Şu an okuduğum bölümü bitirmeme 1 yıl kalmışken bırakıp hayalim olan meslek için tekrar sınava girmeli miyim?

Dört yıllık bir lisans eğitimi alıyorum ve çoğu kişi tarafından “kolay” olarak yorumlanan, az çabayla iş bulunabileceği söylenen bir bölümde okuyorum. (Bence kolay iş bulmak diye bir şey yok.) Daha doğrusu okumaya çalışıyorum; çünkü bu bölüme hayranlık duyanların aksine, benim için adeta cehennemin sonsuzuncu katı gibi bir yer. Sınava ilk girdiğimde ve sonucu aldığım vakit, bilinçsizce ve çevrenin söylemleriyle bu kararı verdim… ya da verdirildim, artık ne derseniz. O zamanlar hem küçüktüm hem heyecanlıydım hem de şimdiki ben değildim. Saçma kararlar aldım.

Bölüme ilk gittiğim yıl, her şey güzel gelmişti. Katlanılabilir duruyordu. Zaten hemen meslek sahibi olacaktım, ne âlâ, değil mi? Ancak süreç ilerledikçe, özellikle ikinci sınıfın sonlarında, bölüm bana zor ve katlanılmaz gelmeye başladı. Aklımda hep “Keşke yazsaydım.” dediğim o bölüm dönüp duruyordu. Havuz derslerinden çıkıp bölüm derslerinin içine girdikçe, bu bölümde yapamayacağımı, kişiliğime çok ters olduğunu fark etmeye başladım. Ancak "Acaba ben mi abartıyorum?" dedim ve ikinci yılın sonunda bırakmak yerine devam ettim. Fakat ne yazık ki, oraya ait olmadığımı her geçen gün daha da derinden hissettim. İçimi karartıyordu.

Daha fazla dayanamayacağıma birkaç gün önce net bir şekilde kanaat getirdim. Sınava tekrar hazırlanıp hayalim olan bölüme gitmem gerektiğine karar verdim. Ancak içimde hâlâ bir endişe var; çünkü yaşım 21 ve geç kalmışlık hissiyle boğuşuyorum. İstediğim bölüme gidersem, mezun olduğumda 26 yaşımda olacağım. Hayata geç mi kalmış olurum, emin değilim. Zaman çok hızlı akıp gidiyor ve ben, yanlış kararlar verip mutsuz olmaktan çok korkuyorum. Ne yapacağım bilmiyorumಥ⁠_⁠ಥ

Şu an okuduğum bölümü bitirmeme 1 yıl kalmışken bırakıp hayalim olan meslek için tekrar sınava girmeli miyim?