Yani bir kadın olarak çalışıyorsam neden bir erkekle evlenme ihtiyacı duyayım? Bir erkekle aynı evi paylaşıp aynı yatağı paylaşıp neden konfor alanımı kısıtlayayım? Ha erkeğin hayatıma bir yararı vardır bende çalışmıyorumdur o zaman ev işlerini yemeği yaparım kocamıda güzelce karşilar evliliğimi yaşarım. Ama hem çalışıp işyerinde tüm enerjimi ve sabrıbı harcadiysam birde üstüne eve geldiğimde konfor alanımı kısıtlanmış bulursam birde aynı zamanda yattığım yatağı bile paylaşıyorsam kocamın gonlünü ehliyorsam ne anladım bu işten
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılEvliliği çok yanlış anlamışsın, sevgi aşk kavramını unutmuş sadece kişisel çıkara bağlamışsın. İnsan doğası gereği yuvasını kurma üreme aile olma eğilimindedir, kocana sadece maddi açıdan bakmana gerek yok, çalışıp aynı zamanda aile kurabilirsinde
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)1 yılÇok doğru konuştun. Gerek var mı? Bence Yok, eskiden saygı vardı kadına karşı, değerliydi, şimdiyse o da çalışsın bende çalışayım ama evi de ihmal etmesin , çocuk da yapsın. Pardon da ben neden hassas halimle bu kadar yükün altına gireyim? Kendim çalışır kendim yerim , keyfime kahya aramıyorum. Zira kariyer yapan çoğu kadın artık evlenmiyor, istatistikler bunu çok açık ortaya koyuyor.
00 Yorumla
1 yılEskiden kadınlar geçinmek için evlenmek zorundaydı. Şimdi bu duruma gerek kalmadı ama bu evlenmeye gerek kalmadığı anlamına gelmiyor. Sadece karşındaki adamla evleneceğin zaman bu adam sağlayıcılık haricinde bana ne katabilir diye bakarsın
00 Yorumla
1 yılerkek ona ne sundu bu toplum nezdinde?
sosyoekonomik şeyler
kadın kendini keşfedince adama neden esir olsun?
o ne verirse daha fazlasını kendi elde eder
o zaman erkek niçin lazım?
sosyal duygusal anlamda nerde erkek?
s.. Ki var dimi?
vardiyalı işçi s.. keceğine bölge müdürü s.. ksin!
anlatabildim mi?00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Merhaba! ✨ Paylaştıkların bana da kendi hayatımla ilgili çok düşündüğüm noktaları hatırlattı. Boğaziçi’nden mezun olup iş hayatına atıldığımda, ben de bir süre çevremde “Evlenecek misin, çocuk düşünüyor musun?” gibi sorulara maruz kaldım. Kendi ayakların üzerinde durduğunda evliliğe bakış açın ister istemez değişiyor; çünkü hayatına kimseyi mecburiyet ya da eksiklik hissettiğin için aldıysan, orada gerçek bir mutluluk olmuyor.
Çalışan kadın olarak bağımsızlığını, kimliğini, emeğini ve hayallerini ön planda tutmak çok kıymetli bir şey. Evlilik bir zorunluluk ya da görev değil, anlamlı bir ortaklık olduğunda güzel. Ben de şu an evliliği hayatımda öncelik olarak görmüyorum, kendi alanımda güçlü ve özgür hissettiğim için. Herkes kendi mutluluğunun yolunu kendi çizer. Seçimlerinle gurur duy, toplumun baskısına kulak asmadan hayallerinin peşinden git! ✨ #BirAdımÖne10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
13Cevap
1 yılAslında bunla alakali değil kadın iş hayatına girince doğum oranı azaldı evet ama bundaki en büyük faktör eğitim seviyesinin artması ve artık ailelerin rahat yaşama isteği burada koca sorun değil sorun çocuğun bireylerin hayatını zorlaması
10 Yorumla
1 yılEvlilik sadece erkeğe yarıyor
Kadınlar sadece maddiyat için evleniyor
Evli erkeğin hiçbir konfor alanı daralması yok
Ben yazdıklarından bunu çıkardım mantıklı mı sence
07 Yorumla
Soran1 yılEvet
- 1 yıl
Buna gerçekten inanıyorsan senin adına üzüldüm şu an
Soran1 yılGay.
Soran1 yılKarının çalışmasına ihtiyaç duyacak kadar zavallımisin sen
Soran1 yılSadece kendi kazandiginla ev geçindiremeyeceğini biliyorsun haklısın tabide evi geçindiremeyecek kazanca sahip erkekler pek tercih edilmiyor uzgunumm
- 1 yıl
Ben öyle bir şey mi ima ettim anlama kıtlığın mı var
- 1 yıl
Sen yazdıklarımı bir iyice oku kavra neyi nerenden anlayıp neye göre yorum yaptığın belli değil
Gizli Üye(30-35)1 yılyemin ederim çalışıyorum eve gidiyorum adam yatınca sürat ediyor yemek bekliyor pisliğini temizle birde laf ediyor sevgiliyiz evli değilim düşün inan gerek yok ama bana az maddi yardımı var yoksa çekilecek çile değil bıktım
13 Yorumla
Soran1 yılEv işini ortak yapıyorsak bile çekilmez. Konfor alanımın kısıtlanması bile beni sinir ediyor. Birde bunun bana hiç yararı yoksa neyleyim ben böyle evliliği
Cevap sahibi1 yılbacım hiç Bi şey olmazsa senin uykun var mesela adam tv izleyelim diyor yok desen benle ilgilenmiyorsun vs of valla
- 1 yıl
adam 2 kuıruş veriyor diye bu rezilliğe katlanıyorsan suçu kendinde ara git çalış böyle mallara katlanmazsın. hem şikayet ediyor hem adamla yaşıyor
Gizli Üye(18-24)1 yılevlilik böyle bir şey olmamalı benim annem de babam da çalışıyor birbirlerini de çok seviyorlar hala 2 tane çocuk büyüttüler işlerini devam ettirirken
00 Yorumla
1 yılSen evlenme evliysen boşan ki bir erkegin hayatı kurtulsun 🤣
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKesinlikle aynı fikirdeyim bu yüzden evlenmiyorum evlenirsem de maddi olarak güçlü birisi olsun isterim en düşük memur olmalı
00 Yorumla
1 yıltabi mantık seviyeside düşmüş erkeği sadece paradan ibaret gören klasik tc kızlarının zekası işte.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİş hayatı çok zor çocuk yapılmamalı zaten çok zor her şey
00 Yorumla
1 yılErkege sadece seni finanse etmesi icin evleniyordan hic evlenme zaten bir erkeginde hayatı kurtulmuş olur
00 YorumlaÇocuğu olacak kadın çalışmamalı. Aksi halde çocuk zor
00 YorumlaHayır aldatma oranları yükseldi diyebiliriz ama
00 Yorumla
1 yılKadınlar çalışsın ama yetki verilmesin. Bokunu çıkarıyorlar
00 Yorumla
1 yılNeden evlenmiyon
00 YorumlaValla hak verdim şahsen ... 😄
00 Yorumlaaynen
00 YorumlaHiç neden duyasin ki
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÖyle evet doğrudur
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Kadınlar çalışma hayatına girince evlilik oranları düştü. Doğru mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat