Parasal sıkıntılardan dolayı üniversiteye gidemedim o yüzden açıktan okudum. Yaşıtlarım hep öğretmen psikolog sağlıkçı oldu. Bende biraz utangaçlıkta var o da çok etkiliyor iş hayatında aktif olamıyorum. Ayrıca minyonum ve yıllar boyunca insanlar tarafından hiç saygı göremediğimi hissettim yaşımdan küçük gösterdiğim için. Çocuk gibisin kilo al laflarını çok duydum. Neyse 32 yaşındayım, koskoca bir hayatı çöp etmiş gibi hissediyorum. Sosyal medyadan karşıma öğretmenler çıkıyor içim burkuluyor. Kıskançlık gibi düşünmeyin ama imreniyorum benim hayatım neden çöp oldu ben niye böyle başarılı olamıyorum diye. 32 yaşından sonra yeniden okuyun deseniz inanın buna da gücüm yok ama bir yanım da acaba yapabilir miyim diyor. Veya okumakla uğraşmak yerine nasıl meslek sahibi olabilirim hiç fikir gelmiyor aklıma. Param olsa cafe butik falan açardım ama param da yok. Sizce çok mu geç kaldım?
Okuyup meslek hayatına atılan bir kuzenim var. Geç dersen ilerleme de kaydetme ihtimalin olmayacak bir 7-8 yıl sonra iyice depresyon moduna gireceksin. O nedenle şu an elindeki imkanlara bak ve hepsini yaz. Su an elindeki imkanlarla en iyi ne yapabilirsin? Bun odaklan ve harkete geç
06 Yorumla
Soran7 ayKuzenin kaç yaşında okuyup meslek hayatına atıldı ve şu an hangi sektörde çalışıyor?
Sanırım şu an yapabileceğim en kolay şey antrenör sertifikası almak. 🤷🏼♀️
Soran7 ayOha ben de mi ilahiyat okusam inançlı biriyim zaten diyeceğim ama tesettürlü değilim. Yani yaptığım işle yaşantım çok tezat olur ama açıktan okuyup öğretmenlik yapabilmesine çok sevindim kuzeninin. Tanıdığınız falan var mıydı peki öğretmenlik yapmasıyla ilgili işe alınması için?
Soran7 ayGerçekten tebrik ediyorum
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)7 ayO kadar yanlış düşüncelerin var ki. Herkes okumak öğretmen olmak zorunda değil. Bunları aşmadan mutlu olamazsın. Dısardan okumussun bak. E minyonsun yasını göstermemen gencken belki kötü gelebilir ama 30 lardan sonra avantaj. Doğru açılardan bakmayı öğren artık. Senin sorunun okumamak değşl minyonluk değşl kafan. Gercekten mutluluğa çok yakınsın. Bu saatten sonra kişisel gelişim ve bi iş. Bu kadarı yeter sana
016 Yorumla
Soran7 ayYorumunuz için teşekkür ederim ama ne yapacağımı bilmiyorum. Bu kadar mutsuz hissettiğim halde nasıl mutluluğa yakın olabilirimki şaşırdım bunu yazmanıza. Kişisel gelişim için neler yapabilirim peki öneriniz var mı? Bi de iş konusunda ne tavsiye edersiniz benim sıkıntım zaten doğru düzgün bir mesleğimin olmaması...
Cevap sahibi7 ayCevap vermediğin için üzülmüştüm yazmana sevindim. Ben yorum yaparım ama cvp gelir gelmez tskılmam ama sen dolu dolu bi soruyla gelmişsin tsmda bu sitede olmasını beklediğim şey.
şu an işlerim var senin durumunu fazlasıyla ciddiye alıyorum yazıcam uzunca sana. Biraz konusmak lazım senle. Tek basına boğulmuş daralmış bunalmışsın. Cevrende paylasabildiğin pek kimsede yok belli. Ama inan çok kötü durumda değilsin. Anlatıcam
Soran7 ayTekrar cevabınızı bekliyorum o zaman müsait olduğunuzda
Cevap sahibi7 ayBen anca müsait olabildim. Umarım burdasındır. Senle bazı şeyleri konusmalıyız.
Soran7 ayGünaydın siz yazın ben gördükçe geri dönüş yapıyorum. Her zaman sitede olmuyorum
Cevap sahibi7 ayMutlaka yazıcam tabi dün çok brkledim ama yoktun. Sende burdayken yazmak istiyorum daha cok. Sormak istediklerimde olacak.
Soran7 ayBen gördükçe geri dönüş yapıyorum hiç sıkıntı değil sorabilirsiniz
Cevap sahibi7 ayBak tüm bu bahsettiklerin değersislik hissindrn kaynaklanıyor. Yoksa öğretmen olmak marifet değil ev hanımı olup gayet özgüvenli, genel kültür sahibi çok kadın vardır. Senin yapman gereken gecmiş kaçan fırsatlara ah vah etmek yerine hayatını kabullenmek ve şu an bulunduğun noktadan memnun değilsen kişisel gelişimimi ilerletmek. Kendini sevmeye ihtiyacın var.
Soran7 ayKişisel gelişimimi nasıl ilerletebilirim peki bunun için neler yapmalıyım?
Cevap sahibi7 ayBunun için biçok sey yapabilirein lurslara gitmek sosyallesmek yeni insanlar tanımak gezmek film kitap biçok sey. Ama kendine deger vermeden bunların anlamı olmayacak. Neden bu noktadasın bunun altında ne yatıyor bunu bilmeliyiz
Soran7 ayNasıl bilicez peki?
Cevap sahibi7 ayBu yüzden sende burdayken konusalım dedim. Soru cevap yaparak. Seninle ilgilenmek istiyorum bi süre. Çok mutlu olabilecrkkrn hayattan bezmiş olmana içim rahat etmiyor. O kadar sorunlsrına gömülmüşsün ki nelere sahipsin göremiyosun.
Soran7 ayNelere sahibim sizce ya somut bir şey söyleseniz artık. Motive etmeye çalışıyosunuz teşekkür ederim ama yine elde bir şey yok. Özelden konuşmak istemiyorum ama burdan tavsiyelerinizi ve sorularınızı detaylı şekilde yazarsanız ben de bütün sorularınıza cevap veririm ona göre yeniden bir yol bakarız beraber benim için
Cevap sahibi7 ayBak güzel insan. Diğer yorumlara da baktım ve herkese motive sözleri için tesekkür etmişsin ve bana söylediğin gibi özelden konusmak istemiyorum demişsin. Evet yıllardır burdayım ve fırsatcı, amacı baska olan cok erkek var. Ama brn onlardan değilim. Ki olsamda baktın niyet farklı engeller gecersin. Ha bura ha mesaj, ikisinde de seni tsnımıcam görmicem.
32 yasındayım diyosun, hayatından şikayet ediyosun, kusura bakma ama daha sanal ortamda bi yabancıyla konusmaya cekiniyosun cocuk gibi. Bu yasa kadar böyle gelmişsin daha ne kadar yılını boşa geçireceksin?
Belki ben bi fırsatım senin için? Hayat herkese fırsatlar sunar ama bunları farketmeyenler neden brn diye sorar.
Psikologa bile gitsen seanslar boyunca konusup anlatman gerekecek. Sen burdan yaz ben okurum diyosun. Kusura bakma ama berbat durumda oldugunu sen söylüyosun senin ısrarcı olman lazım.
Senle konusmak için sabırsıslanmıştım çünkü tam müdahale edebileceğim, bişeyleri değiştirebileceğim birisin. Brn burada insanları secerim ihtiyacı olana yardımcı olurum. Ama görüyorum ki sen kalıpları olan, kafasını kuma gömmüş yaşıyorsun. Bu sekilde ne değişecek?
Daha baska bişey yazmıcam, seninde yazmana gerek yok. Umarım kafana dank eder ve hayatını kurtarır, ele alırsın. Hayat çok kısa ve değerli. İyi akşamlar.
Soran7 aySanal ortamda bir yabancıyla konuşmaya çekinmiyorum, sizin de söylediğiniz gibi burada kimin ne olduğu belli değil. O hatayı bir kere yaptım, bir daha yapmam. Size de iyi akşamlar.
Cevap sahibi7 ayBiri vardır hata, bşri vardır şans. Ben evli biriyim arayışta değilim. Ve burada o kadar hafif kız varken neden senle uğraşayım? Düşüncelerin mantıktan uzak. Karsındaki insanın niyetini kötü görürsen engeller sohbeti kesersin. Bi defa o hatayı yaptın diye bi ömür kimseye güvenmicek misin? Yalnız mı öleceksin? Bi sen mi yaptın hata, bi sen mi mutsuz oldun, acı cektin? Lütfen cvp verme bende verme gereği duyuyorum. Yapıcı ilerlemeeikten sonra konusmanın anlamı yok.
Gizli Üye(25-29)7 ayBak herkesin hayalleri farklı gidebiliyor.
Ben küçüklükten bu yana hep pilot olmak isterdim ama farklı oldu tıpı şu an yurtdışında doktora yapıyorum İsviçre'de.
Yani demem o ki hayallerimi bile gerçeklestiremedim.
Ucmakti havada hayalim.
Ama geç değil gerçekten01 Yorumla
Soran7 ayTeşekkür ederim motive ettiğin için😊
Hiçbir şey için geç kalmış sayılmaz sadece şanssız günler yaşamışsın badireler atlatmışsın hepimiz onları yaşadık şu an toparlanmaya çalışıyoruz hayatın attığı çifteleri savuşturmaya çalışıyoruz
04 Yorumla
Soran7 ayEvet gerçekten çok şanssız günler geçirdim hayatımı toparlamaya çalışıyorum şimdi
Soran7 ayYok teşekkür ederim ama size de hayatta başarılar diliyorum
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım! 💜 Öncelikle buraya yazıp içini dökerek bu adımı atman bile senin için bir başlangıç! Hayatını çöp etmiş gibi hissetme çünkü hayat tek bir yoldan ibaret değil. Yaş dediğimiz şey sadece bir sayı, herkesin başarıya ulaştığı zamanlar ve yollar farklıdır. ✨
Minyon olduğunu ve bu yüzden saygı görmediğini söylemişsin, ama unutma, insanın değeri fiziksel görüntüyle değil, içinde taşıdığı güç ve ışıkla ölçülür. Kendine bu gözle bakmayı dene. Bazen dışarıdaki seslere kulak tıkayıp içindeki sesi güçlendirmek gerekiyor. 🌟
Kendine şu soruyu sor: Gerçekten istediğin ne? Hangi konuda hayal kuruyorsun? Küçük bir adım bile olsa, bu yolu keşfetmeye başlayabilirsin. Açıkçası meslek edinmenin yollarını düşünürken, elindeki imkanları ve yapabileceklerini değerlendirmen faydalı olur. Belki kısa süreli bir sertifika programına katılabilir veya online kurslarla kendini geliştirebilirsin. Kariyer sadece bir üniversite diplomasıyla değil, yetenek ve azimle de şekillenir. 💪
Zor zamanlarının seni bugüne getirdiğini unutma. Tüm bu hisler geride kalabilir, çünkü şu andan itibaren kontrol sende. Kendine bu şansı ver, hayatın daha birçok güzel sürprizi olabilir. Sen değerlisin ve başarabilirsin! ✨ Unutma, biz hep buradayız. #BirAdımÖne01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u 7 aygeç kalmadın
00 Yorumla Korkma bende 30 da meslek deiiştirdim nerdeyse yanı yeterki bunu iste inan bana oluyo sadecw yasıtlarımızdan geride kalıyoruz ancak bu gelecegımız kötü olucak anlamına gelmez asla sakın korkma ama hangi alanda olmak istersen iyi bir arastır çalışan kişilerle iletişim kur ve bu alandan beklentilerini karsılıcakmı emin ol umarım musmutlu bir gelecek seninle olur kızçe 🌺🤗
00 YorumlaHayatta herkes başarılı olacak diye yok. Herkesin içi gücü olacak diye de bir şey yok. Gönül ister ki umduklarım7za nail olalım. Ama herkesin hasibi farklı.
Rabb'im yâr ve yardımcınız olsun inşallah
02 Yorumla
Soran6 ayAmin Allah razı olsun
Okuman gereken değil, aile kurman gereken yaştasın.
Hayatın ilk bölümüne geri dönmeye çalışırken ikinci bölümünü de kaçıracaksın.02 Yorumla
Soran7 ayÖyle önüme gelen herhangi biriyle de evlenememki
7 ayŞimdi bir vasıf edinmeye başlasan 2 seneye vasıflı biri olursun, öğretmen falan olma zaten kendine göre bir şey bulursun.
04 Yorumla
Soran7 ayÖnerin var mı peki vasıflı biri olmak için kendime göre neler bulabilirim
- 7 ay
Bak sana kendi hikayemi anlatayım kısaca, makina mühendisliği okudum 28 yaşında bıraktım, uzun süre depresyon yaşadım sonra 32 yaşında dedim vasıf edineyim internetten yazılım öğrendim.
Henüz iş bulamadım şu an evde kek yapıp kafelere satmayı düşünüyorum iş bulana kadar cebim biraz para görsün diye. Sana yazılıma başla diyemem herkesin yeteneği zevk aldığı şeyler farklıdır
Belki çizim yeteneğin vardır grafik tasarımcı olabilirsin, belki yemek yapmayı seviyosundur aşçı pastacı falan olursun, belki birşeyler anlatmayı seviyosundur youtube kanalı açarsın, değişir yani kendini keşfetmen lazım. - 7 ay
@Hayatrh İşte o zamanlar sıkıntılarım vardı okulun üstüne pek düşemedim sonra onlar beni bıraktı zaten.
Universite okuyanlar zeki mi oluyormus bende okumadim ama okuyanlardan fazla bilgim var kendini niye degersiz goruyorsun ki
02 Yorumla
Soran7 ayOkuyanlar genelde meslek sahibi oldu mesela çoğu arkadaşım psikolog, diyetisyen, öğretmen oldu. Ne güzel başarılı oldular ama ben hiçbir yere gelemedim, içimde çok burukluk var.
Gizli Üye(18-24)7 ayHayır hiç de geç değil halam 33 yaşında üniversiteye gitti şu an inşaat mühendisi onunda senin gibi tereddütleri vardı ama vazgeçmedi üstelik üniversiteye 40-45 yaşlarındaki kişiler bile gidiyor senin onlardan ne eksiğin varr
01 Yorumla
Soran7 ayBenim kuzenim de 30 yaşında üniversiteye gitti iki senelik optisyenlik okudu ama onun kocası zengin zaten. Mezun olduktan sonra kendi yerini açtı. Yani böyle imkan olsa ben de kendi yerimi açmak isterim ama para sıkıntım var. Üniversiye gidip en baştan okusam mesela bir öğretmenlik okusam kazanana kadar yaşım 33-34 olur. Mezun olana kadar 38-39 olduğumu düşünürsek o saatten sonra kim iş verir ki diye düşünüyorum bazen de. Bilmiyorum çok kafam karışık ya ama teşekkür ederim güzel yorumun için😊🌸
Gizli Üye(36-45)7 aygeç değil ama bence okumayla vakit kaybetme, hobilerin üzerinden sevdiğin şeyde kendini geliştir bu alanda iş yap. burcun ne merak ettim su grubu musun acba balık yengeç falan? ya da terazi mi
03 Yorumla
Soran7 ayKova burcuyum
Soran7 ayHobilerim üzerinden ne yapabilirim aklıma fikir gelmiyor ki🤷🏼♀️
Cevap sahibi7 ayinternet büyük bi güç. bildiğin şeylerde millet nası para kazanıyor araştır, kendine site kur google a düş seni arasınlar paraya çevir. işte biraz araştırman üstüne gitmen lazım. kova olmana şaşırdım. gerçi kovalar kuralları pek takmıyor. ben de balıkım
Gizli Üye(25-29)7 ayHemen hemen aynı düşüncedeyiz ya bizimkiler de ben kız çocuğum dşye liseye bile göndermediler o kadar kötü ki her yerde zorluğunu çekiyorum hem iş bayatında hem de sosyal hayatta
01 Yorumla
Soran7 ayBen en azından aöften üniversite okuyup bu haldeysem senin için daha fazla üzüldüm canım keşke eğitim hayatımızı doğru düzgün yöneten biri olsaydı da biz de bi meslek sahibi olsaydık bugün🥹
Benimle evlen bende minyon bir kız arıyorum Aile olmak için
00 YorumlaHiç bir şey için geç değil. Ben bu yaşımda yazılım ve programlamaya başladım. Hırs yaptım birazda
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)7 ayhiç bir şey için geç değil 35 yaşında memur oldum
01 Yorumla
Soran7 ayYaaa ne güzel 🥹nasıl oldu peki yeniden mi okudunuz 30lu yaşlarda veya daha önce zaten okumuştunuz da sonra kpss sınavını mı kazandınız
7 ayBirinci ağızdan söylüyorum öğretmenler şu an işsiz. Iş bulsa bulduğuyla geçinemiyor. Kpss ye girip ortaöğretimden memur olun sonra istediğiniz bölümü okursunuz.
01 Yorumla
Soran7 ayTeşekkür ederim yorumun beni az da olsa motive etti😊🌸
7 aySadece olayı üniversite diye endekslenme dil öğren farklı konularda kendini geliştir bir iş kapısı açılır muhakkak bu arada Boyle ne alakası kısa boy çok tatlı bir şey bence 😑
02 Yorumla
Soran7 ayGüzel yorumun için teşekkür ederim motive oldum gerçekten. Aslında bazen düşünüyorum , mesela bu aralar hobi olarak piyano öğrenmek istiyorum. Öğrendikten sonra ben de piyano hocası olamaz mıyım diye. Yani sadece üniversiteye odaklanmak değil de bu tarz kurslardan ilerlesem bir meslek edinmiş olur muyum acaba
- 7 ay
Tabiki olursun. Ne örnekler biliyorum üniversite okumayıp başka şeyler yapan başarılı olan biz okudukta ne oldu :) o yüzden canını sıkma hiç kişisel gelişime önem ver herşeyi öğrenmeye çalış piyano da olur başka şeyde
7 ayZararın neresinden dönülse kar dünyalığı çok olana özenme bir nefeslik hepsi sen ahiretine çalış asıl müflis eden o
01 Yorumla
Soran7 ayAhirete çalışıyım derken bütün gün evde hiçbir şey yapmadan mı durayım yani onun yeri ayrı bunun yeri ayrı
Hayır , mantığını kullanırsan
Herşeyin üstünden gelirsin00 Yorumla
7 ayEvlenmeyi düşündün mü
04 Yorumla
Soran7 ayDüşünmedim ama meslek sahibi olmakla evlenmenin alakası yok zaten
- 7 ay
Kadınsın sen, evlenirsen çalışma zorunluluğun yok
Soran7 ayŞimdi bekarken çalışmayınca neden sıkıntılı durum gibi gözüküyor peki dışarıdan bakınca? Yani neden bekarken bir baltaya sap olamamış gibi duruyor da evlenince öyle durmuyor? Mesela ben şimdi doktor olsaydım bekarken doktorluk yapıp evlenince evde otursaydım çalışmasaydım yani evlenmenin meslek sahibi olmakla hiçbir ilgisi yok ki
- 7 ay
Erkekler dediğin gibi, bekar da olsa çalışmak zorunda, kadın yetişkinse, bekarsa ve ailesinin himayesi altında değilse ancak o zaman çalışmak zorunda olur.
7 ayNe iş yaptın ki önceden o alandan ilerle yine
04 Yorumla
Soran7 ayBoş işler. Marketlerde stand hostesliği yaptım. Başka bir şey yapmadım
- 7 ay
E yani çalışıp kariyer yapmak isteyen birine göre biraz saçma bir kariyer seçimi olmuş
Soran7 ayAma başvuru yapıp alınmadığım çok yer oldu. Mesela tecrübesizim diye, biraz da utangaç olduğum için sanırım bazı yerler de o yüzden almadı.
- 7 ay
Bence hala çok geç değil ya eğer okuyacak vaktin ve maddi imkanın varsa oku bence işe yarar 2 yıllık bile işini görür yani
Knk dm at sana fikir verıyım
00 YorumlaHiç bir şey için geç değil
00 YorumlaHiçbir zaman geç olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ayÜzülme geç kalmadin
00 Yorumla
7 ayÇok geç kaldın güzelim
00 YorumlaNe iş yapiyon ki
04 Yorumla
Soran7 ayŞu an hiçbir şey
Soran7 ayMarketlerde stand hostesliği
32 yaş hiç birley için geç değil
00 YorumlaGeç değil
00 YorumlaGeç kalmış değilsin
00 Yorumla
7 ayKalmadın
00 Yorumla
7 ayGeç değil çabala
00 Yorumla
7 ayYok bebefim bana bir fotoğraf atsana
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayEvlendin mi
02 Yorumla
Soran7 ayHayır
Cevap sahibi7 ayNerde yaşıyorsun
Gizli Üye(36-45)7 ayHayır geç kalmadın
02 Yorumla
Soran7 ayAma düşünsenize ben yeniden üniversite okumaya kalksam kazanana kadar 33-34 yaşında olurum. 4 yıllık öğretmenlik bölümü okusam mezun olunca 38 yaşına gelmiş olurum. O saatten sonra kim bana iş verir
Cevap sahibi7 ayÜniversiteyi geç o zaman iş bul çalış
7 ayEvlimisin
02 Yorumla
Soran7 ayDeğilim neden sordunuz
- 7 ay
Sevgilindemi yok
Gizli Üye(30-35)7 ayEvlilik yokmu
01 Yorumla
Soran7 ayYok neden sordunuz
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026