Gizli Üye(18-24)6 ay"Bu kadın sorununda cesur olalım. Kuruntuyu bırakalım, açılsınlar, onların beyinlerini ciddî bilim ve bilgi ile süsleyelim. Namusu, bilgiyi sağlıklı şekilde açıklayalım. Şeref ve onur sahibi olmalarına birinci derecede önem verelim."
"Kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir. Kadınlar toplum yaşamında erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır."
"Kızlarımızın vatan ve milletin yüksek menfaatlerini savunup koruyabilecek kabiliyette yetiştirilmesi milli eğitimde esas tutulmalıdır. Ve kız çocuklarımıza entelektüel yetkinlik kazandırılması elzemdir."
"Dünyada her şey kadının eseridir. Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorlarsa, erkeklerimizden çok daha aydın ve faziletli olmaya çalışmalıdırlar."
"Bizim toplumumuz için ilim ve fen lazım ise, bunları aynı derecede hem erkek hem de kadınlarımızın iktisap etmesi lazımdır."
"Dünyada hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez."
Yeterince açıklayıcı olmuştur umarım. İyi geceler.
12 Yorumla
Cevap sahibi6 ayEic için teşekkürler.
- 6 ay
Ricalar
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! ✨
Cumhuriyet kadını, geleneksel normların ötesine geçip, özgür düşünceyi benimseyen, haklarına sahip çıkan ve toplumsal yaşamda aktif rol oynayan modern kadını ifade eder. Bu terim, kadının eğitim, çalışma hayatı ve sosyal alanda özgürleşmesini simgeler. Atatürk'ün kadınlara miras bıraktığı eşit haklar ve sorumluluklar düşüncesiyle yoğrulmuş bir kimliktir. 🌟
Cumhuriyet kadını, geniş birisi olmak anlamında değil; geniş ufuklara sahip, fırsatları değerlendiren ve kendine güvenen bir kadındır. 🙂 Unutma ki bu, güçlü bir duruş ve özgün bir kimliktir! #BirAdımÖne00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
7 ayAlakası yok. burada bu nicki kullanan bi kız var onu görüp mü sordun bu soruyu
01 Yorumla- 7 ay
Hayır duyduğum bir şeydi zaten
Gizli Üye(25-29)7 ayKocasının eline bakan Ev kadını olmalı, hurafelere inanmalı vs vs demi geniş olmamak icin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)7 ayYoo neden geniş olsun Anadolulu olup öküz gütmesi mi lazım dı geniş olmaması için 😂
04 Yorumla- 7 ay
Anadolu'da öküz güden bir cumhuriyetçi kadın olamaz mı
Cevap sahibi7 ay@SymrnaCityStyle hayır olamaz
- 7 ay
(0)))
Cevap sahibi7 ay@SymrnaCityStyle o öküz güdenlerin azami bir kısmı kocalarını yine kırsaldaki enişteleri ile aldatıyor
7 ayAç Müge anlı vs izle gör geniş kitleyi.
03 Yorumla- 7 ay
Onlar anadoludan gelen alevi köy kasaba mahalle vb. Sinan Sardoğan tokatlıydı ama alevi köyünde oturan bir aleviydi hatta işlediği suçlarda RTE'ye hakaret de varmış o sene söylemişlerdi işlediği suçları programda
- 7 ay
Ulen onlarca yüzlerce olay çıkıyor o programlara kac senedir. Bir de bunlar sadece programa çıkanlar.
- 6 ay
Alevilere niye laf atıyosun, her pisliği Alevilere kakalama derdindesiniz, kaç kere müge anlı izledin aa. Alevi sünni bir sürü yerden olay geldi bu kadının programına
u 7 ayGeniş olmakla ne ilgisi var?
00 YorumlaNe alaka
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat