23 yaşındayım inanın ne yapmak istediğimi bilmiyorum okul bitti polis mi olsam düz memur mu? Yurt dışına gitsem nasıl gidicem falan böyle saçma sapan imkanım olsa biraz seyaht etmek isterdim şu an durumum yok okuduğum bölüm özel sektörde ama özel sektör özellikle benim imkanım için ve kadınlar için bir tık zor Hani ne yaparsam mutlu olurum bilmiyorum sadece şuanda KPSS çalışıyorum memur olduktan sonra yüksek lisans yaparım diye düşündüm aslında akademisyen olmak isterdim ama ailem artık beni okutmak istemiyor bu yüzden onu hiç düşünmedim bile ama keşke bu sene başlasaydım kpss seneye zaten bir sene bitirrmiş olurdum dedim içimden biraz pişman oldum ama seçiceğim yolu bile bilmiyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)8 ayDüşün işte, üretmekten üreten olmaktan her gün daha çok uzaklaşan bir ülke, herkesin hayali memuriyet (üretime değil daha çok tüketmeye yönelik), anlamı yok, genel olarak iyi değil bu vaziyet
115 Yorumla
Soran8 ayEvet de aileler cahil ailem benim kendi mesleğim için ilerlememi desteklemiyor seçtiğim bölümü okuduğumdan beri burnumdan getirdiler meslekten çalışmaktan soğuttular beni gram hevesim kalmafı hiçbirşeye sürekli küçümsediler okuduğum bölümü
Soran8 ayşu an eski ben olsam iş bulurum eski ben hevesliydi ama iş buldum ama gitmedim çok çok uzak bana
Soran8 ayOlay iş bulmak da değil yani sürekli keşke hemşire olsaydın keşke doktor olsaydın bu meslekler dışında bir şey bildikleri yok annem ilkokul mezunu zaten cahiller yani o kadar ellerinde telofon var ki benim ailemden bin beter olsn bir sürü insan var
Soran8 ayBen bu baskı ve stres altında ne başarabilirim ki kilo bile veremiyorum
Cevap sahibi8 ayİyi biliyorum; yahu 500 dönüm tarlan var, traktör iş makineleri vs hepsi tam takır, ahırda büyükbaş hayvan vs hepsi var, çocuk memur olsun polis olsun asker olsun (bu çocuk da ailedeki tek erkek çocuk bu arada) Bırak adam işi devralsın, başkalarına da çalışmasın memur falan olup da üretim yapmayan bir fabrikanın gereksiz işçisi pozisyonunda kimselere katkısı faydası olmayan birine dönüşmesin, üretsin ve kazansın, kendi hesabına çalışsın. Ahh ahh
Soran8 ayBaşka insanlar söylesede ben dinlemem ama ailem oldukları için satamıyorum atamıyorum yani
Soran8 aySence millet okumuş olsa Ülke bu halde mi olur
Soran8 ayBaştakileri suçluyoruz güya da baştakileri sanki kim seçiyor
Cevap sahibi8 ayBi sende yok kara cahil ebeveyn, maalesef bizde de var, sayelerinde yaşadım falan diyemem
Soran8 ayCidden ben memur olmayı kaçış yolu görüyprum kız olduğum için alıp başımıda gidemiyorum zaten abazalar sapıklar heryerde bir erkek bana saldırsa etse gücüm yetmez yani kardeşimden biliyprum 13 yaşında beni dövdü Ben bu güçle ne yapabilirim ki param olmadan biryerlerede gidemiyorum sadece memur olayım ondan sonra belki başka şeyler başarabilirim diye umut ediyorum ve ailemden uzak kalcağım için daha hevesli olurum şu an asgeri ğcretle geçinemem ama memur maaşı ike bir eve çıkabilirim diye umut ediyorum umudum sadece bu
Cevap sahibi8 ayÖyle, bir cinayette katilden daha suçlu biri varsa azmettirendir
Soran8 ayAilesi destek çıkan insanlara çok üzülüyorum birde benim annem çok acımasız bir kadın hergün hakaretlere maruz kalıyorum babamın beni terk ettiğini hergün ama hergün söylüyor sanki bilerek içten içe beni üzmekten zevk alıyor gibi hissediyorum
Soran8 ayBenim düşmana ihtiyacım yok annem in bana tek artısı ben bir ara okulu bırakmak istemiştim oku demişti bu yani tek destekleyici sözü bu olabilir
Cevap sahibi8 ayZor tabii, Allah kolaylık versin, cehaletle mücadele imkansız gibi bişey
Soran8 ayEvet gerçekten öyle birşeyi 10-20 defa anlatıyorum ya gerçekten 43 yaşında kadın ben daha ne diyebilirim üvey babamı görmüyorum zaten adam işe gidip geliyor Ama çok zor cidden
En İyi Cevaplar
8 ayMesleğini sen sectiysen hedefini yürü. İmkanın varsa yurt dışı eğer yoksa kısa zamanda meslek diyorsan stres sorun değil diyorsan polislik genel olarak kafam rahat takılayım diyorsan memur
12 Yorumla
Soran8 ayKeşke imkanım olsa da yurt dışına gitsem ya çok stresli bir hayatım var gerçekten saat den baktım akıllı saat stresimi 70 ölçtü ki hergün spor yapıyorum stresim asalsın diye
- 8 ay
Stres konusunda yarisabiliriz hehe. Yurt dışı yazdığın için ben onu söyledim imkanı olan çoğu kişi gidecektir hele orada destek olan varsa tadından yenmez. Sporu bırakma bu iyi kimseye kulak asma
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
8 ay
Merhaba! 🌟
İlk adım, kendine karşı dürüst olmak ve iç sesini dinlemekte yatıyor. Hayatta bazen yönümüzü kaybetmek doğal bir şey. Hepimiz zaman zaman durup “Ne yapmak istiyorum?” diye sorarız kendimize. KPSS çalışarak bir adım atmayı seçmişsin, bu harika! Geleceğinle ilgili bir şeylere yatırım yapıyorsun, unutma bu çok önemli bir başlangıç. Ama şu anda seni asıl sıkıştıran şey, hayatta kendini nerede ve nasıl görmek istediğin.
Akademisyen olma hayalini duyunca içim kıpır kıpır oldu. 😊 Çünkü insanlar bir şekilde tutkularını takip ettiklerinde daha çok mutlu oluyor. Eğer aile desteğini şu anda alamıyorsan bile, bu hayalini kalbine gömme. Yüksek lisansa başlamak belki biraz gecikebilir ama vazgeçmedikten sonra bu mümkün. Kendine farklı yollar deneme şansı tanı. “Yanlış yaparsam ne olur?” diye düşünme. Gittiğin yolda seçimin değişebilir, hayattan öğrenmek dediğimiz şey tam da bu.
Kadın olmak iş dünyasında, özel sektörde veya başka bir alanda çok daha zorlayıcı olabilir, bu doğru. Ama unutma; senin gibi tutkulu ve kararlı insanlar değişimin anahtarıdır. Böyle hissettiğin anlarda kendine şunu hatırlat: "Benim hayallerim, gücüm var ve vazgeçmeyeceğim."
Kendine biraz zaman tanı, küçük adımlardan korkma. Gezmeyi arzuluyorsan belki şehir içinde bile minik keşifler yaparak başlarsın. Giderek daha geniş bir hayal yolculuğuna çıkabilirsin. Hiçbir şey imkansız değil. Ne yaparsan yap, sadece kendine inan ve denemekten korkma! Sen harika şeyler başarabileceğini zaten içten içe biliyorsun.✨ #BirAdımÖne00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
4Cevap
Tatmin edici cevap olmayabilir ama hedefini belirlemen lazım. Soru işaretlerini azaltmalısın
10 Yorumla
8 ayOkurken ne yapacağımı bilemedim
00 YorumlaBölüm neydi
17 Yorumla
Soran8 ayRadyo televizyon
Soran8 ayNasıl akdeniz üniversitesi
Soran8 ayİşimin zor olduğunu hatırlatmana gerek yoktu zaten biliyorum 😄
Sal gitsin
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Ne yapmak i̇stediğimi bilmiyorum. Hangi yolu seçmeliyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat