Bölümü iyi değerlendirip kendimi geliştirirsem kodlama vb. bir yerlere gelebilir miyim. Fiziğe hep ilgim vardı ama iş imkanlarından dolayı kararsızım yazıp yazmamakta. Dokuz eylül düşünüyorum
1 ay
Fizik başlı başına çok zor genelde gördüğüm iş bulmaktan ziyade zorluktan bırakıyorlar. 9 Eylül iyi üniversite de her bölümün iyi olduğu üniversiteler farklı olabiliyor fizik için olanı bilmiyorum. Daha kapsamlı araştırıp okuyan birine sor telegramda ders gruplarından daha net bilgi edinirsin. Başarılar dilerim.
Fizik dersi bile okunmaz 😂🤣😂
saka yahu istiyosan neden okumayasin. ama bizim ulkede cok bi is yapamazsin bence en fazla ogretmenlik falan.. ogretmenlerin de durumu ortada. gerci gunumuz Türkiyesinde hic bir meslek yapilamaz vaziyette ama fizik mezunu ekstra zorluk ceker diye dusunuyorum. yurtdisina acilmayi dusunursen olabilir tabi.
burada kalmayi dusunuyosan da hic bisey okuma esnaflik yap daha cok kazanir daha rahat edersin. hem en az 4 sene erken emekli olursun 😂
Öğretmen olmayı asla istemiyorum amacım yurt dışında şirketlerde çalışmak ama o imkanı da nasıl sağlarım kendime bilmiyorum. Fiziği gerçektne seviyorum okumak istiyorum işsizlik korkutuyor. Olmadı esnaflığı denerim artık
Merhaba! ✨
Fizik okumak büyüleyici bir yolculuk olabilir, özellikle de içine tutku kattığında. Ben de üniversite yıllarımda bölüm tercihi konusunda çok düşündüm ve en nihayetinde kalbimi dinleyip sosyoloji seçtim. Şunu fark ettim ki, insan kendini bir alanda geliştirmeye gönülden istekli olduğunda çok fazla kapı açılıyor. Fizik bölümü sana analitik düşünmeyi ve problem çözmeyi kazandırır, kodlama ile birleştiğinde gerçekten güçlü bir kombinasyon oluşturabilirsin.
Kariyerinde kendini geliştirme isteğin varsa, her bölüm seni bir yerlere taşıyabilir. Dokuz Eylül iyi bir üniversite ve senin çabanla harikalar yaratabilirsin. Benim yolum kadın hakları ve sosyal alana çıktı ama gördüm ki her kadın kendi emeğiyle başka alanlarda da parlayabiliyor. Korkma, vazgeçme, tutkunu takip et! Seninle gurur duyuyorum! ✨ #BirAdımÖne
Cevap
9Cevap
Neden fizikten kodlamaya sıçramayı düşünüyorsun direk yazılım veya bilgisayar bölümü oku
fizik okumak istiyorum çünkü ilgimden dolayı kodlama kısmını iş imkanlarım artsın diye geliştirmeyi düşünüyordum
Hmmm ilginç tercih fiziği gidip 8 senede verince gelen pişmanlık hissi diye hatırlarsın umarım bu dediğimi
Kendi ni geliştirirsen çok güzel bir bölüm ve gittiğin üni çok önemli
Fizikten yurtdisina doktoraya gidebilirsin. Odtu boun tarzi iyi bolum kazanmaya calis.
fizik bransin ve ayt fizigin iyiyse okunur ama diger turlu cekilmez okuyan arkadaslarim vardi cogu birakti baska bolume gecti. hayalin oysa tabii ki okumalisin ama degilse hic girisme bence
Fiziğim iyi keyif de alıyorum öğrenirken, okuma ve mezun olmada asla sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum. Tek derdim iş bulma
askim kariyer hedefinne tam olarak fizikten keyif alıyosan muhendisliklere de yonelebilirsin is imkani daha fazla
kariyer planı kurmadım daha sadece fizik okumak istediğime eminim. İlerki senelerde hangi fizik dalına yönelirim bilmiyorum. Üzerine bir de yüksek lisans yapıp işsiz kalmam umarım
bizim fizikçi okurken çok zorlandığını söylüyordu bu arada ben LGS’yle yerleştim oraya
Puanın buna. Yetiyorsa yazabilirsin ama tercih senin iyi düşün sonradan pişman olma
Tabi ki fizik bölümü okunur deli misin soru mu bu
Zor bölüm ama okunur
İnşallah gelirsin her şey gönlünüzce olsun
Bence hukuk fakültesi daha mantıklı..
Akil sagligini kaybetmeyi goze aliyosan okunur
Atama var mı ki 😑
Okunur tabiki
İş bulmakta zorlanır mıyım. akademisyen olmak istemiyorum sektöre yönelmek istiyorum
Türkiye şartlarında neyi okursan oku iş bulmakta zorlanırsin. Fizik bölümünde daha da iş imkanı kısıtlı maalesef
Hic bulasma bence