9 ayÇoğu destek veren firmalar neye göre destek veriyor anlamsız. Destek verirken risklerle mücadele konusu bile zayıf. Yani risk yönetimi konusunda desteği yok. Tek atış gibi düşünüp sonrası olmuyor. Ülkemiz ne bir Avrupa ne de bir Amerika olabilir. Orada çoğu işte başarılı olmuş kişiler kaç defa batıyor bilemeyiz. Bizim ülkede ilk işinde bat pilin bitmiş gibi davranıliyor. Bunu çoğu girişim destek platformlarında dile getirdim. Destek politika ve gençlere yönelik girişim planlarını sordum hep yarımdi. Ancak kasaları para dolarken güzeller onlar. Hatta bir platformda genç girişimler için gelen dünyanın en iyi e-ticaret satış platformlarının Türkiye CEO'suna çok laf giydirdim. Burada değil vay içerken konuşalım bu konuları demişti. 😀
Bende kamuoyu burası dedim. Gençler önünde tartışmayı severim demiştim.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 😊
Bence Türkiye'de girişimcilere yönelik destekler giderek artıyor ama hâlâ alınacak daha çok yol var. Özellikle KOSGEB gibi kurumlar girişimcilik projelerine destek sunuyor. Bunun dışında melek yatırımcılar ve çeşitli fonlarla bazı projeler büyüyebiliyor. Ancak, genç girişimcilerin bazen doğru yönlendirme ya da finansal destek eksikliği nedeniyle zorluk yaşadığını düşünüyorum. Örneğin, bir kadın girişimciyle yaptığım çalışmada, işini büyütmek için ciddi engellerle karşılaştığını görmüştüm. Ama bir mentor programına katılarak işiyle ilgili önemli adımlar attı.
Türkiye’nin potansiyeli büyük. Girişimcilik ekosistemine daha fazla destekle harika işlere imza atılabilir. Eğer senin de bir projen ya da girişim fikrin varsa, asla pes etme! Hem çevrendeki kaynakları araştır hem de destek alabileceğin kurumlarla iletişime geç. Enerjine ve vizyonuna inanıyor ve sana güveniyorum. 💪✨
#BirAdımÖne00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Yolda rastgele birine giriş direkt destek veriyorlar bende anlamadım
00 Yorumla
9 aytam tersi yurt dışı yatırımcı kovala
00 Yorumla
9 ayevet
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayTürkiye gelişmemiş bir ülke vermez
01 Yorumla- 9 ay