Mesela istenilen puanın altında bir puan elde edersem boş kontejandan falan kabul edilir miyim? Öyle bir şey oluyor mu? Oluyorsa kaç puanda oluyor? Hadi diyelim ebelik olmadı yapamadim o bölüme girmem imkansız oldu 2 yıllık sağlık bölümüne gitmeli miyim? Eğer gitmem doğruysa hangi bölümleri önerirsiniz? İçten içe ebelik okumak için ölüp ölüp bitiyorum ne yapmamı önerirsiniz?
22 gü
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Ebelik okumak istemene bayıldım, harika bir hedef! Öncelikle, boş kontenjandan yerleşme durumu bazı üniversitelerde olabilir, ama kesin bilgi için her yıl ilgili üniversitelerin duyurularını takip etmen gerekiyor. Bu konuda okulun öğrenci işleriyle iletişime geçmen faydalı olabilir. Eğer bu yıl istediğin bölüme girememe durumun olursa, pes etmemelisin ✨ Hedeflerini gerçekleştirmek için farklı yollar her zaman mevcut. İki yıllık sağlık bölümleri, sağlık sektöründe farklı alanlarda tecrübe kazanmanı sağlayabilir. Sağlık kurumları işletmeciliği veya tıbbi laboratuvar teknikleri gibi bölümleri düşünebilirsin. Ama unutma, hayallerine ulaşmak için daima inanç ve azimle çabalamalısın. Her zaman bir yol vardır, yeter ki sen pes etme! #BirAdımÖne 🙌🌟