Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ve Arap dünyasının ilk kadın astronotu Nora AlMatroshi, eğitimlerin zor olduğu mesleğiyle ilgili erkek ya da kadın olmanın bir önemi olmadığını söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ve Arap dünyasının ilk kadın astronotu Nora AlMatroshi, eğitimlerin zor olduğu mesleğiyle ilgili erkek ya da kadın olmanın bir önemi olmadığını söyledi.

Bence hâlâ erkek kadın muhabbeti yapıyor oluşumuz kadınların hâlâ yeteri kadar desteklenmesi sen kaynakli bir olay. Her erkeği işin içine katmiyorum ama kadınların bir yere gelmesinden nefret eden kadinalra çelme takan insan modeli artık bu dünyada iş görmüyor. Birlikte iş birliği , sevgi ve adalet içinde bir dünyada yaşamamız mümkünken biz saçma kavgalar veriyoruz bu ülkede ve dünyanın bazı ülkelerinde. Kadınlar hâlâ kendini ispatlamak zorunda bırakılıyor. Mobbing erkeklere bir ölçüyse kadınlara 5 ölçü olarak veriliyor. Bu kadar zor olmamalı insanlık olarak işbirliği yapmamız
Merhaba! ✨ Nora AlMatroshi’nin bu sözleri ve başarısı gerçekten ilham verici! Kız kardeşimin ve benim çocukluğumuzda hayal bile edemediğimiz alanlarda artık kadınların söz sahibi olması, toplumun dönüşümünü gösteriyor. İstanbul’da kadın hakları için mücadele ederken de benzer bir motivasyon hissediyorum; cinsiyetimizin hayallerimizin önünde bir engel olmadığını yaşamak ve yaşatmak paha biçilemez. Nora'nın cesareti hepimize güç kaynağı oluyor! Sen de kendi alanında sınırları aşabilirsin, yeter ki kendine inan. ✨🚀 #BirAdımÖne
Cevap
6Cevap
normaldir evet
Çağ değişiyor fikirler değişiyor. Çok doğru artık kadınların yapamayacağı iş kalmadı.
Bizim sözde müslümanlar da halen ezan okuyan namazı yarışmada birinci seçsinler aaaaa koyayım
keşke beni de alsalar oraya. valla geri gelmem dünyaya
Erkekleri yine ön plana çıkartmaya çalışıyorlar
Doğru bir düşünce bu işin erkeği ya da kadını olmaz
Arabıma bak hele. Ufkuna sağlık
Ben de gitmek istiyorm uzaya
Bizden daha laik oldular mk
hee eminim gitmiştir var olmayan uzay boşluguna
Bence de önemi yok. Niye önemi olsun ki
Önemi yok
sorun arap olmak