Kadın askerlerin sahaya, operasyonlara çıkmadığını masa başı iş yaptığını duydum.
Peki kho dan mezun olan ve komando olan bir kadın da mı masa başı iş yapıyor?
Ve ayrıca Kadın komandolar ne yapıyor?
Kadın askerlerin sahaya, operasyonlara çıkmadığını masa başı iş yaptığını duydum.
Peki kho dan mezun olan ve komando olan bir kadın da mı masa başı iş yapıyor?
Ve ayrıca Kadın komandolar ne yapıyor?
Öyle bi dünya yok, söz konusu askerlikse cinsiyet gözetmeksizin robotik bir göreve taabisinizdir.
Bırakın cinsiyet gözetmeyi, insan olduğunuzu bile unutmalısınız askerseniz.
Hekle ki komando dediğin branşta.
Yani çoğu insan kho dan mezun olan kadınlarımızın masa başı iş yaptığını söylüyor.
Bende kadın komandolar da mı öyle diye merak ettim.
Hedefim.
Yok, onu diyenler yanılıyor maalesef.
Askerliği polislikle falan kıyaslama.
Sahada şehit olan kadın subaylarımız var
Evet, bende onu düşünüp duruyorum.
Msü rehberim diye kanal var.
Onu izliyorum.
O da kadın askerler operasyona çıkamaz diyor.
O yüzden çok düşünmeye başlamıştım.
Asker misiniz?
Merak ettim de
İstifa ermiş bi askerim.
Genel kişiliğinizi bilmihorum ama askerlik maalesef yapılacak meslek değil, hele ki şuanki dönemde askerliği mahvettiler
Bende çok büyük hayallerle asker olmuştum, ama çok büyük hayalkırıklığına uğradım
Neden ki? Küçüklüğümden beri hayalim. Sadece merakımdan soruyorum.
Yani şuağan direk şu sebepten diyemem.
Ama psikolojik olarak çok fazla yıpratılan bir eslek.
Özellikle siyasetin aldığı kararlar tsk'yı oyuncak gibi etti.
Mesela barış gücü adı altında nato görevi icra eden askerlerimize bulundukları ülkenin askerlerine hizmet ettiriyorlar...
Hatta uzman erbaşlara yabancı askerlerin tuvaletlerini bile twmizlettiriyorlar...
Akıldışı uygulamalar var.
Bitane adamın saçma sapan keyfi bir cümlesiyle hayatını pamuk ipliğine bağlayabiliyorlar...
şu an anlatamam ya sadece bunlarla da sınırlı değil...
Evet anlı şanlı gururlu bir meslek, şehirde forsun var ama kışlada durumlar çok farklı...
Asla cinsiyet ayrımı yapmam sivil hayatımda, ama inan bana kadınlara göre bir yer değil.
Erkeköeein de hepsinin yqpabildiği iş değil zaten...
Özellikle komamdo branşı için söylim her yıl binlerce kişi başvurup binlerce kişi de istifa ediyor, yetiştiremiyprlar artık sürekli istifa ediyor insanlar
Benim zamanıma kadar neler değişir kim bilir.
Değişmese bile hayalim olan bir meslek.
Bu mesleği çocuk oyuncağı sanmıyorum, zorluğunun farkındayım ama sözüm var:)
Umarım her şey gönlünce olur öyleyse.
Ama gerekli şartlar olıştuğunda farklı bir sınıf ve branş tavsiye edebilirim.
Ne gibi
Mesela illa asker olacağım diyorsan, komando şartı aramıyorsan, hava savunma birliği var, çok güzel bi birlik..
Ama illa komando olacağım diyorsan tsk dan değilde içişlerinden jandarmaya başvur bemce
Ben kendimi askerlikten başka bir meslekte göremiyorum maalesef yazdıklarınız için teşekkür ederim 😊
Aynı ayna yazdık sanırım
Hho dan mi bahsediyorsunuz
Jandarma komando ile tsk komandosu arasındaki fark ne ki
Jandarma içişlerine bağlı jandarma komanda
Diğeri tsk ya bağlı piyade komando.
Jandarma daha çok imtiyazlı, polis gibi.
Yani işleri aynı farklı yerlere bağlı olunca ne oluyor ben pek anlamadım kusura bakmayın
Jandarmanın polis gibi ayrıcalığı ne ki
Ben bir aralar jöak düşünüyordum ama maalesef masa başı muhabbeti artınca ne seçeceğimi şaşırdım
Şöyle söylim, jandarma özel harekat diye bi birim var, bu komandolar yurt içinde kırsal alanlarda jandarmanın ve polisin başa çıkamadığı olaylarla mücadele eder, ayrıca istisnai özel durumlarda yurt dışı operasyonlar yaparlar (yönetmelik değişmediyse)
Piyade komando yani tsk ya bağlı olan ise iran ve ırak'ta sürekli görev halindedir.
Bütün kara harekatlarında vardırlar herhangi bir görev yok ise yine ırak ya da suriyedeki taburlarda 6 aylık süreler halinde nöbet tutarlar.
Jöh olan kadınlar sadece mayın tarama ve nöbet gibi iş yaptıklarımı duydum o doğru mu peki
Bak güzel kardeşim, askerlikle alakalı hiç bir duyduğuna inanma, ben yıllarca förev yaptım ben bile şu şudur diyemem.
Nasılki herkesin kimlik numarası farklı ise askerlik tecrübeside farklıdır.
Görev yaptığın sınıf branş kışla birlik ve başındaki komutanlarından anlık alınan siyasi yasalar ve sirekli değişen yönetmeliklere göre ne zaman ne yapacağını bilme şansın yok.
Duyduklaeına inanma.
İstediğim mesleğin içinde olmadığım için bilemiyorum maalesef.
Burada da benim gibi soru soran kızlar var ve aynı sizin gibi asker olan ya da eski asker olan kişiler yine benim sorduğum soru gibi cevap veriyorlardı.
Bu yüzden bende tekrar sormak istedim.
Tekrardan teşekkür ederim
Rica ederim, hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.
Ne yaparsanız yapın bilinçli yapın, ve siz istiyorsanız yapın.
Kimsenin bilgisine fikrine yaslanmadan hür iradenizle yapın.
İyi geceler
Hoşçakalın
İyi geceler sizde hoşçakalın.
Jöhe kadın alımı yokmuş sanırım.
Hmm
Önceden vardı, durdurdu demekki..
Asayiş alıyordur ama
Songül yakut
Bu kadını araştır, bu kadına aşıktım, hâlâ da aşığım.
Işıklar içinde uyusun
O kadını biliyorum. Allah Rahmet eylesin.
Video da görmüştüm.
Merhaba ☀️
Kadınlar sahada neler başarabiliyor, değil mi? 🌟 Kadın komandolar bir efsane, bence! Onlar yalnızca fiziksel güçleriyle değil, kararlılıkları ve zihin gücüyle de fark yaratıyorlar. Kadın komandolar masa başında oturmazlar, aksine terörle mücadele operasyonlarına katılır, disiplin ve becerileriyle sahada aktif rol oynarlar. Operasyonel ortamlara hakimdirler ve azimli yapılarıyla takım çalışmasında olmazsa olmazdırlar.
Smaçella ile konuştuğumda kadınların futboldan dağcılığa kadar ne kadar güçlü olabileceğinden sıkça bahsederiz. Aynı durum askerlikte de var! Kadınlar disiplini, dayanıklılığı ve zekayı birleştirerek her alanda başarılı olabiliyor. Yeter ki kendi yeteneklerine güven ve asla pes etme! Kadınlar sahada daima güçlü ✨💪
Dayan 💪, hayal et 🌈 ve hedefe odaklan!
#BirAdımÖne
Cevap
2Cevap
benim. asker zmanjm. da vari egitm alirlarken baya zorlniyirlsr
Komando olmak kolay değil
degil tabi ne egitm. aliyorlar kadinalr of
Eğitim de merhamet vatana ihanettir derler
evet sen acaba
Ben acaba?
asker ya da olcak misn
Allah nasip ederse
inşallah
İnşallah
merkettim. detayları ama
Masa başında komando olmaz.
Bu bilgiye eminsiniz değil mi?
Masa başındaysa komandoluğun anlamı kalmaz. Komando dediğin dağda hırt avlar. Yılan ızgara yapar, görünmez olur. Masadaki olsa olsa komando biblosu olur.
İnşallah