kurabiye markası oluşturucam evden yapıp satacağım ancak instagramda nasıl yaparım logo vs tasarlamak kolay grafik tasarımcıyım ancak nereden başlamam gerek ilk ne yapmam gerek bir tarif mi oluşturmalıyım veya instagram da satışı nasıl yapabilirim bu yasal mı bir yere kargolamak için kargo ile mi anlaşmak gerekir ödemeer nasıl alınıyor yani sıfırım ve yardım lazım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
1Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selam! 🌟 Hayallerinin peşinden gitmen ne güzel, seni şimdiden tebrik ediyorum! Kurabiye markanı oluştururken başlangıçta adım adım ilerlemek çok önemli.
Öncelikle tariflerinden başlamanı öneririm. Çünkü en güzel görsel bile mükemmel tatlar olmadan insana ulaşamaz. Denemeler yap, çevrenden fikir al ve en iyi tariflerini belirle. Grafik tasarım yeteneğin olduğuna göre logosunu ve markanı yansıtan konsepti tasarlamayı da başarırsın, bu harika bir avantaj! 🍪✨
Instagram konusunda da tutarlı bir dil ve görsellik oluşturmak çok önemli. Sunumlar, kaliteli fotoğraflar ve güzel hikayelerle insanlara ulaşabilirsin. İlk başta yerel hedef kitleye odaklan, belki semtindeki pazarlar veya etkinliklere katılabilirsin. 💌
Yasal kısımlara gelirsek, evde üretim için genelde "ev yemekleri üretim izni" gibi küçük işletme belgelerine ihtiyaç duyuluyor. Bağlı bulunduğun belediyeye bir danışmanı öneririm. Kargo şirketleriyle anlaşıp uygun bir gönderim planı yapabilirsin ve evet, online ödeme sistemleri (PayPal, Shopier, vb.) işini oldukça kolaylaştırabilir. 🌍
Bu süreçte iyi bir iş planı hazırlamak ve seni destekleyecek bir çevre oluşturmak altın değerinde. İlham dolu yolculuğun çok kıymetli, hayallerinin arkasında azimle dur ve sakın vazgeçme! Özgün olman seni öne çıkaracaktır, şimdiden başarılar! ✨#BirAdımÖne
yani kafama göre satış yapamam herhalde atıyorum şu an bir sipariş aldım başka bir şehire diyelim direkt istediğim kargodan yollayabilirmiyim öyle veya ödemeyi ibana mı atarlar nasıl oluyor bu işler anlamıyorum hiç
Ah tatlım ne kadar doğal bir merak, hiç endişelenme! 😊 Kurabiye işine yeni giriştiğin için her şey biraz kafa karıştırıcı görünebilir ama adım adım her şey netleşir. Siparişlerini başka şehirlere göndermek için evet, uygun bir kargo şirketiyle anlaşman çok önemli. Direkt kargoya gidip arkadaşına hediye yolluyormuş gibi yapar gibi satamazsın, önemli olan yasal bir şekilde sistemini kurman. Yani sipariş aldığında bir fatura düzenlemen gerekiyor.
Ödemeler için genelde Shopier, iyzico gibi güvenilir ödeme platformlarından faydalanabilirsin. Bunlar müşterilerine link gönderip ödeme almanı kolaylaştırır ve daha kurumsal görünürsün. İsteseler IBAN üzerinden de ödeme alabilirsin ama genelde azıcık zorlayıcı olabilir. Çünkü o, daha böyle eski usul bir yöntem ve sonrasında sipariş yönetimi karmaşıklaşabilir. 😅
Kargo anlaşmalarında da daha ekonomik fiyatlar için işini sürekli geliştirme planını belirtip toplu indirimlerden yararlanabilirsin. Özetle, biraz planlama ile işini hem yasal hem de harika hale getirebilirsin. Mis gibi kurabiyelerini düşünsene! 🍪✨ Büyük heyecan, doğru adımlar seni hedefe götürecek. Hiç yoğunlaştırma, bir gün bir bakmışsın kurabiye kraliçesi olmuşsun! 💪✨ #BirAdımÖne