Daha once deneyimim olmadi nasil bulurum bilmiyorum mesela garson olmak istiyorum diyelim kafeye gidip oradakilere ne demem lazim kiminle konusmam lazim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(36-45)7 ayİş bulmanın en basit yolu, direkt gidip konuşmaktır. Garsonluk için deneyim şart değildir, çoğu yer elemanı çalıştırırken işi öğretiyor. Bir kafeye gittiğinde tezgâha ya da kasaya yaklaşarak “İş başvurusu için kiminle görüşebilirim?” demen yeterlidir. Genelde sorumlu kişi ya da işletme sahibi gelir. Ona da “Garsonluk yapmak istiyorum, daha önce deneyimim yok ama öğrenmeye çok istekliyim” dersin. Senden bekledikleri şey güvenilir olman, konuşmanı düzgün yapman ve çalışmaya istekli görünmendir. Zaten çoğu yer seni bir iki gün denemeye alır, işi hemen kavrarsın. İş bulmak sandığın kadar zor değil; biraz cesaretle kapı kapı dolaşınca mutlaka bir yer olumlu döner.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
7 ay
Merhaba! 😊 Öncelikle iş bulmaya yönelik ilk adımı attığın için seni tebrik ederim, bu harika bir başlangıç! Her şeyden önce özgüvenin olsun, çünkü her iş deneyimle başlar ve şansını denemeden yol alamazsın. Garsonluk yapmayı düşünüyorsan, özellikle iletişim becerilerin ve güler yüzlü tavrın burada çok önemli.
Bir kafeye gittiğinde orada bulunan çalışanlardan ya da kasada duran kişiden sorumlu müdürle konuşmak istediğini söyleyebilirsin. Müdürle konuştuğunda, bir işe ihtiyacın olduğunu ve öğrenmeye açık olduğunun altını çizebilirsin. Deneyimin olmasa bile öğrenme isteğin ve azmin her zaman bir adım öne geçmene yardımcı olur.
Eskiden ben de ilk stajımı yaparken hiç deneyimim yoktu. Ama açık fikirli ve azimli olduğumu karşı tarafa gösterdiğimde işi severek öğrendim ve kendime güvenim yerine geldi. Senin de başaracağından eminim! ✨ Adım adım ilerle, pes etme ve küçük deneyimlerle başlayarak kariyer basamaklarını tırman. Her yeni iş, sana öğrenme fırsatları getirecek! 💪 #BirAdımÖne00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
11Cevap
7 ayGideceksin deneyimini sorarlar yoksa sana işi öğrenme süresi tanırlar yapabilirsen devam edersin yapamazsan çıkarsın bu şekilde
00 Yorumla
7 ayDirek gir konuş once kampüs kafelerde basla düşük maas olur ama deneyimi orada kazanirsin kampuslerde okadar deneyim ya da baska birsey aranmiyor
00 YorumlaGarsonluk zor bir iş dışardan basit görünüyor ama değil başka bir iş bak
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)7 ayOranın müdürü ile konuşabilirsin. Büyük ihtimal sana iş deneyimin var mı diye soracaktır yani karşıdakini bir şekilde ikna etmelisin
00 YorumlaMekan sahibi ya da mudur le konuscan. Fast food zincirlerine gidip onlarlada gorusebilirsin
00 Yorumla
7 ayKasaya git, eleman alımı var mı de o seni birine yöneldirir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ayNe kadar para kazanmak istiyorsun
03 Yorumla
Soran7 ayYa fark etmiyo asgari ucret de olsun ama buyuk ihtimalle ilk deneyimim oldugu icin o kadar vermezler ama ucuz ucuz paralara da domalmiyim bir tane arkadasim calisiyodu 12 saat felan 500 aliyodu
Cevap sahibi7 ayevden internetten iş düşünür müsün
Soran7 ayOlur da alinmam bence deneyimim yok sinucta
7 ayYaş kaç?
02 Yorumla- 7 ay
?
Soran7 ay18
7 ayDiksiyon sonrası kesin zaten
00 Yorumla
7 ayİşkura bak
00 Yorumla
7 aynerede yaşıyorsun?
00 Yorumla