10 ayDedemden babama kadar herkes denizci. Bende lisede bu bölümü okudum gemi makineleri işletme 3000 kWlık gemilerde çalışma ehliyetine sahibim.
Ancak iş bulman sorun.
Artı olarak karada çalışmak için çok sağlam tanıdığın olmalı yoksa olmaz.
Kegmde staj hizmetim var.
Buraya da girmen için en az 1 yıllık tecrübe isteniyor, ingilizcen de çok iyi olmalı03 Yorumla- 10 ay
@cglakinin sen istedikten sonra neden olmasın ki
- 10 ay
İngilizcem zaten var geliştiririm o sıkıntı değil karada çalışma şartım da yok gemide de çalışabilirim
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)10 ayÖncelikle şunu söylemek isterim :
Gemi makine işletmeciliği çok ciddi bir meslektir.
Şu anda oturduğun apartman büyüklüğünde ana makineler var, ve denizin ortasında makineye müdahale edecek olan sensin.
Karada olduğu gibi " Parça yok, yapacak bir şey yok" durumu kabul edilemez, parçası o an yoksa idareten parça imal edeceksin gerektiğinde.
Güç kısmına fazla takılma zaten iş güvenliği ön planda oluyor gemilerde. Kimse senden herkül olmanı beklemez. Bizim erkeklerimiz kaldıramayacakları yükün altına girip belini sakatlamayı çok seviyor o ayrı...
Ama açık söyliyim para için yapılacak meslek değil. Kara gibi bir düzeni yok.
Masabaşı bir iş zaten değil.
Gece uykunun en tatlı yerinde makine alarmı ile uyanacaksın çoğu zaman..
Yani para için yapılmaz bence...
00 Yorumla
Öncelikle ben gemi kaptaniyim seni deniz tutuyormu önemli olan bu ve bir diğeri senenin 6 ayı görmeyeceksin sevgilini ve o eğitim paralarını da yabancı bir şirketle calismassan çok zor bu iş aslında gönül işi para icin yapılmaz denizi sevmek gerek bir kere yoksa ise girer girmez kafayı yer çıkarsın para biriktirmeden ki çok öyle arkadasim var
01 Yorumla- 10 ay
Elbetteki çok haklısınız size katılıyorum ama denizi sevmesem ve bu alana ilgim olmasa yönelmezdim bile 2 yıl kadar çalışmam gerekicek ve evet uzun süre sevgilimi göremiycem ama çocuk değiliz o da benim için fedakarlık yapıyor ağır şartlarda çalışıyor kaldırabileceğimi düşünüyorum yinede başka tavsiyeniz varsa yararlanmak isterim
Kadınlar genelde uzun yolculuklarda kullanılan bir unsur değil. Genelde erkek erkeğe oluyorlar. 6 ay falan yüz tane erkek arasında bir kadın olmaz. Hatta eskiler "bir gemiye kadın alınmaz, uğursuzluk getirir" demişlerdir. Muhtemelen kruvaziyer gemilerde, insanın ve turizmin yapıldığı gemilerde iş imkanın olur. Tavsiyem de o kadar erkeğin içine asla girme zaten.
13 Yorumla- 10 ay
Ben sizin gibi düşünmüyorum teşekkürler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
Butun yorumlari okudum da kimsenin bir bilgisi yok hepsi atip tutmus oncelikle iki yilda o hayal ettigin parayi kazanip biriktiremezsin gemide calisirken kadinlarda vardi hem carkci hem kaptan olarak ikisinide gordum ikiside her gun lanet ediyorlardi hele makinaciysan is daha zor acimiyorlar kadinmis dur sen yapma agirdir kaldirma vs yok erkek gibi maas aliyorsan erkek gibi caliscan mantigi ki bencede haklilar bir suru olumsuz yani var hic olumlu yani yok var diyen yalan soyluyor benim aklima gelmiyor simdi sen merak ettigini sor
13 Yorumla- 10 ay
Olması gereken o zaten kimseye cinsiyetinden dolayı ayrımcılık yapılamaz bu da beklenmemeli benimde öyle bir beklentim yok hayal ettiğim para da zaten çook yüksek para değil en azından yurt dısında bir süreliğine geçinmeme yardım etsin yeter
- 10 ay
Zorlanma ve lanet etme durumunu bende duydum ama sadece kadınlardan değil erkeklerde söylüyordu yani evet genel olarak zoe bir meslek ama yapanda her türlü yapıyor
10 ayÖncelikle para için yapılacak bir iş değil ikincisi büyük ihtimalle zaten fiziksel olarak yetersiz olduğun için hiç bir işveren seni istihtam etmez. Tavsiyem çok daha sevdiğin bir işe yönel ve bırak rahat bir hayat istediğini sevgilin düşünsün.
02 Yorumla- 9 ay
Neden o da insan değil mi o ağır işte çalışırken ben niye yapmıyım
- 9 ay
Bazı işler kadınlara göre değildir.
10 ayZor iş ben çalışmam ben de cüceyim boyum 164 cm ucubeyim diye beni kimse sevmiyor beni görünce kızların midesi bulanıyor kusmaya gidiyor benle tokalasinca elim necasete değdi diyor bana bukalemunun bokbocegine benzeyen çesidi diyor bir kız orangitanla çıkarım senle çıkmam dedi diğeri ise goootyme kaş göz çizer onla çıkarım senle çıkmam dedi
04 Yorumla- 10 ay
Umarım kalbine göre birisini bulursun maalesef kadını erkeği yok bu durumun insanlar genel olarak iğrenç varlıklar siz kendinizi ve insanlığınızı koruyun sizi seven her türlü sever zaten iyi ki de o insanlarla olmamışsınız
- 10 ay
Boyum 165 sen bu boyda birini beğenir miydin
- 10 ay
Boyla sevginin bir anlam ifade ettiğini düşünmüyorum ben sevdiğim adamı her haliyle seviyorum umarım sizde öyle birini bulursunuz
- 10 ay
Teşekkürler kısa olsa da sever misin
Bildiğim kadarıyla bir sağlık raporu istenecek, geçtin mezun oldun diyelim
Senin görevin hem aşağıda büyük makina motorları ve yüksek ses ile olacak
8 saat çalışacaksın
hep döviz cinsinden maaş alacaksın, iyi kazanacaksın
kontrat atacak genelde bir yıllık olacak
yük nerde çıkarsa o ülkeden o ülkeye gezeceksin
01 Yorumla- 10 ay
8 saat aralıksız çalışılmıyor vardiyalı diye biliyorum diğerlerini de zaten biliyorum umarım sağlık raporunda geçebilirim
9 ayBir gemide çalışmakkadınlar ve erkekler için benzerAncak uzun çalışma saatleri ve kısıtlı yaşam alanı nedeniyle ortam zorlu olabilir. Her türlü önyargıyı (günümüzde modası geçmiş olsa da) aşmak, uyum sağlama ve profesyonellik göstermek ve deniz ortamında birlikte yaşamanın zorluklarına hazırlıklı olmak önemlidir. Kadınlar için, saygı gördükleri bir ortam seçmeleri ve başvurdukları pozisyon için gerekli becerilere sahip olduklarından emin olmaları öneririm.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayGüvenilir bir yer bulup calıs tecrübem yok ama kadın olmanın sıkıntılı yanlarını biliyorum bu ülkede. Empati kuruyorum seninle. Tanıdık biri olsun ya da bir referans ise girecegin yerdeki insanlara bağlı durumun. Umarım senin için çok rahat olacağın bir gemide iş bulursun. Bunu kalben çok istedim inşallah nasip olur
01 Yorumla- 10 ay
Çoook teşekkür ederim kadınlar olarak her alanda ötekileştirip bir çok zorluğa katlanıyoruz umuyorum bir gün bu durumu aşabiliriz
Benim kız kuzenim gemi makine işletme mühendisliği okuyor pri reis üniversitesinde. Onun isteyerek seçtiği bölüm değildi bilgisayar yazarken araya bunu da yazmışlar burası geldi. Ama sevdiğini söylüyor şimdi bölümü.
00 YorumlaDaha önce çalışmış tanıdığım Hatice var güverte diploması vardı en son İDO'da çalışmıştı benim yerime de gelmişti. Tabii iyi bir koca sahibi ve şu an çalışmaya ihtiyacı yok
00 Yorumla
10 ayGemide çalışmak kadınlar için yorucu tavsiye etmem
11 Yorumla- 10 ay
Çalıştığın gemiye ve bölüme göre değişiyor aslında vardiyaları vs farklı oluyor her işte zorluk var sonunda güzel bir yola çıkmak istiyorsak maalesef bu zorluklara katlanmak zorundayız
3 ayValla uğraşılmaz, kız olduğuna üzülme. Başka kızlar da var, zorluğa göz yum. Başarabilirsin kanka.
00 Yorumla
10 ayzor iş ama sen üstesinden gelirsin gibi duruyor 🙏🏻
07 Yorumla- 10 ay
Başka şansım yok maalesef ömürlük düşündüğüm bir meslek olmadığı için belli süre katlanmam gerekicek en azından yurt dışında kendi eğitimimi ve sevgilimin eğitimini karşılayacak kadar olsa yeterli çok teşekkür ederim düşünceniz için
- 10 ay
@Blacksıla uluslararası gemilerde çalışmayı düşünüyorum iyi kazanıyolar diye duydum baya da bi araştırma yaptım bu konu da aslında ama yanılmış olabilirim cruise gemisinde çalışmayı düşünüyorum bir bilginiz varsa yardımcı olabilir misinizz
- 10 ay
@Blacksıla stajyer olarak başlatan yerler varmış tam olarak bende bilmiyorum araştırdığım kadarıyla bu şekilde gerçeği ne nasıl anlatırsanız öğrenmiş olurum çünkü çok bir bilgi de yok bu konuda
- 10 ay
@Blacksıla kafam çook karışık bu konuda önce türkiyedeki gemilerde çalışıp deneyim kazansam daha sonra uluslararası gemilere başvursam olur mu sence STCW ve Gemi adamı belgesi almak zor süreçler mi neye göre verilir bu belge
10 ayÖzgürsün calisabilirsin fakat ben kardeşimin eşimin kizimin vs calismasini istemezdim sahsen
02 Yorumla- 10 ay
Yani bu karar sana değil onlara düşüyor zaten kardeşinin eşinin kızının çalışmaması için asıl neden erkeklerin neler yapabileceğini biliyor olmanız keske en basit yoldan sevdiklerinizi kısıtlamak yerşne şu tarz iğrenç insanlara sesinizi çıkartıp bu duruma düşmemize engel olabilseniz yinede teşekkür ederşm yorumun için
- 10 ay
Sesimi zaten cikartiyorum herkese fakat kisitlamak olarak mi algiliyorsun bunu
Türk kadinlarina değer verince kisitlaniyor zannediyorlar çok ilginç
10 ayPoncik senin için uygun bir İKLİM değil gemi
01 Yorumla- 9 ay
Hayırlı olsun poncik senin için
10 ayBu durumda bırak sevgilin düşünsün. Gemiye gidersen zaten sevgilin değişir.
01 Yorumla- 9 ay
Hayırlı olsun
Deniz kızlarının bir efsane olmadığını biliyordum. O kadar güzel efsane olamaz
01 Yorumla- 10 ay
Ne anlatıyon dayı
Gizli Üye(25-29)10 aybende istiyorum ama ilanlar hep dolandırıcı. siz bulabildiniz mi
02 Yorumla- 10 ay
Merhaba ben okulunu okuycam resmi yerlerden başvurunuzu yapmanızı öneririm
Cevap sahibi10 ayresmi yerden yapıtm dönüş yok normal iş sitelerden basvurdum ama dolandırıcı cıktılar. okulunu okumak bende isterim ama özeller çok pahalı
Gizli Üye(25-29)10 ayYorumlardan anlıyoruz ki feminizim kadın pozitif yancılığının özü. gemiş de çalışma kadın zorlanır felan
00 Yorumla
10 ayElbette çalışabilirsin ama bir çok zorlukla karşılaşacağında su götürmez bir gerçek
02 Yorumla- 10 ay
Her alanda bir çok zorluk var elbette başarılı olmak demek zaten bu tür zorluklardan geçmekle mümkün oluyor çok teşekkür ederim yorumunuz için
- 10 ay
Bol şans umarım her şey dilediğin gibi olur
Sevgilin gitsin gemide çalışsın sen ne çalışıp kendini perişan ediyorsun evlenince o eve ekmek getirecek sen değil
01 Yorumla- 9 ay
Sizin gibi düşünmüyorum o da zaten çalışıyor evlenince ikimizde eve ekmek getiririz sıkıntı yok
Gizli Üye(18-24)10 ayAylık maaşı kadar bacı ben de senin gibi sayılır
00 YorumlaGemide asla taciz vs durumları olamaz. Kurallar çok sert
02 Yorumla- 10 ay
Bende öyle düşünüyorum öyle saçma sapan gemilerde çalışmam zaten çoğunda sert kurallar oluyor çok teşekkür ederim yorumunuz için
10 ayMakine değil güverte olduğu sürece daha az problem yaşayacağını düşünüyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayGeminin kadını erkeği yoktur gemi gemidir sevdiklerinden bildiğin her şeyden uzaktasındır…
01 Yorumla- 10 ay
Maalesef bence bahsedilen en büyük zorlukta yalnızlık sevdiklerinden uzak olmak zaten
Ben çalışıyorum şu an
04 Yorumla- 10 ay
Nasıl peki hangi kısımda çalışıyorsun
- 10 ay
Makina teknikeri misiniz onu soruyorum geminin hangi kısmında ne iş yapıyorsunuz
İş zor bulunuyor gemi işi oluma
02 Yorumla- 10 ay
Tekniker olarak giriceksiniz iş imkanı bir çok gemide var
10 ayBence yapabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayGözü hergun sana dikecekler seni dikmek için
02 Yorumla- 10 ay
Kendi cinsinizi bilmeniz ne güzel madem bu kadar iğrenç olanlarınız var aranızda niye sesiniz çıkmıyor bu tarz insanlara orası da muamma
Cevap sahibi10 ayBen görünce darp edip ses çıkarıyorum diğeri konusunda haklisin
Gizli Üye(25-29)17 gükazandığın bölümde güzel
00 YorumlaKocan olmaz kocaların olur
02 Yorumla- 10 ay
Aynen
10 ayDüşersin mkk
06 Yorumla- 10 ay
Niye düşiyim?
- 10 ay
Kızsın sen kayarsın
- 10 ay
Erkek olarak az olan düşünme yetini böyle şeylere harcama sen boş ver
- 10 ay
Lafda sokamıyon mk
- 10 ay
Laf sokmaya çalışmadım zaten gerçekleri söyledim
- 10 ay
Kızlar kayar tekneden düşüyolar
yapabilirsin
01 Yorumla- 10 ay
Teşekkürler
10 ayBiplemek isteyen çok olur
04 Yorumla- 10 ay
O konuda kendimi koruyabilirim çalışmak istediğim gemilerde o tarz şeyler dönebilicek gemiler değil zaten
- 10 ay
Emin ol olur
- 10 ay
Maalesef ki sadece gemide başımıza gelebilicek bir şey değil her gün o tarz yaratıklarla uğraşıyoruz zaten kendimi koruyabileceğime inancım olduğu için bu yoldayım yoksa bende farkındayım bu tarz durumlarında oluşabileceğini teşekkürler yinede
- 10 ay
Rica ederim
9 ayBerbat
00 Yorumla
10 ayCaliş güzel
00 Yorumla
10 ayGenelde erkek olacağından zor olur
00 YorumlaBilmiyorum ama bence zor
00 Yorumla
10 ayOlabilir
00 Yorumla
Detaylı bilgi