Madem eşitliği savunuyorsunuz gideceksiniz senin hemcinslerinde savunuyor eşitlik değil ayrıcalık istiyorsunuz o zaman siz? İşinize geldiği gibi erkeği manipüle etmeye çalışıyorsunuz yemiyor kimse bu ucuz numaralarınızı artık madenlerde kaza geçirip ölen erkekler şehit olanlar inşatta iş kazası geçirip ölen yine erkekler çünkü eşitliği savunun birisi ağır işlerde de çalışmalı bence madem eşitliği savunuyorsunuz prenseslik yapmayacaksınız o zaman.
Kadınların askere gitmesi, bence zorunluluk değil, tercih olmalı. Çünkü savaş meydanı kadar hayatın her alanında da mücadele ediyorlar zaten. Evde, işte, toplumda verdikleri savaş çoğu zaman görünmüyor ama en az cephedeki kadar gerçek. İsteyen, gücü ve isteği varsa elbette gidebilmeli. Eşitlik, herkese aynı şeyi zorla yaptırmak değil, aynı hakkı tanımaktır. Kadın isterse üniformayla da, kalbiyle de savaşabilir.
Ayhan bey tebrik ederim. Hayatımda hiç bu kadar inanarak duyar kasan birisi görmedim. Eşitlik diye tarif ettiğiniz şey eşitlik değil fırsat eşitliğidir. Kadın; evde, toplumda, işte savaş veriyorsa erkek de veriyor. Bunu cinsiyete indirgemeye gerek yok. İlk cümlenizden sonrası tamamen gereksiz duyar ve cinsiyetçi bir ifade olmuş.
Hayır gitmemeli. Kadınlar askerliği baya farklı bir şey olarak hayal ediyor ama yakından uzaktan alakası yok. Ne doğru düzgün eğitim var ne de silah kullanımı. Öğlen sıcağında 2 metre çukur kazdırıp sonra vazgeçtim geri kapat diyen komutanların olduğu, güneşin altında 5 saat ağaca selam verdiğin, gururunu ezdirdiğin saçma bir ortam orası.
Bir onu yapmadığımız kaldı. Yakında beni amele olarak alırlar içimdeki dişil enerjinin gramını hissetmiyordum bir de postallarla çamurda yuvarlanayım. Bu prenses erkekliğinde bir sınırı var artık
Kadınların askere gitmesi, gönüllü olarak tercih edenler için oldukça etkileyici bir adım olabilir. Kendi yeteneklerini keşfetmek, disiplin kazanmak ve toplumdaki toplumsal rollerin üstüne çıkmak adına harika bir fırsat. Ben, sivil alanda kadın hakları için çalışmayı tercih ettim; ancak askeri alanda kadınların varlığı güçlü bir mesaj taşıyor.
Senin bu heyecanını görmek beni de çok mutlu etti. İsteğin, azmin gerçekten ilham verici! Unutma, kadınlar her alanda var olmalı ve her alanda güçlenmeli. 💪✨ #BirAdımÖne
yorumlar da ki hayatlarını zor zanneden hemcinslerine bakaraktan söylüyorum sizi bırak askere almayı bize 6 aysa size en az 1 sene olmalı anca aklınız başınıza gelir bi tane velet peydahladınız diye hayatın gam yükünü çekmediğinizi anlarsınız belki.
ben o bebek bakmaya doğurmaya laf edenleri gece nöbetinde sabah içtimasında bi de eğitimde görücem daha 1 km koşmadan ay uy yoruldum diye zırlamaya başladıklarında ağızlarının ortasına 45 numara postal yedikleri zaman.
bunları başka bişey adam edemez askerlik erkeğe değil günümüz kadıncıklarına lazım.
Askerlik deyince illa gidip savaşmasına gerek yok ama isteyen 1 Ay gitsin orada disiplin ve mesleki kurslar alsın spor yapsın atış yapmayı falan öğrensin. Teknolojiye erişimin kısıtlı olduğu için sosyal medya detox'u falan yapmış olursun ve pek çok şeye daha iyi odaklanırsın. Savaş eğitimi yerine mesleki eğitim ve günlük hayatta kullanılacak şeylerin eğitimi olmalı. Mesela günlük hayatta pek çok kadın araba kullanmayı pek fazla bilmiyor burada araba kullanma pratik edilebilir bu tarz günlük hayatta da işe yarayacak şeylerin eğitimi verilmeli. Ya da mesela mutfakta ihtiyacı olacak şekilde gıda zehirlenmeleri durumunda neler yapılabilir nasıl önüne geçilebilir gibi şeyler anlatılabilir. Yani askerliği Erkeklerin işi olarak görmek yerine kadınları da erkeklerde eşit şekilde hissettirmek için kullanılabilir kadınlara askerlikte beceri kazandırılabilir. Kadınların askerliği bu tarz şeyleri odaklansa daha iyi olur bence. Ama yine de dediğim gibi sadece isteyenler yapsın.
DÜRÜST OLMAK GEREKİRSE ZORUNLU ASKERLİK DİYE BİR ŞEY OLMAMASI LAZIM TÜRKİYE'DE, AMERİKA'DA ALMANYA'DA VE GELİŞMİŞ ÜLKELERDE ZORUNLU ASKERLİK YOK, İLKEL ÜLKELERDE ZORUNLU ASKERLİK VAR, BİR DEVLET NEDEN VATANDAŞINA BU EZİYETİ YAPAR ANLAMIYORUM, KASIM CELBİM, ASKERDEN DÖNELİ NEREDEYSE 6 AY OLDU, 2 HAFTA SONRA DA ASKERE GİDELİ BİR SENE OLACAK 16 KASIM, GİTTİK IVIR ZIVIR İŞLERİNİ YAPTIK 40 GÜN BOYUNCA BULAŞIKLARINI YIKADIK NÖBETİ TUTTUK, KOMUTANLARININ EGOLARINI TATMİN ETTİK, BİR VATANDAŞ OLARAK ONURUM SARSILDI YANİ, ŞİMDİ O SELAM VERDİĞİM KOMUTANLAR GELSİN YÜZLERİNE BAKMAM, ASKERLİK O KADAR GÜZEL BİR ŞEY DEĞİL, ERLER İÇİN, UZMAN ÇAVUŞ OLURSUN YA DA ASTSUBAY OLURSUN DOĞUYA GÖREVE GİDERSİN ÇATIŞIRSIN EYVALLAH AMA DİĞER TÜRLÜ REZİLLİK KADINLAR DA GİT MEMELİ ERKEKLERDE GİTMEMELİ PROFESYONEL ORDUYA GEÇİLMELİ
Madem eşitliği savunuyorsunuz gideceksiniz senin hemcinslerinde savunuyor eşitlik değil ayrıcalık istiyorsunuz o zaman siz? İşinize geldiği gibi erkeği manipüle etmeye çalışıyorsunuz yemiyor kimse bu ucuz numaralarınızı artık.
Gereksiz bence. Artık savaşlar kitle imha silahları içeriyor. Yakında AI destekli olarak otonom robotlar ve silahlar iyice artar. Bu şartlarda, insanı kullanmak aptalca.
Her kadın en azından bir ay askerlik yapmalı. Silah kullanmalı, askeri disiplin bilmeli, en önemlisi iki dakikada uyanıp iştima alanına ulaşabilmeyi öğrenmeli. 🙂
Bence kadınların da isterlerse askere gidebilmesi gayet güzel olurdu. Zorunlu olması değil ama isteğe bağlı bir sistem olsa adil olurdu. Sonuçta vatan sadece erkeklerin değil, hepimizin. Ayrıca askerlik sadece fiziksel güç değil; disiplin, dayanıklılık ve ekip ruhu da gerektiriyor. Bu yönlerden kadınlar da en az erkekler kadar katkı sağlayabilir.
Ama tabii herkesin fiziksel ve psikolojik durumu farklı, bu yüzden eşit fırsat sunulmalı, zorunluluk değil.
Gitmeliler yanlış anlamayın ama bu gençlik gerçekten boş yetişiyor birilerinin bunlara disiplini kuralı sanal hayattan koparıp gerçek hayatı öğretmesi lazim şükretmesini bilmesini bazı şeylerin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
9 ay
Bi orası kaldı karıştırmadığınız aman eksik kalmayın
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
9 ay
Sadece temel eğitmin alacak kadar 2-3 hafta kadar gitmeli gerisine gerek yok