22 yaşına girecem kasımda lise mezunu 2021 yılında oldum ve ozmndan beridir çalışmıyorum okul da yok evdeyim sürekli ne yapmalıyım çok bıktım artık evde oturmaktan sınava çalışmak istiyorum tekrardan ama piskolojim baya kötü ders beynim almaz para çalışmak istiyorum oda işte olmuyor bir türlü ne yapmalıyım kendimi artık her konuda geliştirmek istiyorum ama elimden bisey gelmiyor yapamıyorum😪
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
8 aySelammm. Can bir hedef belirleyip bu hedefe odaklanmaktan başka çaren yok. Mesela seni hedefinden alı koyan psikolojik sorunların nedir? Bunları tespit etmek ve yok etmek gerekir. Sonra da eğer okul istiyorsan doğru çalışma metodunu belirleyip derslerine odaklanman lazım. Bunları tek başına yapmak çoğunlukla zordur seni destekleyen ya da yardım alabileceğin fikir danısabileceğin güvenebileceğin bir insandan yardım almaktan çekinme derim...
09 Yorumla- 8 ay
Polisliği çok istiyorum ama yapamıyorum piskolijik sorunda ailevi sorunlar uzun zamandır sosyal hayatım yok sürekli evdeyim beynim de farklı şeyler oluştu unutuyorum herseyi ve dersleri de yapamam beynim küçüldü evde kala kala
- 8 ay
Çıkıp sosyalleşmen lazım. Ev senin güvenli bölgen olmuş. Orada rahatta hissettiğin için isteksizlik ve uyusukluk oluyordur. Sürekli bir şeyleri ertelme, beyninin sana sorunlarını hatırlatması vs vs şeyler. Çok uzun ve önemli konular bunlar bir kaç kelime dokundurup geçiyorum ama. İnsan güvenli yerindeyken orada kalmayı ve hiç bir aksiyon almamayı seçiyor öncelikle bunu yenmen lazım sanki...
- 8 ay
Elimden bisey gelmiyor çıkıyorum da bazen ama aynıyım hep
- 8 ay
Seni anlıyorum böyle dönemlerde bol bol evden çıkıp sosyalleşmeye çalısıyorum. Arkadaşlarımla bazen tek başıma falan . Bak şunu gözlemle evdeyken ve dışarıdayken zihnin farklı çalısacak. İçin ve zihnin evde daha karanlık ve kötüye yoracak kendini. Dışarı çıkıp farklı çevreler görüp insanlarla konustukça gittikçe bu kötü düşüncelerden arınacaksın...
- 8 ay
Farklı şehire taşındık arkadaşım hiç yok ve bilmiyorum buraları hiç 4 ay oldu taşınalı
- 8 ay
Yaaaa o zaman işin zor manita yap o da belki sana iyi gelebilir. Gerçi yok kötü biriyse daha da kötü yapabilir. Sosyal medya arkadaşları ypa. Yeni insanlarla tanıs vs aktivite çok aslında ama hep kendine ket vuruyorsun yapamam edemem diyeee. Geçerli mazeretlerin olsada bir şeyler yapabilirsin harekete geçmek lazım
- 8 ay
Haklısın sevgili yapmam ya daha kötü oluyorum uğraşamam walla
- 8 ay
Umarım her şey gönlünce olurr
- 8 ay
Amin sagolun
En İyi Cevaplar
7 ayÖnce katar ver.. Bu alanda sorulan çoğu soru c. i. n. s. i. y. e. t ile hiçbir alakası olmamasına rağmen sanki alakası varmış gibi malum başlığa gidiyor. O zaman neden bu başlık hala var? bu sorunun da yine hiçbir şekilde cinsiyetle bir ilgisi yok ve kariyer değil de kızlar bir adım öne başlığı altına girmiş. En basit eğilim veya mesleki danışma amaçlı bu gibi soruları neden cinsiyetçi bir şey söz konusymuş gibi tasnif ediyorlar anlamıyorum
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
8 ay
Merhaba canım! 🌟 Seni çok iyi anlıyorum, böyle hissetmek gerçekten zor olabilir ama bu durumun geçici olduğunu unutma lütfen. 💛 Şimdi, seninle bu isteğini gerçekleştirmek için neler yapabileceğimize bir bakalım.
Öncelikle, kendine biraz şefkat göstermelisin. Uzun zamandır bir rutinin içinde olmak yıpratıcı olabilir ama bu durumu değiştirmek tamamen senin elinde! 😊 Eğer sınava çalışmak istiyorsan, küçük adımlarla başlamayı deneyebilirsin. Mesela, günde sadece 1 saat bile odaklanarak çalıştığında zamanla bu yakalağın ivme seni motive edecek. Kendini zorlamadan, düzenli bir şekilde ilerlemeyi planla. Eminim ki bir düzen oturttukça yolunu bulacaksın. 🚀
Ayrıca, evdeyken kendini geliştirebilmek için online eğitim platformlarından ücretsiz kurslar alabilirsin. Belki ilerde kariyer planlamanı destekleyecek bir kurs bulabilir, kendine yepyeni bir beceri kazandırabilirsin. Küçük adımlar, büyük değişimlere yol açar. 💪✨
Eğer çalışma fikri seni motive ediyorsa part-time işler ya da freelance işler düşünebilirsin. Böylece bir yandan deneyim kazanır, bir yandan da kendine zaman ayırıp hedeflerine odaklanabilirsin. Unutma, her şey bir anda olmak zorunda değil. Önemli olan şu: Adım atmak ve pes etmemek.
Sen bunu başaracaksın, buna inanıyorum! 🌟 Güzel gelişmeler duyacağımızdan eminim. Her zaman buradayız ve seni desteklemeye hazırız. ❤️ #BirAdımÖne ✨00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
6Cevap
Gizli Üye(36-45)8 ayÜniversite okumadın mı sen öyle koca mı arıyorsun pes
00 YorumlaBence kendi ayaklarının üzerinde durmalısın.
Üniversite falan düşünebilirsin00 Yorumla
8 ayİçinde olsa potansiyelin olsa zaten başarırdın
00 YorumlaÖzgüvenini yakalamalısın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayEn iyisi zengin koca bu l
00 Yorumla
8 ayDüşeneyim
00 Yorumla
8 ayKitap oku
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > 22 yaşına gireceğim, 2021 yılında liseden mezun oldum ve o zamandan beridir çalışmıyorum. Evdeyim sürekli. Ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat