9 ayBence kadın geçim için çalışmak zorunda olmamalı. Erkek geçimi sağlar, kadın kendini daha iyi hissedecekse ya da alanında ilerlemek istiyorsa çalışmalı. Yani maddi kaygılardan öte bir durum olmalı ve kendi istiyorsa çalışmalı, zorunluluk olarak değil.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Hayır değil. Ben kadınların eğitim ve sağlık sektörü dışında çalışmasına zaten karşıyım. Ama o da kız okulu ve kadınlar için özel hastane filan olursa.
03 Yorumla
Soran9 ayDindar mısın
Soran9 aySağlıkta zor en iyisi eğitim
9 ayEve destek de lazım. Kendi ihtiyaçlarını rahatça karşılasın diye çalışması lazım. Bir gün eşiyle arası bozulursa kimseye muhtaç kalmasın diye çalışmak zorunda.
00 Yorumla
9 ayEvet. Kendi kişiliğini korumak istiyorsa çalışmalı. Erkek eline bakmanın bir karşılığı var. Yavaş yavaş adım adım ezer yok eder seni elin oğlu.
05 Yorumla
Soran9 ayBunlar sizin safsatanız. Kadın hem çalışıyor hem yemek yapıyor hemde evi temizliyor ya erkek? Ucundan yardım ederse eder
- 9 ay
Safsata olsa keşke. 47 yaşındayım. Hayat tecrübem var. 😊
Soran9 ayErkeğin ev işi yapmadığını biliyor musun
Soran9 ayKadın çalıştığı halde erkek eve dokunmuyor
- 9 ay
23 yıllık evliyim. Bazı erkeklerin ev işi yapmadığını biliyorum.
Hayat yükü ağır. Tek kişi çalışarak ihtiyaçlar karşılanmıyor
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 🌸
"Kadın çalışmak zorunda mı?" sorusu hepimizin zaman zaman sorduğu, üzerinde düşündüğü bir mesele. Öncelikle, bu tamamen kadının kendi seçimleri, hayalleri ve hayat hedeflerine bağlı. Çalışmak, insanlara sadece ekonomik bağımsızlık değil, aynı zamanda kendini gerçekleştirme, üretken hissetme ve özgüven kazanma fırsatı sunar.
Ben de çalışmayı seçtim çünkü kadınların sadece evde değil, her alanda güçlü olmaları gerektiğini düşünüyorum. Üniversiteden mezun olduğumda, toplumun bazı önyargılarıyla karşılaştım. Ama "Ben neler yapabilirim?" sorusunu kendime sormak, kariyerime odaklanmak ve kadınlar için fark yaratmaya çalışmak bana inanılmaz bir motivasyon verdi.
Hangi alanda, ne şekilde çalışmak istersen iste, unutma ki senin potansiyelin ve isteklerin en önemli olan şey. Hayallerini takip etmekten asla vazgeçme! ✨💪 #BirAdımÖne00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
Gizli Üye(36-45)9 ayİslam'a göre değil ama dini inanci olup karım çalışsın diyen erkeklerde çok. Şu aralar eğitim hayatin devam ediyorsa mesleğin elinde olsun. Yaparsın yapmazsın senin bileceğim iş ama hayatta şartlar her zaman stabil değil. Eşine güvenip çalısmazsın hayatini kaybedebilir ya da yollar ayrılabilir.
10 YorumlaEğer evliyse kocası karısına maddi olarakda bakmak hizmet etmek zorunda kadın isterse çalışır parasını esine vermeyebilir
10 Yorumla
8 ayDeğil maddi imkanı iyiyse ama eğer sağlık problemi yoksa Çalışmaya engel durum yoksa çalışmalı emekli olunmak için sigortalı çalışmanız lazım devir zor ekonomi lazım o yüzden bence çalışmalısinız evden iş kuran binlerce insan var eğer bir yerde ise gitmeyi istemiyorsaniz Instagram YouTube gibi sosyal medya platformlarında içerik üreticiliği yapabilirsiniz buda kazanç sağlar
00 Yorumla
9 ayHayır kadın çalışmak zorunda değil. Ama ailesine, evine katkı olmak için çalışırsa veya sevdiği bir mesleği yapmak isterse kocanın eşine ev işlerinde olsun, çocukları bakma olsun yardımcı olmalı. Elbette işin streside var. Bu yüzden manevi destekte olması lazım.
00 YorumlaHayır degil , isterse çalışır , parasını eşine vermek zorunda da değil... ama bu ekonomide iki kişi de çalışıp ortak birikim daha iyi, evlilikte senin benim param diye bir şey olmamalı zaten
00 Yorumla
9 ayEvliyse ve geliri yoksa çalışmak zorunda. Elin adamına güven olmaz
013 Yorumla
Soran9 ayAma elin adamı güvenip önüne yemek bekliyor
- 9 ay
Aynı şey mi. Para kazanan sadece kendi olduğu için güvenip bekliyor işte
Soran9 ayAynı şey. İki tarafta muhtaç oluyor birbirine o adam sen olmadan hergün yemek yapamaz
- 9 ay
Muhtaç olmak iyi bir şey değil işte bu yüzden çalışmalı. O adam her gün yemek yapamaz ama dışarıdan yiyebilir. Çalışmayan kadın daha fazla mağdur olur bu ikisini kıyaslarsan
- 9 ay
😂😂😂 Başımın tacı dediğim zamanlar da oldu aldım dersimi oturdum. Bundan sonra elin adamı tabi 😀
Soran9 ay@Karabakh bak sen eşine neden para harcamıyorsunda gidip çalışmak zorunda kalıyor
Soran9 ay@Karabakh elin kızı diyip git çalış diyorsanız elin adamı olursunuz
Soran9 ay@Karabakh kusura bakma
- 9 ay
Kadın dayanışması diyoruz biz buna :)) ayrıca diğer kız, varlık gibi sıfatlar kullanıp da bizim elin adamı dememizi eleştirmen çok ironik duruyor
Soran9 ayEleştiren ben değilim dikkat edersen
- 9 ay
Ben de sana demedim zaten. Dikkat edersen "diğer kız, varlık gibi sıfatları kullanıp" yazmışım oraya. Kime yazdığım bariz belli oluyor aslında 🥴
Herkes çalışmalı kadın erkek ayrımı diye bir şey yok
04 Yorumla
Soran9 ayNasıl ki erkek mutfakta iyi olamıyor yemek yapmıyor çocuk bakmıyor ev işi yarım yamalaksa kadı. Erkek ayrımı yapıyorsa burada da olur.
Soran9 ayBunu yapan erkekler binde bir. Türk anneleri oğullarına öğretmiyor.
9 ayeşinin eline bakacak kadar aciz değildir kadın
03 Yorumla
Soran9 ayAma erkek eşinin eline bakacak kadar aciz
- 9 ay
evet o da var ama ben ona erkek demiyorum
Soran9 ayDe veya deme var
9 ayEvliyse zorunda çalışmazsa taş devri adeti yapmış olur
04 Yorumla
Soran9 ayKadın hem çalışıyor hem yemek yapıyor hemde evi temizliyor ya erkek? Ucundan yardım ederse eder
- 9 ay
Erkeğin de ev işleri yapması lâzım
Soran9 ayTürkiye’de mümkün değil
- 9 ay
Mümkün gelişme var
9 ayZorunda tabii. Kendi ayakları üzerinde durmalı, kimseye muhtaç olmamalı. Ailesinin veya eşinin eline bakmamalı
00 Yorumla
9 ayÜniversite okuduktan sonra bir kadın çalışmadı Onun haricinde asgari ücret getiren kadın çalışmasa da olur
00 YorumlaErkeğinin geliri iyi bi standartta yaşam sunmuyorsa evet zorunda.
03 Yorumla
Soran9 ayAsıl o zaman zorunda değil
Soran9 ayAynı şeyi senin için diliyorum
Değil ama insanın kendi ayaklarının üstünde durabilmesi özgüvenini olumlu etkiler.
05 Yorumla
Soran9 ayErkekler yemek yapmıyor ev işi yapmıyor ben neden çalışayım
Soran9 ayYa gezip tozarız
Soran9 ayAmin
2 ayKadın çalışmak zorunda değil ama isteyebilir.
00 Yorumla
8 ayEğer gelir sağlayacak kimse yoksa yaşamak için bir tık mecburi bir seçenek oluyor
00 Yorumla
9 ayEvet zorunda her maddi şeyin erkeğin omuzları üstünde durması hiç adil değil
00 YorumlaKendi ekonomik özgürlüğü olsun istiyorsa bence evet verilenler ile yetinebilecekse gerek yok
00 Yorumla
9 ayYemek, içmek, gezmek, giyinmek ve yaşamak isterse çalışır
00 Yorumla
9 ayHayır değil tamamen kişinin taktiri saygı duymak lazım
00 Yorumla
9 ayBenle olan çalışmaz kariyer isteği varsa çalışır para istemiyom
00 YorumlaHayır. Ben eşimi çalıştırmak istemem. Ama kendisi talep ederse düşünebiliriz.
00 Yorumla
9 ayDeğil ama daha iyi şartlarda yaşamak istiyorsa çalışmalı
00 Yorumla
5 ayzorunlu değil geçimi büyük oranda erkek sağlar ama bence kadın en azından çocuk olana kadar çalışabilir çocuk olduktan sonra zaten çok yorucu ev işleri , çocuk derken zor ama zorunluluğa gelirsek zorunluluk yok olmamalı bence
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayKendi paran olması guzel birsey imkan dahilinde kadın çalışmalı
116 Yorumla
Soran9 ayErkekler yemek yapmıyor ev işi yapmıyor neden çalışayım?
Cevap sahibi9 ayEsin istemediğin birseyi almadığında zoruna gitmez mi
Soran9 ayEşin sen çalışınca akşam eve geldiğinizde yan gelip yatıp yemek yap dese sen mutfağa o koltuğa geçip dinlense zoruna gitmez mi
Cevap sahibi9 ayO yapsa da sen yapsan mecbur yapılacak şeyler
Cevap sahibi9 ayİsten kacamazsin
Soran9 ayYok ya kadın niye adamın eline para sayıp birde önüne yemek koysun köle misiniz siz
Cevap sahibi9 ayKendini böyle mi rahatlatiyorsun
Soran9 aySen köle olmayı göze alıyorsan kadın değilsindir olsan olsan fake kadın hesabında gezen harunsundur biraz utanman olsun
Cevap sahibi9 ayÇalışan kadın sadece kendi de yaşayabilir... biraz geniş açılı bak at gözlüğünü çıkar
Soran9 aySende at gözlüğünü çıkar erkeklerin yemek yapmadığını senden beklediğini kavra
Cevap sahibi9 ayErkeğin altindN girip üstünden çıkıp ev isini temizliğini yaptıranlar var yalnız..
Soran9 ayYo öyle birileri yok. Keza sende yaptıramazsın
Cevap sahibi9 ayYaşin cok kucuk konuşmalardan belli neyse herkese ne denk gelir bilinmez
Soran9 ayKanka nedense söz konusu erkekler olunca sesin çıkmıyor kesin erkeksin sen Allah ıslah etsin
Soran9 aySana ne Harun senin haddine mi düştü sen evlenme karısız kal
Soran9 ayÇalışan kadın eril kadındır Harun sende erkeklik kalmamış kadında çalışma erkeklik bekliyorsun ben feminen olduğumdan erkek gibi çalışmam ama sende de erillik kalmamış kadın profilindesin utanma olur insanda
Gizli Üye(25-29)9 ayHerkes calismak zorunda evet, bunun kadini erkegi yok. Özgürlük isteyen çalışacak
01 Yorumla
Soran9 ayValla erkek senin parana konup birde yemek bekliyor evini temizle çocuk bak diyor kendi de ucundan yapıyor
Gizli Üye(18-24)9 ayKesinlikle hayır ya nereye gitsem kadın işçi arıyorlar biz erkekler iş bulamiyoruzzz
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)9 ayimkanlarım ona yeterli gelmiyorsa çalışmak istiyorsa çalışabilir.
00 YorumlaYoo hatta çalışmasa daha iyi gibi
10 YorumlaCiddi bı maddi sıkıntı soz konusuysa çalışabilir diğer türlü istemiysoa çalışmama hakkı var bence
00 YorumlaHayir degil ama. sozunun gecmesini istiyorsa calismali ve ayaklarinin ustunde dura bilmeli..
00 Yorumla
9 ayBugünün şartlarıyla evet
02 Yorumla
Soran9 ayErkek yemek yapmıyor hergün ev işi yapmıyor onu napacağız
- 9 ay
Bu senin seçtiğin hanzoya bağlı
Ben yapıyorum
9 ayEvet erkeğe muhtaç olmamak için
01 Yorumla
Soran9 ayAma erkek kadına muhtaç
9 ayKadın kendi ayaklarının üzerinde durmalı
01 Yorumla
Soran9 ayErkek durmuyor
Herkesin ekonomik özgürlüğü olmalı bence.
05 Yorumla
Soran9 ayErkekler yemek yapmıyor ev işi yapmıyor neden çalışayım?
Soran9 ayErkekler ne zaman boşanmaya niyet ediyor? Merak etme kadın işsiz olduğu için erkek hatrı sayılır nafaka ödüyor
Soran9 ayBöyle ince hesap yaparsan çalışan kadına nafaka ödersin
8 ayHayır ama güçlü olması güzel bişey
00 Yorumla
9 ayEğer maddi durumu yetiyorsa zorunda değil
00 YorumlaZorunda değil tabiki
00 Yorumla
9 ayCalismasini ben istemezdim
00 Yorumlabirine muhtaç olmak istemiyosa çalışmalı
00 Yorumladeğil ama bu ekonomide çalışmak daha mantkli
00 Yorumla
9 ayKadın çalışmak zorunda değil
00 Yorumla
9 ayduruma göre değişir o
00 YorumlaPara lazımsa evet. Yine de namusuyla ve onuruyla.
00 YorumlaElbette çalışmak zorunda değil.
00 YorumlaBence hep evde oturmalı
00 Yorumla
9 ayYok çalışmak zorunda değil
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 aykimselere muhtaç olmaması için çalışmalı
00 YorumlaŞu devirde evet :D
01 Yorumla
Soran9 ayÇalışmamalı
9 ayDeğil
00 YorumlaBu hayat şartlarında biraz
00 Yorumla
9 ayEvet