8 ayBir taraftan teknoloji tarafında hızlı gelişmeler varken yazılım, programlama, yapay zeka ve iş geliştirme ile alakalı meslekler öne çıkarken diğer taraftan da doğallıktan uzaklaşıldığı için organik beslenme alanında kendisini ilerletebilen üreticiler şanslı konumda olacak diye düşünüyorum
12 Yorumla- 8 ay
👍🏻👍🏻
- 7 ay
En İyi Cevaplar
8 aySokağa çık ve insanları gözlemlemeye başla. Çok ciddi söylüyorum beyni boş canlılar göreceksin.
Meslek olarak
Şöförlük
Garsonluk
Komilik
Bulaşıkçı
Barista (kahve makinesiyle kahve yapan kişi)
Çöpçü
Temizlikçi
Moto kurye
Motorsuz kurye
Kargocu
Sekreter
Tezgahtar
Gibi vasıfsız insan işleri göreceksin. Vasıflı insan işini yapan ise 10 milyon nüfusu şehirde 100 kişi çıkmayacak.
Bu yüzden geleceğin meslekleri ölen meslekler gelişmiş ülkelerde geçerlidir. Sen kafeye gidersin adam orada toplantı yapar bakarsın bilgisayarı ile kod yazıyordur konuşursun der facebook messenger uygulamasını ben kurdum. X bir özellik geliştiriyorum. Bizde bakarsın kafeler çalışmak için uygun değildir ek olarak saçma sapan rahatsız edici müzik yine ek olarak wifi olmaması ve herkesin bom boş konuşmalarına şahit olursun.
Peki dünya genelinde ne ölmez teknoloji yazılım sağlık ve gıda.19 Yorumla- 8 ay
Aaa ben seni yorumunu neden simdi goruyorum 😵😳😳
Sorun icin eic sec bildirimi geldiginde gordum, ksr bkm 🫣🙏🙏
...
öncelikle güzel yorumun için teşekkür ediyorum. kalemine sağlık🙏
...
Yazidiklarina katıldığım yerler cok var, evet teknoloji, sağlık, yazılım ve gıda kolay kolay bitmez. Ama garson, kurye, temizlikçi gibi işler de küçümsenecek şeyler değil; onlar olmazsa hayat akmaz. Otomasyon belki bir kısmını azaltır ama tamamen silip süpürmesi zor. Ayrıca gelecek sadece gelişmiş ülkelerde kod yazan insanlardan ibaret değil; her yerde yeni işler, yeni roller çıkıyor. Asıl mesele bence tek bir ölmez meslek bulmak değil, insanların kendini sürekli geliştirebilmesi 😊😊
- 8 ay
Ben garsonu kuaförü vs aşağılamıyorum. Tabiki onlara da gerek var. Benim demek istediğim şey şu ; örnek veriyorum adam bilgisayar mühendisliği olmuş kpss ile düz masa başı memur olmaya çabalıyor veya bimde a101 de kasiyer olma derdinde. Bunları yapacaksan neden okudun diyorum ya da neden mesleğini icra etmiyorsun diyorum. şu an ülkemizde çok ciddi bir oranda okuduğu işi yapmayanlar var ve doğal olarak ne olmuş oluyor vasıflı insana ihtiyaç var ortada kimse yok ama vasıfsız insan çok fazla. Doğal olarak işsizlik oranlarında artış ekonomik sorunlar baş gösteriyor. Sen hiç gençlerden duydun mu plastik boru fabrikası kurmak istiyorum gibi şeyler. Soruyorsun max hayali kafe açıp karı kız kovalamak oluyor. Örneğin norveç soğuk iklime sahip bir ülke ama teknoloji ve bilim sayesinde tüm dünyaya tarım ürünleri satıyorlar. Bir belgesel izledim hemde tek bir genç çiftçi teknolojik makinelerle Ankara büyüklüğünde tarlalarla ilgileniyordu. Biz minicik bahçeye teknolojik alet alacak para yok elde çapalarla vs girip verim alamıyoruz.
Demek istediğim şu ; teknoloji yazılım bilim bunları hayat odağı yaparak ilerlemeliyiz ki ülkecek kalkınalım.
Mesleklere gelirsek meyve ağaçları olan çiftçi neden bilimle teknolojiyle daha fazla verim almasın ya da neden ağacın altındaki toprağı çilek ekme gibi ekstra kullanmasın.
Kısaca demek istediklerim bunlardı. Tabiki garsonlarda olacak ama ülke nüfusunun yarısı mesleksizlikten garson olma hayalleri gütmeyecek. Mesleği olacak ve o alanlarda ilerleyecekler.
En iyi görüş seçmeyi düşünmen yeter 🤗🥰🤗
Harika sorun için teşekkür ederim.
Günaydın ☕️ güzel harika bir gün dilerim - 8 ay
Evet, haklısın. Ülkemizde kendi mesleğini yapamayan çok genç var. Ama bence bunun sebebi gençlerin isteksizliği değil, ülkenin şartları. İş imkanı kısıtlı olunca insanlar ya KPSS’ye yöneliyor ya da farklı sektörlere kayıyor. Yani sorun bireylerden çok sistemin sunduğu fırsatların azlığında.
Çünkü olan fırsatlarda da genelde sistem farklı şekilde işliyor. Ihtiyaç olan mevcut kadrolara yerleştirilenler hep ya torpille ya da siyasi çevreyle oluşan kadro oluyor 😡😡 bu da ister istemez, iş bulamayan diğer gençler için fazlasıyla sinir bozucu oluyor ve mecburiyetten farklı işlere yöneliyorlar - 8 ay
Benim arkadaşım genetik mühendisliği okudu ülkemizde ne şirketlerden teklifler aldı anlatamam. Asistan verdiler ev araba verdiler bizim 1 senede kazandığımız paraları 1 ayda kazanıyordu ve en son teklif aldı japonyaya yerleşti. Mimar arkadaşım vardı oda Türkiye'de harika şirketlerde çalışıyordu teklif aldı 5 sene rusyada çalıştı hem daha çok kazandı hem kendisini geliştirdi geri döndü. ya da bilgisayar mühendisi arkadaşımlarım ne yaptı amerikadan teklif aldı birisi facebook şirketinde diğeri başka şirketlerden teklif aldı. Ben web tasarım kursuna gittim yıl 2006 firmalara parasıyla site kurmaya başladım.
Ben üniversite okurken şunu gözlemledim her üniversitenin karşısı kafelerle doludur ve içinde gençler okey oynar kağıt oyunları oynar sohbet muhabbet eder boş takılırlar ama dolu insanlar ne yapar devletin gençlik kamplarına giderler okuldaki öğrenci topluluklarına katılırlar okulda konserler koro sertifika programları yarışmalar bahar şenlikleri vs olur onlara katılırlar. Bir yandan okula gelirler bir yandan her dönem staj yaparlar dil öğrenmeye çabalarlar vs vs.
Sana sormak istiyorum 4 senelik eğitim hayatında 1 tanesi zorunlu toplam 8 staj yapmış 2 tane anadil gibi yabancı dil bilen kendisini sertifika programları ve sosyal kültürel etkinliklerle geliştirmiş birisini mi işe almak istersin yoksa sınava girmeden önce ezberle çıkınca unut yapan kafelerden çıkmamış ingilizce olarak my name is ahmet diyemeyecek kişiyi mi almak istersin.
Tamamiyle imkan teşvik torpil felan değil. Kişinin kendisine sunduğu katkı kaynaklı bu durum. Şahsen ben sınava girmeden önce ezberle çık unut yapan birisini bana bir şey katmaz şirketime almam. - 8 ay
evet bu dediğinde haklısın katılıyorum.. fakat ne yazık ki o dediğin kendini geliştiren, kafası çalışan insanların da ülkemizde değeri bilinmiyor 😔
Ben çok sosyal medyada haber gördüm tübitak'ın yarışmalarına ya da farklı birtakım etkinliklere katılıp dereceye bile giremeyen insanların yurt dışında 1. , 2. olduklarını ya da nasa'ya alındıklarını. Durum böyle olunca da gençlerde şu oluyor "ben okusam da kafayı çalıştırsam da bir yere varamayacağım. gideceğim yer belli yapacağım iş belli" durumu. öyle olunca da hiçbir şey için kasmıyorlar, çaba göstermiyorlar.
ama öte yandan yurt dışındaki gençleri görüyorum, hakikaten zehir gibiler. taşı sıksalar suyunu çıkaracak cinsten ( hatta almanya'da çiftçilik yapan gençlerin icat ettiği makineyi bulursam sana göndereyim, şok olursun)
Ote yandan bak mesela dünya haritasında nokta kadar yer kaplamayan küçücük İsrail'i bile görüyorsun. hiçbir şeyleri yok guya ama adamlar tüm dünyaya hükmediyorlar. bizde ise bu kadar verimli topraklar, harika bir iklim, şanlı bir tarih geçmişi, bir dünya fabrika, yeralti kaynaklari şu bu varken yasadigimiz hayata bir bak 🤦🏻♀️😡😡 - 8 ay
Bizim sorunumuz ülkeyi yönetemeyen akp ye sahip olmamız. TÜBİTAK dedin orası neresi devlet kurumu. Ben ciddi söylüyorum özel kurum ve şirket yarışmalarında derece alıp yurtdışına çıkan ne kişiler gördüm. Kısaca gençlerin yapması gereken devletten uzak durmak olmalı.
- 8 ay
Devletten uzak durmak, kpss'den uzak durmak, siyasetten uzak durmak...
geriye ne kalıyor?
insanın kanını sömüren özel şirketler 😡 - 8 ay
Annem ilkokul 5 mezunu temizlik işi yapıyor o bile özel şirkette 60 bin alıyor. Siz umarım ön yargılarınızı yıkarsınız. Mimar arkadaşım girdiği şirkette 70 bin kazanıyor. Arkadaşım sosyal medya yönetimi yapıyor 300 bin kazanıyor. Neyse konuşma burada son buldu sizlere iyi günler.
- 8 ay
Iyi gunler 😊😊
8 ayYapay zeka her şey teknoloji üzerine oldu fabrikalarda önümüzdeki senelerde çalışan işçi bile kalmayacak herşeyi makinalar yapacak günümüzde de var ama çok nadir teknoloji üzerine her meslek altın bileziktir diyebiliriz
13 Yorumla- 8 ay
evet, bu yapay zekâyla alakalı her konu beni ürkütüyor artık😟
- 8 ay
Hepimizi öyle işimizi elimizden alacak ksksksks
- 8 ay
Haklisin
8 ayYalancılık
Her dönem işe yarayan tek meslek12 Yorumla- 8 ay
siyaset diyorsun yani kısaca
- 8 ay
Aynen yalancıların yeri çünkğ
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! ✨
Geleceğin meslekleri deyince teknoloji ve insan ihtiyaçlarının birleştiği noktalar ön plana çıkıyor. Örneğin, yapay zeka ve yazılım mühendisliği büyük bir yükselişte. Aynı şekilde, sürdürülebilirlik odaklı işler de geleceği şekillendirecek. Yeşil enerji uzmanlıkları, çevre mühendisliği gibi alanlar umut vadediyor. Sağlık sektöründe ise genetik mühendislik, biyoteknoloji gibi dallar öne çıkıyor.
Kariyerin hangi alanında olursan ol, kendini sürekli geliştirmek ve yeni beceriler kazanmak çok önemli. Unutma, geleceğin en önemli mesleği, dünyaya katkı sunduğunu hissettiren meslek! 💫 #BirAdımÖne00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
8 ayPsikolog çünkü insanların çoğu kafayı yiyor gadası
11 Yorumla- 8 ay
Kesinliklee
8 ayBence en çok teknoloji alanında meslekler ilgi görecek. Özellikle bilgisayar ve yapay zeka ile ilgili olanlar. Robotik kodlamalar hayatımıza girecek.
11 Yorumla- 8 ay
katılıyorum, gidişhat o yönde👍🏻
Demirci, duvarcı, tamirci vs. Bilimum ustalık gerektiren işler. Herkes Bill Gates olma hayalinde ama asıl aranılan meslekler bunlar olacak.
11 Yorumla- 8 ay
Hakli olma ihtimalin yuksek bak 🤨
7 ayartık insanlar kolay para derdinde olunca meslek vs hakgetire ama soruya göre cevap verecek olursak! yazılımcılığı ilk sıraya koyabilirim, sağlık, adalet ve hangisi olursa olsun mühendislik eğitimi sıralamaya girmelidir
10 YorumlaTeknoloji ve gıdanın beslediği tüm yan dallar.
11 Yorumla- 8 ay
👍🏻👍🏻
Yapay deri, organ ve kas üreticiliği, nano teknoloji, yapay zeka , doktorluğun kısmi alanları,
17 Yorumla- 8 ay
en korkunç ve gerçekçi yorum bu sanırım 😣
- 8 ay
çünkü bunun içerisine yapay yiyecekler de giriyor, yapay zekayla robotlastirilip bircok insani isinden eden meslekler de
- 8 ay
Ahaha , bencil seni 🙃
- 8 ay
🙃🙃🤣
8 aySu tesisatcisindan tut bütün hayatımızdaki bozulan yerlerin yapımı ustalık
14 Yorumla- 8 ay
ustalık ve el becerisi gerektiren işler yavaş yavaş robotlaşmaya dönüyor ama
- 8 ay
İmkanı yok bu bir furya ve patlayacak personel yetişmediği için bu tip meslekler büyük rakam kazanacak kombi tamircisi, klimaci
- 8 ay
Ins umarim. Boylece gercek zanatkarlar emeginin karsiligini alabilir 🙏
- 8 ay
Evet tabi ama işin kötü kısmı yetismiyor
Sanat , spor dallari , ressam , müzisyenler,, sporcular
17 Yorumla- 8 ay
Ahhh keske 🙏.. gonul de bunu isterdii...
- 8 ay
Ben artik daha cok uğraş ve emek isteyen işler değil de kolay yoldan para kazandıran işlerin revaçta olmasından korkuyorum. el emegi gerektiren birçok sektör bile yavaş yavaş robotlaşmaya dönüyor
- 8 ay
Modern dunyanin tembel insanlari 😔😪
- 8 ay
Kesinlikle,. cok daha degerliydi
8 ayTesisatçılık, araba tamirciliği, marangozluk kısacası ustalık gerektiren her şey.
17 Yorumla- 8 ay
tüm el becerisi gerektiren işler yavaş yavaş robotlaşmaya dönüyor ama
- 8 ay
Üretimden bahsetmiyorum. Tamirden bahsediyorum. Çevrende şimdi bile görebilirsin ustalar profesörlerden çok daha fazla kazanıyorlar ve arkalarından yeni yetişen usta yok.
- 8 ay
gel seni yetiştireyim o zaman😉😬
- 8 ay
Ağaç yaşken eğilir, ben kalas oldum artık 😀
- 8 ay
olsun olsun yontarım ben seni üzülme🤣
- 8 ay
İşin zor ama ne diyeyim kolaylıklar diliyorum sana 😀
- 8 ay
Saol😅
Gizli Üye(18-24)8 ayTeknolojiyle alakalı her şey tarımda hala insana ihtiyaç var gelecekte yapay ortamlarda sebze vb yetiştirileceği için doğallar pahalı olucak bu tarzlar
12 Yorumla- 8 ay
Maalesef haklisin
Cevap sahibi8 ay🥲🥲
8 ayMevcut mesleklerin 2050'ye kadar etkisini kaybedeceğini düşünmüyoum.
10 Yorumla
8 ayHerkesin dedikleri değil sadece benim dediğim Türkiye'den kaçmakdır en iyisi geleceğine sağlam yatırım istiyorsan eğer
125 Yorumla- 8 ay
ben onu başardım bile😎😝
- 8 ay
Evlilik mi nasıl
- 8 ay
Yok AB pass var😬
- 8 ay
Doguştan geliyor desene :)
- 8 ay
Aynen, Tr'de dogmadim zaten
- 8 ay
O zaman sonradan başardıgın bir şey degilmiş ;)
- 8 ay
Yoo degil tabiki, dogal hakkimdi, geldim aldim 😎😎😬
- 8 ay
Türkiye gelmiş olman hata afrikaya git daha az soyulursun 🤣
- 8 ay
afrika'da neymis ya, türkiye benim memleketim geleceğim tabii ki❤️❤️❤️ soyulursam da kendi memleketimle soyulayım😇
- 8 ay
Ben vergi vermek isterim hem vergi hem verginin vergisi +plus haraç değil tabi sen bilirsin :)
- 8 ay
Adaletin olmadığı olumlu hiç bir şey olmaz sadece zenginler yaşar o yüzden normal vatandaşa cehennem burası
- 8 ay
Evet katılıyorum.
Ben zaten Türkiye'nin harika bir yer olduğunu falan savunmuyorum, her şey de günden güne kötüye gidiyor biliyorum
Evet, cennet gibi vatan, ama birlik olup hepsi içine ettiler😡😡 - 8 ay
Özetle ülke modern olarak işgal altında lübnan olacak
- 8 ay
nereye doğru gittiğini bilmiyorum, ama kaosa sürüklendiği belli
- 8 ay
Yok bu milletten bir çaçık olmaz ümit yok saray daha güçlü 😀
- 8 ay
memlekete dair ümidimi kaybettiğimden 30 yil yasadigim vatanimdan kaçtım ya zaten 😔😪
- 8 ay
Aklın yolu bir nereye kaçtın keşke bende kaçabilsem fakiriz diye sevilmiyoruz toplumda ne evlenebiliyoruz ne araba alabiliyoruz ne ev ne iş kurabiliyoruz alım güçü sadece zenginlere var
- 8 ay
Cogu genc icin durum ayni biliyorum.
Allah yardimciniz olsun 🙏🙏 - 8 ay
Allah bakmıyor bu işlere ne yapacaksan kendin yapacaksın tabi başarabilirsen türkiye şartlarında :(
- 8 ay
Bol. sans diyim o zmn🤞🍀
- 8 ay
Şans yoktur kader vardır nasip bu kadar teşekkür ederim senin yapabilecegin bir şey yok zaten :)
- 8 ay
😇😇
- 8 ay
Alamanyalardamısın yoksa isviçreler mi
- 8 ay
Alm
- 8 ay
Nir Norveç olmasada türkiden kat kat daha iyi sonuçta aferin kovsalar gitme ordan en azından Halkı'nın refah seviyesini düşünen insanlar var
Su tesisatçısı
Oto tamircisi
Fırıncı
Elektronik tamircisi
Bahçıvanlık10 Yorumlaİnsanlarla yüz yüze gerçekleştirilen hiç bir meslek bitmez
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)8 aySağlık ve eğitim sektörü daima ayakta kalır.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayYapay zeka mühendisliği, yazılım ve kod bilmek ve online şirketler falan (Oyunculuk mesleğininde biteceğini sanmam)
11 Yorumla- 8 ay
👍🏻👍🏻
8 ayFinansör olmak isterdim çok iyi parası var
14 Yorumla- 8 ay
Sen ne olmak isterdin?
- 8 ay
Astronot
- 8 ay
Haa doğru boşlukta takılmayı seviyon sen 🤨
- 8 ay
Heee
8 ayUzay gemisi tamircisi
121 Yorumla- 8 ay
Yaaa susss suss
Kucukluk hayalimdir astornot olmak 🥴😟
ama söz ilerde astronot olursam tamirci olarak seni işe alacağım😬☺️ - 8 ay
İyi parası yoksa alma abdbabdbs
- 8 ay
Bak ya iyi olmaz olur mu?
koskoca gemi bu , boru mu 🤪 - 8 ay
Ne zaman alıcaksınnn
- 8 ay
Ben hele bi astronot olup gelimm halledicem senin isi 😉
- 8 ay
Ne zamana olursun
- 8 ay
üç vakte diye çıktı falımdan😬🤪
- 8 ay
Naneyi yedik desene 😬
- 8 ay
deme ya kötü mü çikmiş🤔🤔
- 8 ay
Sen olana kadaaaaaar bizi bulamazlar dünyada 😂
- 8 ay
biz de uzaydan katılırız yarışmaya🤪
- 8 ay
Düz yolda yürüyemiyoryz ki daha 😂
- 8 ay
bak ya 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
e nasıl teslim edeyim ben sana koskoca gemiyi - 8 ay
Başımda bekle patronmuş gibi 🙄
- 8 ay
Ommazzz, biz de insaniz. O kadar yoldan gelmisizz, ucmusuz etmisizz. Yazik diil mi, birak da bi dinlenelim ayol
- 8 ay
Kenarda tabıre var ona otur
- 8 ay
Sirti yaslamali mi 😆
yanına bide kahve söylersen olur bak
Bide usta catali varsa ohhh ne ala 🤪🤪 - 8 ay
Yavvv gagagagaggagagsgshshshshhs çatalı boş ver çay var önünde ona bak
- 8 ay
Cayi napimm catal ver bana 😬😍
- 8 ay
Yav bırak çatalı 😂😂😂😂😂😂
- 8 ay
Amann beee tamam kahve getir sen bana 😏
8 ayYazılım ve yapay zeka mühendisliği...
12 Yorumla- 8 ay
katılıyorum👍🏻👍🏻
- 8 ay
Evet öyle... Teşekkür ederim
8 ayThemis heykeli ne alaka reis yargılayacan mı beni
17 Yorumla- 8 ay
Görsele takılma, soruya cevap ver bakiim sen 😆
- 8 ay
Bilmiyorum ki ben anlamam öyle şeylerden, senin paranı yiyorum
- 8 ay
değirmen suyunu çekti artık. bundan böyle kendi basinin caresine bak 😆😅
- 8 ay
tıp
- 8 ay
bu yaştan sonra tıp okuma yaw, agir gelir bunyeye
gel sanayiye vereyim seni, üj bej aya kaparsın işi 🤣 - 8 ay
Tıp yaz sana bişe gösterecem dedin
- 8 ay
Ohooo
O konu gecti gitti😅🤣
Simdi daha heyecanli konulardayiz.🙃
Yapay zeka üstüne her şey
11 Yorumla- 8 ay
aynen katılıyorum, gidişat o yönde
8 ayKombin düzenleyici olmak istiyorum 😅
13 Yorumla- 8 ay
O ney laaaa🤣
- 8 ay
Kombi tamiri olmasin o😬😝
- 8 ay
Çağırırsan o da olur 😅
8 ayEnerji
Gıda
Bilişim11 Yorumla- 8 ay
👏👏
8 aySağlık ve elektronik üzere çok ses getirecek
11 Yorumla- 8 ay
👍🏻👍🏻
m 8 ay10 dairen olup oradan kira gelmesi🥳🥳🥳
14 Yorumla- 8 ay
En garanti is dimi 😅🤣
- 8 ay
Oradan gelen paraları Euro yapardim
- 8 ay
Sonra da kirisiriz tabi, dimi cınım arkidişim 😬😬😇
- 8 ay
Yani bilemedim. Ama ekmek arası tavuk döner söylerdim hemde tam
Eczacılık kendi mesleğim
20 Yorumla
2 aySöylemesi zor, teknoloji her yere giriyor.
10 Yorumla
u 8 ayYazılım ve yapay zeka
10 Yorumla
8 ayElektrik-su gibi işleri yapanlar bence
10 Yorumla
8 ayYazılım yazılım yazılım
10 Yorumla
8 aySaglik -yazılım -ulasım-yemek asla tukenmiyeck sey
10 Yorumla
8 ayBilgi ve teknoloji
10 YorumlaTetikçilik🤣🤣
11 Yorumla- 8 ay