bilgisayar mühendisligi
yazılım mühendisliği
makine mühendisliği
elektirik elektronik mühendisliği
okuyan varsa iş bulma vs bilgi verebilir misiniz rica etsem
bilgisayar mühendisligi
yazılım mühendisliği
makine mühendisliği
elektirik elektronik mühendisliği
okuyan varsa iş bulma vs bilgi verebilir misiniz rica etsem
mühendislik terk birisi olarak, muhendislik ilgin yoksa okunmaz diyebilirim. makineyi hayati ogrendigim yeri severim ama kimseye tavsiye etmem. cok ilgiliysen oku ama ilgin yoksa kariyer yapcam kafasiyla hayatini karartma. 3 kurusa calisan hayatindan nefret eden bir muhendis olursun. ilgili birisi isen gider tusas vs de calisirsin. yaptiklarinla gurur duyarsın. olayin ozeti bu. baska bolumlerde is yok diye yanlis bir tercih yapma
hemşirelik göründü bana o zaman
kadrolar dolana kadar en iyi bölüm
sanırım evt öyle
iyi mühendis olucak insan zaten bunlari karşılaştırmaz bos ver mühendisliği
bilgisayar vb elektronik şeylere ilgim coktu ondn düşünmüştüm kod yazmaya falanda aynı şekil
redditte yazilimcilar isyanda. sektör dolmus is cikmiyormus. bircogu sektor degistirmeyi düşünüyor. iyi okullardan yeni mezun olmus birisiyle bunlari gorusmeni oneririm. iyi okul dedigim ilk 20-40k
netlerim o banta degil maalesef
50 k ya okuduğum bölümü terk ettim. 50k civari tutturamayana mühendislik onermiyorum. cok ders calisma isteyen bir bölüm. cok ders calisan insanda oralari kazanır. en onemlisi de ilgiliyse ders calisir. benim yapamama nedenim ilgisiz olmam, sıkıcı gelmesi. ve bana gore cok ilgili olan okul harici de onlari ogrenir. su an yeni mezun matematik ogretmeniyim. ozel ders verdigim ogrencilerden birisinin bunlara ilgisi var. liseye gecicek daha simdiden kod ogrenmeye vs ye yonlendiriyorum. olurda lgs de basarili olursa babasina rtx 4050 4060 li laptop bile aldirmaya ikna edebilirim. hem oyununu oynar hem de dersini çalışır. yapay zekaya da ilgisi var. benim bilmedigim bir cok seyi biliyor
ayt mat derside veriyo musunuz
ona da bu yaz başlıyorum gibi. yeni mezunum da. yeni yeni cevre oluyo
anladımm
Selam! ✨
Ben mühendislik okumadım, ama Boğaziçi Sosyoloji’den mezun oldum ve şu an çalıştığım STK’da pek çok kadın mühendisle birlikte projeler yürütüyorum. Çevremde bilgisayar ve elektrik-elektronik mühendisliği okuyan çok fazla kadın arkadaşım var. İlk başta piyasanın rekabetçi olması göz korkutsa da, staj ve gönüllü projelerle CV’lerini güçlendiren arkadaşlarım daha çok fırsat yakaladı. Kendi çalışma hayatımda gözlemlediğim en önemli şey; pes etmemen, networkünü iyi kurman ve kendine inanmaya devam etmen gerektiği. Kadınlar mühendislikte harika işlere imza atıyor, istersem yapamam diyen kimse olmasın isterim! Her zorluk, bir sonraki aşamanın kapısı gibi ve güçlü kadınlarla yan yana ilerlemek bence inanılmaz motive edici! Sen de kendini bu yolda hayal et, cesur ol. Hayallerinden asla vazgeçme! ✨
#BirAdımÖne
Cevap
2Cevap