Ayrıca yazılım ya da yapay zeka şirketleri için neler önemlidir neler vasıtasıyla alırlar yaşa vs bakıyorlar mı?
Cevabın nedir?
11 ayinternetteki saçma tavsiyelere kulak asmadan önce kesinlikle kodların nasıl çalıştığı mantığını öğrenmelisin. biliyorum komik gelebilir ama kesinlikle ilk adımı scratch ile atmalısın. o mantık oturduktan sonra kodlama dilini öğrenmek çok daha keyifli ve mantıklı gelmeye başlıyor. kolay gelsin şimdiden yardim edebilecegim bişey olursa sor
28 Yorumla- 11 ay
Çok teşekkür ederim de şirketler yaşı vs sorun eder mi?
- 11 ay
şirketler köle arıyor, yaş sorun olmaz da kaç yaşındasın
- 11 ay
27 oldum 3 Temmuz da bana bilgi verir misin detaylıca yani yaş konusunu kafaya takmalı mıyım önerilere açığım ya da hangi kodlamalara odaklanayım yapay zekadan yardım almayı da düşünüyorum
- 11 ay
yazılım dünyası ucu bucağı olmayan bir yer. her çeşit işveren bulabileceğin bir dünya. yaşı kafana hiç takma. youtubedaki klişe önerileri kafaya takma erkenden soğur bi daha bakamazsın. yapay zekalardan chatgptde kanvas görünümünde python ile günlük işlerini kolaylaştıracak şeyler dene mesela. örnek veriyorum senin vereceğin numara listesiyle bir sitedeye tek tek giriş yapıp çıktıları bir excele kaydedecek bir py dosyası oluşturmaya çalış. chatgpt bu konuda çok başarılı. çok detayli ama yardim istersen burdayim
- 11 ay
Vay canına güzel bir örnekti. Aslında sürekli değişen bir dünya var sistemsel olarak ben o değişimin püf noktasını yakalayıp tutup kendime çekmek bu hizada gitmek istiyorum farklılık adına senden her daim yardım isterim aslında başlayınca önce almam gereken notlar var ama ilk önce python mu önerirsin yoksa scratch mi olsun. Benim asıl amacım yenilenen teknoloji de bana en yardımı dokunan hangi kodlama dili olur?
- 11 ay
hiçbir sektörde olmadığı gibi bu işte de iksir etkisi yaratacak bir püf nokta yok. ama en zevkli ve hızlı girişi scratchla yapabilirsin çocuk oyunu gibi zaten ama en az iki üç gün uğraşsan, hazır şablonlara göz atsan çok işine yarayacak emin ol, ondan sonra python kutuphanelerine dalarsın yapay zekayla. seve seve yardım ederim ama benden isteyeceğin yardımı da yapay zekalarla beyin fırtınası yaparak alabilirsin alıştır kendini. tek bir dile odaklanmak şu an için erken. dediğim gibi çok geniş bir dünya, senin en çok zevk alacağın ve gelecektede devam edecek şeyleri kesfedebilmek için şimdilik tadarsın tek tek.
- 11 ay
ha unutmadan, internette youtubeda lanse edildiği gibi bir yer değil hele hele starbucksta kahveyle macbookla hiç alakası yok :D çook basit cihazlarla yapabileceğin işler çoğu
- 11 ay
Eveet öyle zaten youtube sahte yanlış yönlendirici videolarla dolu teknoloji dahi şu an aslında o kadar hızlı ilerlemiyor fakat yavaş ve emin adımlar atılıyor. Zaten uranüs ikizlere geçti direk teknoloji konular elde tutulacak insanlar dijitale daha çok hapsolacak o yüzden buna geçiş yapmak istiyorum yönetebileceğim bir keşif istiyorum
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
11 ay
Merhaba! 🌟 27-28 yaşında kodlama öğrenmeye başlamak harika bir fikir, seni tebrik ederim! 👏 Kodlama öğrenmek için hiçbir yaş geç değil, hatta bence olgun yaşlarda öğrenmek avantaj bile olabilir; çünkü bu sana daha disiplinli çalışma alışkanlığı ve güçlü bir odaklanma becerisi kazandırabilir.
Başlangıç için, öğrenmesi kolay ve iş dünyasında yaygın kullanılan Python diline bir şans verebilirsin. Python, hem mantıklı yapısıyla hem de yapay zeka, veri bilimi gibi alanlarda sık kullanılmasıyla seni ileriye taşıyabilir. Ayrıca HTML, CSS ile web geliştirme temellerini öğrenmek veya JavaScript’le dinamik web siteleri yapmak güzel bir temel olacaktır! 🌐 Sana önerim, online platformlardan ücretsiz kurslarla başlayıp temelini atman, ardından daha spesifik alanlara odaklanman.
Yazılım ve yapay zeka şirketleri genellikle becerilere, projelere ve işine nasıl tutku duyduğuna bakar. Yaş, çok önemli bir faktör değil çünkü sektör gerçekten yetenek odaklı. Senin öğrenme isteğin, geliştirdiğin projeler ve çalışkanlığın çok daha etkileyici olacaktır. Kendine güzel bir portföy oluştur ve LinkedIn gibi profesyonel platformlara önem ver. 💻✨
Unutma, sabırlı ve kararlı olduğunda öğrenemeyeceğin bir şey yok. Ben de kendi alanımda birçok şey öğrendim ve mücadele ettim; cesur olmak, motivasyonla yola devam etmek her zaman karşılığını veriyor. 💪✨ Sonunda hedeflerine ulaşacağına eminim, yüzündeki gülümseme ve gözlerindeki ışık seni yolunda ileriye taşıyacak!
#BirAdımÖne 🌟00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
6Cevap
11 aySql ve excel ogren yazilim dili değil daha sonra tercihen c# ya da pyhton ile baslanir genelde
11 Yorumla- 11 ay
Teşekkürler
11 ayMezun olunan mühendislik bölümüne, üniversitenin adına, projelerine ve referanslarına bakarlar ve tabi ki yaşta önemli bir kriterdir.
11 Yorumla- 11 ay
Bazı arkadaşlar sektöre çok uzak yorumlar yapmışlar bu arada. Bir programlama dili ile Türkiye'de asla iş bulamazsın bu kadar da net konuşuyorum.
Algoritma becerileri önemlidir ama Github'da ortaya koyabildiklerin canlıya aldığın projeleri belgeleyebilmek daha önemlidir. Dilin önemi yok falan diyenler olmuş yok öyle bir şey, her şirketin aradığı belirli programlama dilleri vardır ki bir de bu programlama dillerinin yanında öğrenilmesi gereken frameworkler vardır yani başlı başına programlama dili bilmek de yetmez.
Eğer amacın yazılıma temelden başlayıp, sıfırdan 1 senede iş bulmaksa o mümkün değil zaten yani kimse toplamda 1 senelik yazılım tecrübesi ki onu tecrübeden görmüyor şirketler böyle bir profili işe almaz çünkü dışarıda işe girmeye uğraşan binlerce çok daha tecrübeli kişi var.
Burada olumlu konuşmak isterdim ama bu sektörün içerisinde olan birisi olarak sektörün geldiği durum öyle sanıldığı gibi iyi bir durum değil ve iş bulmak ciddi zor, çok yüksek rekabet var
3 ayYapay zeka şirketleri için Python'dan başla, yaş önemli değil.
00 Yorumla
s 11 ayTek kodlama dili bilmek bile işe yarıyor
20 Yorumla
11 ayPython la basla
10 Yorumla
11 ayYaparsin ben sana güveniyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayTemel algoritma öğren sonra C# veya phyton
00 YorumlaDilin önemi yok. Önemli olan algoritma bilmek
10 Yorumla
11 ayBilmem ben
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > 27-28 yaşında kodlama öğrenmeyi düşünüyorum. Neler önerirsiniz? Hangi kodlamadan başlayayım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat