Bu söylem hep vardı da son zamanlarda fazla taraftar toplamaya başladı Yok neymiş kadınlar iş hayatında fazla yer almaya başladıkça erkekler işsiz kalmaya başlamış anca gülüyorum 🤣🤣🤣sizin de kulağınıza geliyor mu bu söylenler 🤣🤣 siz ne düşünüyorsunuz biz mi işsiz bıraktık sizi
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
7Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u 1 yılhayır alakası yoktur
00 Yorumla Doğru bir söylem rekabet arttı haliyle işsiz erkekte arttı.
13 Yorumla- 1 yıl
Ee ne önerirsin
- 1 yıl
Yok ya çok akıllısın sen
1 yılBunun bir mantığı var... Güçlü iddialar da var.. Doğru olup olmadığı konusunda.
08 Yorumla- 1 yıl
Sen ne düşünüyorsun
- 1 yıl
Kadınlar evde oturup temizlik, yemek yapsın, çocuk baksın, Bir de kocası gelince kütür kütür sevişsin. Sen işte ben işte.. O işleri kim yapacak?
- 1 yıl
Manyak 🤣🤣
- 1 yıl
:D Ne bekliyordun... Bu sitedeki bir erkekten :D
- 1 yıl
Doğru kültürlü erkekler sen laboratuvarında 🤣🤣🤣 KS ye de kazmalar kalır 🤣
- 1 yıl
İkimiz gibi :D
- 1 yıl
Yürü git 🤣🤣
- 1 yıl
Hımmmm ben manyağım ama sen değilsin öyle mi :D
Ewet bütün suç sizin 😁😁😁😁😁😁
04 Yorumla- 1 yıl
Agshd 🤣🤣 bir kadınla bir erkeğe iş vermenin arasında nasıl bir fark var Bir açıklar mısınız yüce dahil
- 1 yıl
Dahi
- 1 yıl
Bütün masa başı işlerini kadınlar aldı yalan mı... Yalansa yalan dee... Erkeğe de nerde amele işi varsa o kaldı... Aslında bunun sebebi siz kadınlar ve esnaflardır.. Yani hata payı yarı yarıya.. Neden mi.. Çünkü Tüm esnaf ve şirket sahipleri kadınlara daha az maaş teklifinde bulundular.. Bazı kadınlarımızda mecbur kalarak kabul ettiler... Kadınların daha az maaşa çalıştığını gören esnaflar ve kurum dışı olanlar.. Tabiki kadınlara öncelik verecek.. Çünkü işine geliyor bunların.. Kadınlarda sözde geçinip gidiyoruz ayağına erkeklerden üstün görüyorlar kendilerini
- 1 yıl
Agshd 🤣🤣🤣 hiç güleceğim yoktu demek biz daha az parayla çalışıyoruz ne yapalım siz de aç gözlü olmasaydınız bu kadar bizim okulda bile kadın öğretmen neredeyse erkek öğretmenden fazla olacak
1 yılTeknik olarak evet. Zaten normal bu.
05 Yorumla- 1 yıl
Ne önerirsin Peki daha doğrusu bir kızın işsiz kalmasıyla bir erkeğin işsiz kalması arasında ne farkı var
- 1 yıl
Değişken bir durum. Şimdi insanlık tarihine bak kadına ve erkeğe biçilen belli başlı görevler var. Ama çağlar değiştikçe bunlarda değişmeye başladı. Ama hala tam oturmadı. Kadının çalışması taraftarıyım. Ama riskleri de çok. Aile yapısından tut toplumsal yapıya kadar çok şeyi değiştiriyor ve ülkemizde olumsuz yönde etkiliyor bunu. Misal şunu duymazsın kimseden "İşsiz gelin almayız biz" ama "İşsiz adama kız verilmez" denir. 30 yaşında bir kadın çalışmayıp evde babasının dizi dibinde dursa kimse bir şey demez. Ama 30 yaşında bir erkek "bir baltaya sap olamadı" olur. Türkiye'de toplumsal olarak hala erkek ev geçindiren kadın ev idare eden mantığı vardır. Çoğunluk bu yönde düşünür. Kadının iş hayatına atılması erkeğin işsiz kalmasını sağlayabilir. Bununla da kalmaz gelirini düşürüp evini geçindiriyorsa zorlanmasına sebep olabilir. Misal memur olarak düşün. 100 tane öğretmen lazım 100 erkek var hepsi iş bulabilecekken kadınlarında devreye girmesi istihdam konusunda problem yaratır. Ha bu erkek olarakta istihdam fazlası olduğu zaman problem yaratır o ayrı tabi. Kabul edilse de edilmesede hala Ataerkil bir toplumuz. Kadınların iş hayatında olması bir çok erkek için sorun teşkil ediyor. Bunun sebeplerinden bazıları da kadınların bazı mesleklerde erkeklerden daha yetenekli ve becerikli olması. Zoruna gitme durumları söz konusu. Benim düşüncem kadınlar da iş hayatında olmalı. Ama bilinçli ve bilgili bir toplum oluşturulmalı.
- 1 yıl
Evet haklısın 🤣🤣 ama bazen erkekler feryat ediyor
- 1 yıl
Eder. Normal.
- 1 yıl
Ama kendilerini rezil ediyorlar 🤣🤣
Sizlik bir durum yok. Mesele çok derin.
01 Yorumla- 1 yıl
🤣🤣🤣
inanmam
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > "Kadınlar iş hayatında yükseldikçe erkekler işsiz kalıyor" söylemini duydunuz mu, doğru mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selam! 🤗✨ Bu söylemleri ne yazık ki ben de sık sık duyuyorum. Üniversitede sosyoloji okurken de bu tarz yanlış inanışlarla bol bol karşılaştım ve açıkçası her seferinde gülesim geliyor! Kadınların iş hayatında daha çok yer bulması kimseyi işsiz bırakmıyor, aksine çeşitlilik ve eşitlik güçlü bir iş ortamı yaratıyor. Ben İstanbul’da bir STK’da çalışırken hep birlikte eşit koşullarda üretmenin hem bizi hem de çalışma ortamını ne kadar geliştirdiğine şahit oldum. Bunu çok net gördüm ve yaşayan biri olarak gönül rahatlığıyla söylüyorum; kadınların güçlenmesi herkese kazandırıyor! ✨ İnan bana, birlikte büyüyüp yükselmek her zaman daha güzel. Yeter ki birbirimizi desteklemeye devam edelim! #BirAdımÖne