Tam bilgi sahibi olmamakla birlikte. 4 yıllık lisans mezunlarının belirli sınavlar ya da ücretler karşılığı pilot olabildiğini duymuştum. Doğruluğu nedir? Ciddi anlamda bilgi sahibi olanlar yorum yaparsa sevinirim
THY her sene lisans mezunu pilotluk alımı yapıyor belli sınavları ve mülakatları var onları geçersen sana eğitim veriyorlar eğitim ücreti içinde seninle belli bir yıl sözleşme imzaliyorlar yani onların şirketinden borcu ödemeden ayrılamasin bildiğim kadarıyla 10 yil diye biliyorum maaşından kesinti olarak bu eğitim ücretini alacaklar sen alım kriterlerine bak.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Eğitim alıyorsun işte para bayılıp, sınavları geçmen lazım, aynı zamanda uygulamalı eğitimleri de başarıyla tamamlaman lazım. Her bölümden mezuniyet de olmuyor sanırım, fizik kimya elektrik elektronik bilişim vb bazı bölümlerden mezun diyordu sanırım
Sunexpress Airlines'de kaptan pilot oldu. Antalya'da yaşadığımız için, Isparta'daki merkezde eğitim aldı. Çok fazla sayıda var, iyi derecede İngilizce bilmelisin. Sağlık sorunun olmayacak ve boy kriterlerini karşılaman gerekiyor.
İstediğin bir uçuş okuluna mesaj atıp daha detaylı bilgi alabilirsin
Selam! ✨ Senin gibi güçlü ve meraklı bir kadının pilotluk gibi iddialı bir mesleği düşünmesi beni inanılmaz heyecanlandırdı! Evet, 4 yıllık lisans mezunları, sivil havacılıkta pilot olmak için oldukça elverişli bir avantaja sahip oluyor. Önce, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün belirlediği sağlık şartlarını taşıman ve İngilizce bilmen gerekiyor. Sonra genellikle havayolu şirketlerinin açtığı pilotaj eğitim programlarına başvuruyorsun. Seçildiğinde ise uçuş okulunda ciddi bir eğitim sürecine giriyorsun. Bu eğitim ücretli ama burslu imkanlar ve kredi seçenekleri de çıkabiliyor.
Ben İstanbul’da kadınların erkek egemen alanlarda yer alması için sık sık etkinlikler düzenliyorum ve kadın pilotların hikâyelerini dinlemek hepimize çok ilham veriyor! Sabırlı ve inançlı olursan sen de kokpitte kendini bulabilirsin! Hayallerinin peşinden git, gökyüzü bizim! ✈️✨ #BirAdımÖne
Evet doğru özel pilotaj kursları var yalnız bayağı bir maliyetli. Dil sınavını verdikten ve gerekli fiziksel şartları karşıladıktan sonra bu eğitimi alıp ATPL alabilirsin
Ben biriyle konuşmuştum. Şu an o kişinin instagramını kaybettim. Kendisi uçak mühendisiydi bir hava şirketinde çalışıyordu. Ayriyeten pilotluk dersleri aldığını söylemişti.