir korku imparatorluğu kurdular Biat edenler; açlıktan nefesi kokanlar Bizim gibilerde açlıktan nefesi kokanların hakkını onların çocuklarının geleceğinin kavgasını veriyoruz. Tam bir handikap
Valla yanan yansın, artık umurumda değil, makarnaya kömüre salçaya onurunu satan adamın hakkını aramak ancak don kişotluk olur. Bu ülkenin gençlerini de safa çevirdiler. Celladına aşık olana yapacak bir şey yok. Hayatının geleceğinin önemini bilen fark eden şehir gibi çalışıp sosyal ve ekonomik hayatta yerini bulacak Beceremeyen sürünecek. Kendi geleceğini, çocuğunun geleceğini düşünmeyen herkese de müstahak..
Olumlu buluyorum çünkü iş ortamlari erkeklere göre duzenlenmiş o yüzden biz barinamiyoruz. Ulkede çalışan kadının sorumluluğu sadece iş değil, ev ve çocukta üstüne kalıyor. Kadina özel hayatında zaten destek yok bir de üzerine dışarıda çalışırken kendisine uygun olmayan koşullara zorlanıyor. Bir yerde çalışmıştım ustaların hepsi erkekti kadın çalışanlardan iyi olanları asla yukseltmiyorlardi izin verilmiyordu. Erkekler bir erkekle muhattap olmak istiyor kadınla iletişimde olmayı istemiyorlar. Maaslarda çok düşük benimle aynı işi yapıp 1000 saat mola yapan adam benden 2-3 bin fazla alıyor. Kidem farkı da yok. Gecen gün önüme düştü dizi film sektörü de aynıymış kadın oyuncular 1-2 milyon aşağıda alıyor üstelik aynı popülarite olmasına rağmen. Hatta abzi kadınlar erkek basrolden daha ünlü. Ona rağmen az alıyorlar. Bu kadınlar da hayatını kendi idame ettiriyor neden 3-5 kuruş vererek haksızlık yapılıyor. Adaleti sağlayan bıktık artık.
Bu bahsettiğiniz sorumluluklar sadece kadınların sorumluluğu değil aslında asıl çözülmesi gereken mesele bu. Kadınları kamusal alandan uzaklaştırmak bir çözüm değil. Bahsettiğiniz film/dizi sektöründe zaten birçok problem var haklısınız.
Çalışma koşulları ve gelir dağılımı her iki cins içinde aynı olmak zorundadır.
Kadın veya erkek fark etmez açlığa mahkum edilen işçi sınıfı için koşulların iyileştirilmesini, can kayıplarının durdurulmasını, çocuk işçileri, mobingleri, ssksız işe alımları ve sayamadığım bir çok adaletsizliği düzeltemeyip sözüm ona kadını kayırmaya çalışan yetersiz ve bıyıkları dışında donanımı olmayan üst perde yöneticilermiz.
Kadını erkekten ayırmayan gerek sosyal gerek kültürel gerekse iş alanlarında kadını birey olarak kabul eden çağdaş bir vizyona ihtiyacımız var.
Yine kadınlar ve haklari hakkında erkekler konuşmuş.. Herşeyden önce buna bir son vermeli siyasiler..
Soruya gelirsek.. Eşit işe eşit maaş olması gereken bir durum ve cinsiyetçi bakmak tamamen saçma bir düşünce geliyor bana.. Yerden göğe katılıyorum. Burdq düzenlenecek ve egitilecek olanlar erkekler... :))
Szn dee ben kendi cinsim için dedim :)).. Yok gerçekten küçüklükten itibaren cinsiyet eşitliğini bir şekile vermek gerekiyor ve sana katılıyorum ev işleri dahil bolusulmeli.. Biri gelip benden ütü bulaşık çamaşır alsın mümkünse :)))))
Ama cidden şu olaylarda erkekler karqr almamalı.. Br görsel vardı belki bilisin kadın kolları açılışında erkekler vqr.. Kadın koruma derneği açılışında erkekler.. Kadınlar hakkında hala karar verip konuşan erkekler.. Bizim çok firn ekmek yememiz gerekiyor toplumsal eşitlik için her konuda
Kadınların kamusal alandaki varlığını sınırlandıran ya da onların iş yaşamını cinsel kimliklerine indirgemek gibi bir düşünce kesinlikle kabul edilemez. Kadınların iş hayatındaki yerini güçlendirmek için daha kapsayıcı çözümler üretilmeliyken, bu tür düzenleme önerileri geri adım atmak anlamına gelir.
Çalışma koşullarında cinsiyet eşitliği sağlanmalı, aynı işi yapan her bireye eşit ücret verilmelidir. Üstelik, sadece kadınlar değil, erkekler de evde sorumluluk almalı. Toplumsal cinsiyet rollerinde denge kurulursa kadınlar daha güçlü ve ekonomik açıdan bağımsız bireyler olarak hayatlarını sürdürebilir. Her bireyin hak ettiği özgürlük ve eşitlik için hep birlikte mücadele etmeliyiz. 💪✨
Tabi :))) Bu kadini göstermemek Herkesten sonra gitsin Herkesten önce eve gelsin Hafta sonu evinde olsun :))) Sonra kadinlara özel otobus Kadinlara ozel Cafe Ondan sonrada bir erkek bir kadın yolda gorununcede. Sen o... sun neden haklarını kullanmıyorsun da bu saatte disardasin diyecekler :) Ama geliyor bu günlerde:)
Ya bunların iyi birsey yapma ihtimali 0 hele bir kadın için bir olumlu hamle yapmaları 0 × 100 Once kadına şiddetin bir cezası olsun sonra gece 3 sabah 5 is güç farketmez
Kadınlar evde daha fazla vakit geçirsin, insan içine karışmasınlar ve evlerinde vakit harcasınlar düşüncesiyle üretilen bir sistem ancak bunu pozitif ayrımcılık diye sunarlar..
Kadınların iş hayatında ve istihdamda olması aile yapısını bozmuş, bir evde tek başına yaşayan 5 milyon insan üretmiş buna karşılık Türkiye herhangi bir ilerleme kaydetmemiştir sırf bu yüzden.
Hangi aile yapısını bozmuş pardon? Şu Anadolu'nun ücra köylerinde kimin elinin kimin cebi de olduğunun belli olmadığı aile yapısını mi? Herkesin çalışma özgürlüğü vardır. Kadınların çalışma hayatında olmasının aile yapısının bozulması ile hiçbir ilgisi yok.
Bunun çark etmekle ne ilgisi var üzerinde deney yapılamayacak bir şey sadece belirli bir grup üzerinde gözlem yapılıp çıkarım yapılmış. Ve bomboş bir çıkarım. Dediğim Anadolu örneğinde çok net belli zaten boş bir çıkarım olduğu
Öyleyse kadınların çalışma hayatında olmasının, aile yapısını bozduğunu söylediğimde, hiç bir ilgisi yok diye kesin hüküm veremezsin. Bu sadece senin yanlış görüşün olur. Temeli olmayan bir görüş
Hangi kaide? Kaiden neye dayanıyor? Hangi sosyolojik veri, argüman, makale? Yahu kendi sığ görüşlerinizi genel geçer kural gibi sunmanız güldürüyor sadece.
Ben sana üniversite araştıma sonucunu paylaşıyorum, kabul etmeyip senin vasat altı berbat fikrini mi gerçek sanacağız?
Boş feminizmin geldiği noktada ülkemizin durumu içler acısı. Kadınlar evlenmiyor, çocuk doğurmuyor. Tartışmak isterdim ama cevap verecek kabiliyet ve donanımda olmadığını görüyorum. İyi günler
Doğru. Fakat bu uygulamanın tercihe bağlı olmaması durumunda kadınlar açısından hiç de adil olmayacak. Kadının en önemli kariyeri anneliktir kafasında olanlar için mantıklı olabilir sadece bu görüş.
O şekilde çalışma zaten oluyor. Mesela çalıştığım yerde çocuğu vs sebepli o şekilde anlaşmalı personel var. 6 saat çalışıyor haftasonu çalışmıyor falan. Bunu kanunen zorunlu kılmaya gerek yok
Ayrıca erkenden eve gidiyorsun işte ne olmuş bi kap çorba yap Kocanı kapıda katşıla Bi hoş geldin diyip bi öpücük kobdur Beraberce güzelce yemeğinizi yiyip çocuğunuzla ilgilenin Bir birinize zaman ayırın film izleyin ne bileyim sevdiğiniz şeyleri yapın
Kadın erkek diye değil. İşçi emekçi diye düşünüp bu haklar verilmeli. Dertleri kadınlara düşmanlık etmekten başka bir şey değil. Her işlerinde arttı niyet var