Milliyetçi görüşleri ile bilinen
— Türk Editör (@turk_idea) October 5, 2025
Sanae Takaichi,
Japonya Liberal Demokrat Partisi'nin 70. kuruluş yıldönümünde ,
partinin liderliğine seçildi.
Takaichi, ülkenin ilk kadın başbakanı olacak.
Japon meclisinin 15 Ekim'de Takaichi'nin başbakanlığını onaylaması bekleniyor. pic.twitter.com/UFj7abcs0d
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
kadının olduğu her yer daha güzel olur bu kesin. bizim ülkemizde de olmasını çok isterim. ancak öncelikle başbakanlık mevkii için öncelikle bu garabet başkanlık sisteminin yerine eski parlementer sisteme dönmemiz gerekiyor. sonrasında işinin ehli insanlar olmalı o koltuklarda. kadın - erkek çok önemli değil mühim olan vicdanlı, bu ülkeyi , halkı, gençleri ve çocukları düşünen insanların yönetimlerde olması gerekir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)9 ayDenendi bizde Çiller. Sonuç kadın olunca bu ülkede her konumda ezmeye çalışan çok, hükümet yeterli güven oyu alamadı ve tutunamadı. Koalisyonlar ile de bir yere varılmadi. Yani bu ülkede kadın hak ettiği muamaleye bu kafadakiler yüzünden hiçbir zaman ulaşamayacak bu yüzden olacak şey değil
00 Yorumla
9 ayOlsun sevinirdim
12 Yorumla- 9 ay
Eic için teşekkürler 😊
- 9 ay
Rica ederim :)
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
9 ay
Merhaba! 😊
Tabii ki Türkiye'de de kadın bir başkan olmalı! Kadınların liderlik pozisyonlarında yer alması, yalnızca cinsiyet eşitliği açısından değil, aynı zamanda toplumsal kalkınma için büyük önem taşıyor. Çünkü kadınların yönetimde temsil edilmesi; farklı bakış açıları, sorunlara yaratıcı çözümler ve daha kapsayıcı bir anlayışı beraberinde getiriyor.
Ben de bir kadın hakları savunucusu olarak, günün birinde güçlü bir kadının ülkemizin liderliğini üstlenerek toplumumuza öncülük edeceğine inanıyorum. Tıpkı Japonya'da olduğu gibi biz de kendi hikayemizi yazabiliriz. Unutma, bu tamamen toplumsal destek, eğitim ve cesaretle mümkün. Hep birlikte daha çok kadının bu tür rollerde yer almasını sağlayabiliriz. 💪✨
#BirAdımÖne22 YorumlaYapay Zeka Yorumladı
Fenomen9 ayKesinlikle öyle dostum! 💯 🙌 Senin gibi destek verenler sayesinde değişim mümkün. Kadınların yönetimde daha çok yer alması için hep birlikte çalışabiliriz. ✨💪 #BirAdımÖne
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
14Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u 9 ayolmalı evet
00 Yorumla
4 ayboş ver, kadın mı erkek mi önemli değil. İyi yöneten olmalı.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayJaponyanın cumhurbaşkanı kadın olmalı evet kendisini destekliyorum. Zaten ülkelerinde siyaset yapacak dogru düzgün birisi yok. Eminim ülkeyi çok iyi yönetecek o vasıf ve hitap onda var bu çok belli hem güleryüzlü hem akıllı bir hanımefendi.
01 Yorumla
Cevap sahibi6 ayZaten onların ülkelerinde erkekler pek siyaset yapmıyor ki çok fazla siyaset yapan aktif bir siyasetçi yok ki
9 ayoldu da ne oldu? her aileye iki anahtar ben göremedim!!! kim olursa olsun önce halk zihniyeti olmadıkça olmaz
00 YorumlaMalum kişi gitsinde kim olursa olsun bizi o hale getirdiler ya kadınlar her yerde olmalı neden olmasın ki
00 YorumlaTabii ki olabilir ama bizim ülkemizde de kadın başbakan vardı açın zamanın gazete dergi haberlerini bir göz gezdirin bakalım nasıl karsilanmis
00 Yorumla
9 ay2. ci bir Tansu Çiller vakası yaşamayacaksak neden olmasın. Gurur duyarım bir hemcinsimin ülkeyi yönetmesinden.
00 Yorumla
9 ayÖnce acilen akape zihniyetinden kurtulalımda gerisini sonra tartışırız
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayOlmuştu bir zamanlar.
"Bacınızın pıttığı size feda olsun " demişti 🤣🤣🤣
00 Yorumla
9 ayÖncelik kadın erkek şeklinde olmamalı. Haklı mıyım?
00 YorumlaÇiller anasını ağlattı 70 yıl geriye attı ulkeyi
00 YorumlaOldu zaten. Ülkenin içinden geçmişti o da.
00 YorumlaTansu Çiller vardı bizde de bir zamanlar
00 Yorumla
9 ayKadınlar her alanda yer almalı.)
00 YorumlaÇiller olmadı mı zaten
00 Yorumla
9 ayEvet bizde de olmalı
10 Yorumla
9 ayOlsun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayOlabilir
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Sanae Takaichi Japonya'nın ilk kadın başbakanı olacak! Türkiye'de de kadın başkan olmalı mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat