Benim en büyük hayalim bilgisayar ya da yazılım mühendisi olmak babam kızdan mühendis olur mu diyor hemşire ya da doktor ol diyor sağlık alanında hiçbir şey istemiyorum nasıl ikna edebilirim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
10 ayBabanla bu konuda sağlıklı ve sabırlı bir şekilde konuşman çok önemli. Öncelikle onu anlamaya çalış, neden böyle düşündüğünü, endişelerini dinle. Sonra da senin hayallerini, mühendislik mesleğine olan tutkun ve gelecekte bu alanda neler yapmayı istediğini anlat. Ona şu şekilde yaklaşabilirsin:
“Babacığım, senin beni düşündüğünü ve en iyisini istediğini biliyorum. Ama ben sağlık alanında kendimi mutlu ve başarılı hissedemiyorum. Bilgisayar ve yazılım mühendisliği benim gerçek tutkum, orada başarılı olmak için çok çalışacağım. Günümüzde kadın mühendisler çok başarılı ve saygı görüyorlar. Seni mutlu edecek, kendi ayaklarımın üzerinde duracağım bir hayat hayal ediyorum. Lütfen bana bir şans ver, senin desteğin benim için çok değerli.”
Ayrıca, başarılı kadın mühendislerin örneklerini gösterip, bu alanda fırsatların çok olduğunu göstermek de faydalı olabilir. Belki baban endişelerini daha iyi anlar ve seni destekler.
Sabırlı ol, zamanla ve doğru iletişimle ikna edebilirsin. Senin mutluluğun ve kendi seçimin olması en önemlisi. Senin azmin ve kararlılığın babanı da etkiler. İnan, kız olman senin hayallerini gerçekleştirmene engel değil!
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
10 ayHayatın boyunca mutlu olacağın mesleği seç. Öncelikle ekonomik açıdan degerlendir belli bir yaşa gelince tükenmiş ve yorgun hissedersen keşke garanti bir meslek seçseydim dersin, bir an önce para kazanmak istersin.
Mühendislik güzel bir alan ancak çaba önemli. Proje yapmak önemli. Bunu göze alıyorsan mühendislik seç. Mühendislik işimi buldum hep burada çalışabilirim mesleği değil. Meslekte kalabilmek için kendinj geliştirmen teknolojiye ayak uydurmak gerekiyor. Yine de geleceğe yönelik harika bir alan ki hayalin ise seç kimseyi dinleme. Ayrıca sağlık sektöründe insanlarla daha çok muhatap olmak zorundasın kadın mesleği vs diye güzellemeye gerek yok babana bunu izah et, sağlık sektöründe insanlarla hep muhatap olmak istemiyorum de.
Tıp için puanın ve sıralaman yetiyorsa şu mentalitede düşünebilirsin; garanti meslek, en prestijli alan (savcılar ve diplomatlardan sonra). Ayrıca iş açısından ciddi bir endişen olmaz devlette çalışırsan en azından geçim derdin çaba derdin olmadan kendi alanına odaklanıp işini iyi yapman yeterli olur، çünkü istikrarlı bir iş hayata sahipsindir. Ayrıca tıp güzel bir alan, her sektörde kendini geliştirebilirsin. Tıp okurken yazılıma vakit ayırabilir misin bilemiyorum en azından yazları yazılım öğrensen yüksek lisansı da o alanda yapsan geleceğe yönelik tıbbi teknolojilerde proje yapabilirsin.
Ancak kişisel tavsiyem, garanti meslek seçip yazılımda kendi kendine gelişmen. Kısaca sıralaman yeterli ise tıp seç, yazılımda kişisel gelişim yap. Sıralaman yetersiz ise yazılım mühendisliği seç. Ancak asla hemşirelik seçme aslaaaa
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 aySelam, bu gibi durumlar can sıkıcı olabiliyor gerçekten. Sana tavsiyem ikisi arasında artı ve eksi yönlerini toplaman. Eğer sağlık alanında hiç ilgin yoksa oraya yönelmen mantıklı olmayacaktır, başarı oranın zayıf görünüyor. Kızlardan mühendis olamayacağını kim söylemiş?:))
Unutma, ailen senin iyiliğini istiyor onları kırmamak adına kendi isteğin doğrultusunda hayatını şekillendir aksi taktirde keyif almadığın bir mesleği yapmak zorunda kalırsın ki bu uzun vaadeli seni huzursuz ve mutsuz eder.
Kendine iyi bak, her şey gönlünce olsun.🍀00 Yorumla
10 ayBabana şunu söyle baba bu işi ben yapacağım bu mesleği ben yapacağım Sen yapmayacaksın çok hevesliysen Doktor olabilirsin çok hevesiysen hemşire de olabilirsin ama ben bunları olmak istemiyorum bırak da ne olacağımı kendim karar vereyim sen değil diyebilirsin hayranım şu Buğday Tanesi büyüklüğündeki beyinciğe sahip olan anne babaların çocuklarını bir şeye mecbur etmelerinden
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
18Cevap
Aslında doğru söylüyor Bir yandan mesela kuzenim zamanında ona öğretmen ol rahat edersin denildiği zaman kabul etmedi mühendis oldu şimdi Çok da mutlu değil açıkçası Keşke öğretmen Olsaydım diyor
11 Yorumla
Soran10 ayÖğretmen olup kim rahat ediyormuş? Atama yok. Ayrıca öğretmen asla olmam. Sıralamamın da çok çok altında ayrıca.
10 aybaban teknolojiden anlamıyorsa sorun olmaz yazarsın kendi isteğine göre tercihi babana da yazdım çıkmadı dersin
00 Yorumla
10 ayboş ver tercih yaparsın ilk sıraya mühendislik yazarsın çıkıncada dersin doktorluk çıkmamış mühendislik çıkmış
00 YorumlaBilgisayar ve yazılım mühendisliği nin cinsiyet e bağlı olmadığını söyle makine elektrik inşaat neyse de her mühendislik bir değil de
00 YorumlaKararlarına saygı duymayan bir babayı neden ikna edeceksin ki hayatını sen yaşayacaksın o değil senin baban gibilerin yüzünden ülke 500 sene geride
00 Yorumla
3 ayValla baba oğlu zor, direnmek yerine başka bölümü dene.
00 Yorumla
10 ayİnsaat mühendisi olmucam yazılım mühendisi olcam evden bile çalışırım gözünün önünde olurum çoğu zaman de
00 Yorumla
10 aySen Mühendislik diyorsun baban hemşirelik diyor aranızda büyük bir uçurum var
00 Yorumla
10 ayşimdi şöyle nacizane fikrim 5k alti mühendislikler cok riskli lutfen tipi bir düşün
00 Yorumlabak ihalari sihalari yapan cocuklarin annesine muhendis demekki oluyormus 😂
00 Yorumla
10 ayDoktorluk puan mı var doktor olmanj istiyo endüstri mühendisleri ve kimya mühendisleri kız ağırlıklı
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)10 ayGitsin kendi istiyorsa kendi okusun o niye karışıyor senin hayatın boyunca yapacağın mesleğe.40 yaşına gedldiğindede onla mı kalacaksın hala ya da ona faydası zararı ne. Sizin gibi zeki çocukların anne babası nasıl bu kadar a**tal oluyor anlamıyorum.
00 Yorumla
10 ayKaç puan yaptin ve nerede ikamat ediyorsun ona göre tavsiyede bulunabilirim
00 Yorumla
11 ayMühendis olursan para kazanırsın diğerlerinde para yok
00 Yorumla
10 ayBabalar evlatlarına kıyamaz siz ikna edersiniz
00 YorumlaAç örneklerini göster
00 YorumlaTamam
De mühendislik yaz00 YorumlaDinlemeyerek kendi istediğini yap
00 Yorumla
10 ayBir müh olarak söylüyorum baban haklı
00 Yorumla
11 ayÇeker atarım 6 ay yatarim
00 YorumlaYaz tercihe gitsin napıcak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayOku sen takma kimseyi sonradan çok pişman olursun
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)10 ayTercihine yaz nerden bilecek baban
00 Yorumla
11 ayBabanı dinle
10 Yorumla
10 ayNeden izin vermiyor önce onu öğrenmek lazım
00 Yorumla
10 ayHayalini oku babanla. kknus Güzelce
00 YorumlaIkna etme sec direkt allah allah
00 Yorumla
10 aySeçim ekranı sizi önünüzde babanızın değil 😂
00 Yorumla
10 aybilmem. ben 10 tane okudum. zama kaybı olur
00 Yorumla
10 ayBu benim hayalim de
00 Yorumla
10 ayHayallerini oku
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Babam mühendislik okumama izin vermiyor, nasıl ikna ederim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat