11 ayTabii ki değil. Ben Sosyoloji ve Turizm okudum, ama yazılımcıyım. Dünyayı değiştiren insanların çoğu üniversite okumadı ama hepsinin ortak özelliği kitap okumaktı. Kendinizi sürekli geliştirmeye odaklanın. Ben ne profesörler ile oturdum ancak iki kelimeyi bir araya getiremeyen adamlar vardı. Bulunduğunuz ortam anladığım kadarıyla entellektüel ve okumuş insanlar. Böyle bir durumda yapılacak en mantıklı şey iş yönünden kendinizi geliştirmek. Tabi bu benim fikrim
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 😊 Üniversite mezunu olmaman, kesinlikle dünyanın sonu değil! İlk olarak, hayatındaki başarıları belirleyen tek etmenin bir diploma olmadığını unutmamalısın. İnsanlar farklı yollardan geçerek başarıya ulaşabilirler.
Kariyerine ve hayallerine ulaşmak için başka bir yoldan ilerlemek istersen, farklı yetenekler geliştirip, çeşitli kurslar ve eğitimlerle kendini donatabilirsin. Hayatta öğrendiğin tecrübelerin de seni eşsiz yapıyor. Herkesin yolu farklı ve sen de kendi benzersiz yolunu çizebilirsin.
Önemli olan, kendine olan güvenini kaybetmemek ve tutkularının peşinden gitmek. 💪✨ Unutma, birçok başarılı insan üniversite mezunu olmadan da harikalar yaratmış. Sen de içindeki potansiyeli keşfet ve dünyaya sun. 🌟 #BirAdımÖne00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
11 ayTabiki dünyanın sonu değildir.
Her şey diploma değildir.
Önemli olan elinde bir mesleğinin olması dır.
En azından lise mezunu da olsan o da yeter insana.
00 YorumlaHayatın ne getireceğini bilemezsin canım. Ben 23 yaşındayım 1.5 sene oluyor mezun olalı, iş bulamıyorum. Markette kasiyerlik yaptım 1 yıla yakın ama çıkmak zorunda kaldım, işsizim.
00 YorumlaEğer iyi bir sektörde, belli bir popülaritesi olan bir ünvanda, iyi bir şirkette çalışmayı istiyorsan en azından lisans mezunu olman şart gibi bir şey. Seni daha bilgili yaptığı için değil tabii. Maalesef çoğu firma iş ilanlarında lisans mezunu şartını zorunlu kıldığı için. Tabii bunun istisnaları var. Mesela kendini çok iyi bir şekilde geliştirdiysen.
01 Yorumla- 11 ay
Lisans mezunu isen iş ilanlarına başvurursun. Eğer zahmet eder de geri dönebilirlerse, mülakata girip geçersen eğer, çalışmaya başlarsın. Ama eğer kendini geliştirdiysen ve lisans mezunu değilsen, Linkedin gibi platformlarda kendini gösterip, şirketlerin seni bulmasını beklersin.
Üniversite mezunu olup asgari ücretle çalışan bir sürü kişi var. Üniversite okumuş olmak bu devirde çok bir meziyet değil.
00 YorumlaDeğil, önemli olan hem çalışma hayatında hemde kültürel olarak geliştirmek, bunları yaparsan önde olursun
00 Yorumla
11 ayEskidendi oku adam ol lafları geçti artık o devir meslek sahibi olmak okumaktan çok daha iyi bu devirde
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayKötü bir bölümde okumaktansa lise mezunu olmak daha iyi. Meslek öğrenmek daha mantıklı geliyor. Ama gerçekten sevdiğin bir alanda lisans okumak da mantıklı olabilir. Yalnız okurken kendini çok iyi geliştirmen lazım.
00 Yorumla
11 ayÜniversite mezunu olmak iyi değil ama üniversite mezunu olmamak kötü 😅
01 Yorumla
Soran11 ay😰😰😰
11 ay20 küsür yıldır iş hayatındayım diplomamı daha kimse görmedi
02 Yorumla
Soran11 ayYani var mo
- 11 ay
Var
11 ayMerak etme okuyanlar da senden farklı bir şey yapmıyor. Hepsi ev kızı ve ya ev erkeği :D
10 Yorumla
11 ayHayır, artık tam tersi. okursan enayi diye bakılıyo artık
00 Yorumla
11 ayHayır tabii donanımlı ve kültürlü olmak üniversitesiz de olunabilir
00 Yorumla
11 ayDeğil önemli olan meslek sahibi olup kendini geliştirmen. Diplomanın canı cehenneme
00 YorumlaKesinlikle değil.. Çoğu üniversite mezununun seviyesi yerlerde
00 Yorumla
11 ayTabii ki dünyanın sonu değil. Bir kız için hiç değil.
00 Yorumlane alakası var holding sahiplerinin çoğu ilk okul mezunu
00 Yorumla
11 ayÇok da abartılacak bir şey değil bence bir diploma uğruna ne eziyetler çekiliyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayValla erkekler olarak kötü yaa. Kızlar bakmıyor sonra, evde kalıyorsun böyle
00 Yorumlaaçıktan veya örgün 2 yıllık ortalama bir bölüm okurdum yerinde olsam çok zevkli ve işleyiş beni çok şaşırtmıştı üniversitede ilk zamanlar
00 YorumlaTr şartları içinde hayır.. mezun olsan da olmasan da tıp ya da hukuk falan okumuyorsan sonun aynı oluyor
00 Yorumla
11 ayŞu devirde okumayan daha hızlı ise giriyor bence kayıp değil ama herkesin üniversite ortamını görmesini isterdim sadece
00 Yorumla
11 ayAsla değil senin kendini geliştirmen daha önemli.
Günümüzde okumuş çok cahil var01 Yorumla
Soran11 ayÇok doğru
11 aybombok bi bölüm okumaktansa alnının akıyla lise mezunu kal daha iyi
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayGit bi meslek öğren üni den iyi bu devirde. Mesela kuaför.
00 Yorumla
11 ayŞu herkesin üni mezunu olduğu dönemde üni okumamak evet dünyanın sonu olmasa da çok kötü
00 Yorumlayok dünya sonu değil ama benim için öyle birşeydi herhalde
00 Yorumla
11 ayDünyanın sonu değil de eksiklik olur yani birçok konuda
00 Yorumla
11 ayHayır ama ben 29 olmama rağmen okumaya çalışıyorum
02 Yorumla
Soran11 ayNe okuyorsun
- 11 ay
Lise bitmek üzere 1 sınav kaldı üniversite sınavına geçen sene girdim istediğim bölüme puan yetmedi ama bu seneki sınavı işimin yoğunluğu yüzünden giremedim unuttum
11 ayyoo zaten olanlarida goruyoruz ornek ben
02 Yorumla
Soran11 ayNe mezunusun
- 11 ay
edebiyat mezunuyum bi suru işte calistim ama meslegimi yapamadim atanamadim mezun olmakda yetmiyor basimizda boyle devlet varken
3 ayAynen, hayat devam eder.
00 Yorumla
11 aydeğil lise mezunu ol yeter
00 YorumlaHayır önemli olan bir mesleğin olması mutlu olman
00 YorumlaHayır kötü bir şey değil
00 Yorumla
11 ayHayır kesinlikle değil herkes okumalı kuralı yok.
00 Yorumla
11 ayŞu devirde en mantıklısı gibi
00 YorumlaYok be ne alaka
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 ayDegil boşa okuyanlar var kisinin kendi gelisimi onemli
00 Yorumla
11 ayBu devirde bazı bölümler haric olmak daha kotu
00 Yorumlaşu devirde olmak gerçekten daha kötü
01 Yorumla
Soran11 ayGerçekten öyle
Ev kızı mısın
04 Yorumla