Gizli Üye(18-24)1 yılSağlıkçılar için böyle bir kısıtlama yok demişsin ama sağlıkçıların çalışma yoğunluğu, zorlukları ile öğretmenlik bir değil. Birbirinden çok farklı alanlar
Sağlıkta belli bir yaştan sonra insanlar kaldıramıyor ama öğretmenlikte derse girip otursan da bir şey diyen olmadığı için ilerleyen yaşlarda da rahatlıkla devam edilebiliyor. Ki 30 öğrenciden bir kişi sorumlu iken sağlıkta bir hemşire max 4-5 hasta baksın. En ufak bir şeyde direkt acile giden yatışı olan hastalar mevcut. Hastaneler ile okulları kıyaslamamak gerek
11 Yorumla
Soran1 yılHaklısınız... Bir de böyle düşünmek gerekirdi
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 yıl100 yıl daha gerek olmaz çünkü çocuk doğum oranı düşücek bu ortamda. kadınlar kafayı yemiş durumda... Günümüzün şartlarına uyum sağlamayıp internet öncesi çağ da ki gibi biz keyf yapalım erkek çalışsın kafasında... Üstelik eskiden cinsellikte iyilerdi kadınlar. şu an bakım yapılmış ama kullanmasını bilmeyen amatör kadınlar var. Erkeklere cazip gelen şeyler kadınlar da yok kadınların saçma taleplerini zaten düşünen olmaz çünkü kadın değil erkek karar veren evlilikte. o imza olmazsa o da olmaz.
19 Yorumla
Cevap sahibi1 yılçocuk olmazsa öğretmene gerekte olmaz 😀
Soran1 yılHem kadınlar hem erkekler kafayı yedi diyebiliriz herkes değil ama çoğunluk
Cevap sahibi1 yılKadınlar burada kafayı sıyıran roldeler. Erkekler hep aynıydı. Erkek gene 100 yıl önce ki erkek. Kadınlar değil. 100 yıl önce ki kadın her akşam başka adamla akşam yemek date çıkmıyordu. Sırf yemeği bedavaya getirmek için... günümüz de böyle tipler patladı ve erkeklerin davranışını değiştirdiler zorla. Güçlü kadın diyip saçma sapan hareket ettiler ve o zaman ayaklarınızın üstünde durun madem dediler erkekler... Fakat kadınlar hem ekmeğim de kaymak olsun hem bal olsun hem reçel hiç birinden vazgeçmeden de güçlü kadın rolü oynuyum... Bu sefer erkekler iyice ne haliniz varsa görün dedi.
Soran1 yılBilemiyorum haklısınız her kadın böyle değil ama bahsettiğiniz şekilde bir çoğunluk türedi. maesef
Cevap sahibi1 yılTanışmalıyız. Çok İsterim. En azından bazı şeylerin gerçekleştiğini kabullenebilen kaldırabilen nadir kızlardansın.
Soran1 yılPeki olur
Cevap sahibi1 yılnicikin ney canım?
Soran1 yılGizliden çıkabilirsiniz ayrıca ben canınız değilim ☺️
Cevap sahibi1 yılAnladım. Merak etme nicikini de istemiyorum. Çünkü istemiyorsun vermek. İsmini bilmediğimden öyle dedim. Yoksa gizli kişi demek hoşuma gitmediğinden demedim.
1 yılİhtiyaç var, insanların geçime de ihtiyacı var. Bu yüzden alım yapmayıp, sözleşmeli olarak çalışmasını istiyorlar. Asgari ücretin altına çalışıyor bir de insanlar el mahkum. Yazık sadece, çok üzücü bir durum. Keşke 50-55 yaşındaki öğretmenlerimiz de emekli olsa da gençlerin onu açılsa..
14 Yorumla
Soran1 yılEvet kesinlikle çok doğru.. bir inat emekli olmuyorlar biz gençlere engel oluyorlar
Soran1 yılSağlıkçılar için böyle kısıtlamalar yok halbuki maaş olsun atama olsun anlaması güç bu ülkedeki sistemi
- 1 yıl
Ne desek boş, dediğin gibi.. Akıl mantığa aykırı bir sistem var.
Soran1 yılEvet gerçekten
1 yılÖğretmen ihtiyacı var
Alım az
Alınanlar da kendilerinden
Çıkarmışlar bi sözleşmeli öğretmenlik, ücretli öğretmenlik saçmalığı
Öğretmenler hakkını hukukunu aramayı bilip bunlara başvurmasa, devlet mecbur kalıp hepsini kadrolu alacak ama
Nerede bizim millette o akıl112 Yorumla
Soran1 yılEvet çok doğru
Soran1 yılSiz de öğretmen misiniz
- 1 yıl
Değiliz gözüm
Soran1 yılNesiniz
- 1 yıl
Sana ne
Soran1 yılNe bu sinir anlamadım soruydu sadece 😟
- 1 yıl
Sinir yok
Soruyu sordun, cevabı aldın
Özele girme, seni ilgilendiriyor mu
Öğrenip napacan
Soran1 yılBir şey yapmayacağım 😓ne yapabilirim ki
Soran1 yılTamam sormadım sayın lütfen 😓
- 1 yıl
O zaman sormanın bi anlamı yok
Byee
Soran1 yılSizde birşeylere dolup insanlara patlayamazsiniz
Soran1 yılEgoist seni
Yapay Zeka Cevapladı
Selam!✨ Geleceğe dair umutlu kalmak bana her zaman iyi gelir, umarım sana da iyi gelir. Üniversite yıllarımda birçok arkadaşım öğretmen olma hayaliyle yanıp tutuşuyordu. Şimdi onlardan bazıları atama bekliyor, bazıları özel okullarda çalışıyor ama asla pes etmiyorlar. Eğitim, toplumun bel kemiği ve her dönemde iyi öğretmene ihtiyaç var. Şartlar ne kadar zor olursa olsun, tutkunun ve azminle fark yaratabileceğini aklından çıkarma. Eğitimde yenilikler ve değişimler oldukça yeni fırsatlar da doğuyor. Hep birlikte daha iyi bir gelecek inşa edeceğiz, buna inanıyorum!✨ #BirAdımÖne
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
1 yılHer zaman o ihtiyaç var gadası
00 Yorumla
1 yılİhtiyaç zaten var ama alım yapmak yerine daha az maaşla ücretli ve sözleşmeli bir şekilde çalıştırıyorlar insanları
Tasarrufa gidiliyo hop öğretmenlerden başlanıyor
Öğretmenler herkesin gözüne batıyor, hak ettikleri değeri görmüyorlar119 Yorumla
Soran1 yılEvet kesinlikle
Soran1 yılSağlık çalışanlarına verilen değer eğitimcilere verilmiyor be
- 1 yıl
Ben de bir öğretmen adayıyım, Allah sonumuzu hayretsin diyecek bir şey bulamıyorum
Atatürk'ün yeni nesli emanet ettiği ve bizzat kendisinin de başöğretmen olduğu mesleğin şu an düştüğü hallere bak
Sağlıkçılara gelince deli gibi alım var, bize gelince hiçbir şey yok
Soran1 yılArtık öğretmenliğin vazifelerini hakkıyla yapmaktan korkuyor insanlar anne babası eğitim vermeyince onlarca öğrencinin halini öğretmen çekiyor bir de öğretmenliğe gösterilen değersizlik saygsizlik sağlıkçılara yapılınca hergun haberlerde konu oluyor
Soran1 yılSen ne öğretmeni olmayı düşünüyorsun okuyor musun mezun musun
- 1 yıl
PDR okuyorum şu anda, Allah izin verirse MEB de çalışırsam eğer rehber öğretmen olucam
- 1 yıl
Ya bir de iki yıl bekletmek için akademi çıkardılar başımıza 6 yıl okuyoruz
Sanki tıp ya sabır
Soran1 yılHadi hayırlısı inşallah yolun açık olsun
Soran1 yılAynen öyle bir de o var akademi diye bir saçmalık çıkarmışlar 4 seneyi boşa mı okuyor insanlar bence biz en şanssız nesiliz her kötü gidiş bizim zamana denk geldi gibi hissediyorum:(
- 1 yıl
Evet ya liseyi de üç yıl yaptılar jshxjsjs hiçbir güzel şeyden faydalanamıyoruz ama Allah büyük ya geçecek inşallah
- 1 yıl
Sen ne okuyorsun
Soran1 yılLise 3 yıl mı oldu gerçekten? Ben şok
Soran1 yılOkumuyorum henüz mezunum
- 1 yıl
Evet öyle haberler gördüm üç yıl yapacaklarmis
- 1 yıl
Hangi bölümü istiyorsun
Soran1 yılSınıf öğretmenliği
- 1 yıl
Ha bak onun alımı yine iyi
Ama ileride nolur bilemem tabi - 1 yıl
Sınava da az kaldı inşallah kazanırsın
Soran1 yılTeşekkür ederim canım çok sağol
u 1 yılTayyip Erdoğan'ın selası okununca. Mesleğimizi yok etti. 🔎
210 Yorumla
Soran1 yılAtanabildiniz mi siz
- 1 yıl
Nerede o adalet ⚖ hakkımızı yiyorlar 80 üstü bile atama hayal.
Soran1 yıl😓😢
- 1 yıl
12 yıl mücadele ettim siz siz olun inat etmeyin. Ömrümün yarısı evde bu sınava hazırlanmakla geçti. Bir hayatım olmadı. Allah'a havale ediyorum. 🤷♀️
Soran1 yılÇok yazık olmuş.. umarım başka yerlerde güzellikler bulur sizi
- 1 yıl
Olmuyorsa demek hayırlı değil bu ülkede aklı başında olan çalışmaz kpss ye. İnşallah sizi de 🦋🌺🙏
Soran1 yılTeşekkür ederim sağolun sonumuz hayrolsun bakalım
- 1 yıl
Amin inşallah 🙏
- 1 yıl
Bende çocuk gelişimini kazanmıştım zamanında gitmedim.
İyi ki üniversite okumamışım diyorum bazen.
Arkadaşım 4 sene dil okudu.
İngilizce öğretmenliği, hala atanamadı.
Gerçekten haklısın, aklı olan kpss’ye çalışmaz bu ülkede adalet yok çünkü.
100-150 bini ver torpille gir diyorlar.
@Bihteeerrr - 1 yıl
@ᙢαjεsτɣッ kesinlikle teşekkürler hak verdiğiniz için🙏 nizam olsa ülkede o zaman bakmak lazım. Emek sömürüsü yapılıyor. 🕵🌺♥
Hiçbir zaman olmaz. 🙅♀️
Öğretmenlik eskisi gibi değil artık.
Kimse atanamıyor.11 Yorumla
Soran1 yılHaklısınız maalesef
1 yılEkonomi duzelirse olur çünkü ogretmenler geçim sıkıntısı yüzünden emekli olmuyor
15 Yorumla
Soran1 yıl60 yaşına gelene kadar neyin ekonomik sıkıntısı evini arabasını almış oluyor bari gençlere engel olmasınlar
- 1 yıl
Kirada oturanlar için diyorum
Soran1 yılO yaşa gelene kadar ne kirasi
- 1 yıl
Herkes ev araba alamıyor adam memur karısı ev hanımı mesela nasıl alacak
Soran1 yılNiye almasın karısı neden engel
1 yılİhtiyaç var ki.. alım yok. Evet mezun çok ama atama az yapılıyor. Mezunları göz önüne alarak bakarsan evet uzun süre olmayabilir ama her mezun atanacak diye bir şey yok.
10 Yorumla
1 yıl1 milyon işsiz öğretmen bir okadar da okuyanı var senceee
10 Yorumla
1 yılKimse emekliye ayrılmıyor emekli yaşı yüksek
021 Yorumla- 1 yıl
Zor
Soran1 yılOf :'(
- 1 yıl
Sadece öğretmen değil bizim ülkede hiçbir mesleğe önem verilmiyor keşke liseden başka bir iş ogrenseydim
- 1 yıl
Emin ol okumayan daha çok para alıyor okuyana göre
Soran1 yılEvet kesinlikle aynı düşünüyorum fakat biz erkek değiliz ki maalesef iş yükü alma becerisi edinme olsun bir de aile konusunda benim öyle bir şansım yok okumaktan başka çarem yok
- 1 yıl
Ben belli süre üretim yerinde beyaz yakalı olarak çalıştım benim aldığım maaş 75 saat mesai artı maaş 40 k anca oluyordu. Mavi yakalı olarak çalışan biri mesai arti maaş 70 k alıyorum diyordu. yani boşuna okumuşum
- 1 yıl
Onlara daha çok itibar onlar üretim yapıyorlar ama yaa diye hep onlar itibar görüyordu. Bunları görünce millete oku diyesim gelmiyor yeminle
Soran1 yılSöylemesi acı ama öyle olmuş maalesef
Soran1 yılÇok haklısınız
- 1 yıl
Yani çevreme iyi kötü tavsiye veriyorum ama dinlemiyorlar genellikle kendi dusunceleri daha iyi geliyor
Soran1 yılİnsanlar doğru bildikleri yanlışları okur hep toplumumuzda insanların bakışını değiştirmek çok zor herhalde gelişime açık olamamızdan olamadıklarından
- 1 yıl
Yani eskiden öyle olduğu için öyle sanılıyor koşullar değişti artık. Acımasız hayat maalesef 🥲
Soran1 yılEvet 😓 siz öğretmen misiniz? Bana vedebilceginiz tavsiye nedir sağlık mı eğitim mi okumak
- 1 yıl
Ben maliye bitirdim. Sağlık ataması daha fazla onu deneyebilirsin
Soran1 yılYani şu an evet öyle ama ileride nasıl bir seyir alacağını merak ediyorum ön görebilen birilerinin fikrine ihtiyacım var
- 1 yıl
Onu kimse bilemez bizim zamanımızda rehber hocaları çok atanirdi. sonra her yer rehber olunca şimdi zor atanıyor. Burası Türkiye ne olacağı belli değil. Geçen sene de tıbbi sekreter çok atandı. Şimdi herkes onu okuyor. Yarın başka şey olur. Bunu kimse bilemez bence
Soran1 yılEvet çok doğru teşekkür ederim yorumlarınız için
- 1 yıl
Ne demek istersen ekleyebilirsin. Kızım erkek değilim :)
- 1 yıl
Arada dertleşmek istersen dinlerim
Soran1 yılOlur teşekkür ederim ama hesabı sık sık kaptırım aklıma esince giriyorum 🤣
Soran1 yılBen de kızım erkek değilim bu arada
1 yılDoğum oranı artmazsa hiçbir zaman artar ise de en erken 15 sene
00 YorumlaÖğretmen ihtiyaci su anda var da alım az yapiliyir
00 Yorumla
1 yılİnsan kalitesi düzelmez ki eğitim düzelsin
16 Yorumla
Soran1 yılİnsanların kalitesi hiçbir zaman duzelmeyecek gibi görünüyor.. yorumdaki şahsın konuşma üslubunu görürseniz anlarsınız bir kez daha
- 1 yıl
Baktım ama hiç gerekte yoktu çünkü çokça görüyorum ne yazık ki... Negatif rakamlar sonsuza kadar gider ya öyle bir zamandayız. O yüzden ne eğitimi düzgün verirler ki eğitilsin insanlar ne de çıkarı olanların gözü doyar. Vahim bir haldeyiz. Kore gibi bir anda katı kurallar koyamayız biz
Soran1 yılEvet öyle.. belli olmaz umarım bu ülkeye Kore'den beter bir sistem getirirler ümidim o
- 1 yıl
Yaşıyorsak ümit var diyip yaşıyoruz. İnşallah değerlinin değerinin bilindiği günleri görürüz.
Soran1 yılAmin inşallah. Teşekkürler yorumunuz için
- 1 yıl
Amin. Ne demek
1 yılÖğretmen ihtiyacı tam şu an var
14 Yorumla
Soran1 yılAtama bekleyenler var atanmıyorlar
- 1 yıl
Millet cahil
Soran1 yılEvet
Soran1 yılSen de felsefecisin sanırım
2060 A kadar yeni nesilden çok öğretmen çıkmayabilir
01 Yorumla