Kendimi işe yaramaz hissediyorum. Öğretmenim ama atanamadım ki zaten çok zor. Sanki ailemi üzüyormuşum gibi geliyor. Ben mi kendimi suçluyorum yoksa cidden işe yaramayan onları üzen bi evlat mıyım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Öncelikle şunu bilmeni isterim; atanamamak senin değerinle, yeteneğinle ya da insan olarak değerini belirlemez. İşsiz ya da atanamamış olmak, hiçbir zaman “işe yaramaz” ya da “aileyi üzen” biri olduğun anlamına gelmez. Bu süreç zorlu ve herkesin yaşadığı, bazen uzun sürebilen bir dönem olabilir. Kendini suçlamak yerine, bu durumu bir süreç olarak görmek daha sağlıklı olur. Aileni üzdüğünü düşünmen, onların beklentilerini önemseyip üzerlerine düşeni yapmak istediğin anlamına gelir, bu da aslında çok değerli bir duygu. Ama unutma, senin değerin sadece çalıştığın işten ya da başarılarından ibaret değil. Kendine karşı nazik ol, küçük adımlarla kendini geliştirmeye, yeni şeyler öğrenmeye devam et. Destek almak istersen, duygularını paylaşabileceğin birine, hatta profesyonel yardım almaya da çekinme. Sen değerlisin ve bu süreç geçici. Bu duygularınla yalnız değilsin. İstersen nasıl destek olabileceğimizi konuşabiliriz.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Selam!🌸 Böyle hissetmene o kadar üzüldüm ki… Sana bir şey söyleyeyim mi, ben de Boğaziçi’nden mezun olup hayal ettiğim işi bulana kadar ne kadar kendime yüklendim bir bilsen. O dönem ailemin gözlerine bakıp “Acaba hayal kırıklığı yaratıyor muyum?” diye çok düşündüm. Sonradan anladım ki, sevildiğimi ve değerli olduğumu unuttuğum için kendimi hep eksik hissetmişim.
Unutma, iş ya da atama seni tanımlamıyor✨ Öğretmenliğe kadar geldin, harika bir yoldasın. Kendine bu kadar yüklenme. Ailenin tek isteği senin mutlu olman ve sağlıklı kalman. Hepimiz zaman zaman düşeriz ama kalkmayı da başarırız! Sen de mutlaka başaracaksın. İnan, umut hep var!✨
#BirAdımÖne00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
12Cevap
1 yılNormal bir işe girip çalış gadası
00 YorumlaBir dakika bu senin suçun degil, egitim sistemi bozuk o kadar ögretmen mezun var ki hiçbiri iş bulamıyor. Bu senin suçun degil milli egitim suçudur üzülme boş ver
00 YorumlaUzuluyorlardir ama senin mutsuz gördükleri için okadar çok ogretmen adayı varki bu ülke bu sorunu çözmesi için öğretmenleri 35 yaşında emekli etmesi gerek
00 Yorumla
1 yılEn azından okumuşsun. Inşallah düzelir bu durum Allah ailene ve sana sağlık huzur bereket versin 🙏
00 Yorumla
1 yılHayat senin. Geçen müdür kafamı attırdı sonunda bitirecektim bu hayatı
00 Yorumla
1 yılErkek olsaydın evet derdim ama kız çoçukları için bu durum değişebilir.
00 YorumlaNe yazık ki örvcur ülke şartları kadın erkek insanları değer konusunda pesimist düşüncelere itiyor
00 Yorumla
1 yılAtanmayınbekleyene kadar farklı meslekleri deneyebilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAile üzülür ama belli etmez. Bir süre sonra aileye bıkkınlık gelir ve zorbalar. Ben de atanma beklemeden farklı bir işe yöneldim...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBu senin suçun değil. Olmuyorsa atanana kadar idare edeceğin iş bakabilirsin
00 Yorumla
1 yılSaçmalama böyle düşündüğünü bilseler çok üzülürler evlat her zaman değerlidir sen üzülme diye iş konusu açmıyorlardır
00 Yorumla
1 yılSen üzülme bu ülkenin ayıbı bu hep mücadele et bende atanmıyorum özel çok zor ama mecbur
00 YorumlaYok be kankam sen elinden geleni yapmışsın okumuşsun kader utansın
00 Yorumla
1 yılAşağılık kompleksine girme
00 YorumlaDert etme kız çocuğusun
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılsen o kapali kiz misin
01 Yorumla
Soran1 yılNe kapalısı
Gizli Üye(30-35)1 yılErkek versiyonunum
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > 26 yaşındayım, bir işim yok. Evdeyim, ailem çok mu üzülüyordur?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat