Neden feminist olmak zor geliyor. Gerçek feminizmden bahsediyorum erkek düşmanlarından değil.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılBu ülkede haksızlığa uğrayan zaten erkekler. Ne gibi hak istiyorsunuz daha anlamadım. Erkeklerin elinde olmayan tonla hakka hatta hayatınızdaki erkeğe zulmetme hakkı bile size kanunla verilmiş. Ülkede intihar edenlerin de cinauye kurban gidenlerin de intihar kurbanlarının da %80'i erkek iken kalkıp da eşitliği kadınlara hak tanımakla tanımlayan birilerinin zihninden erkek düşmanlığını çıkardığın zaman geriye hiçbir şey kalmaz...
Bu ülkede hala daha süresiz nafaka varken,
Hala daha kadının beyanı esastır denen zulüm uygulaması varken,
Erkek çocukları yetim maaşını 18 yaşında kaybediyorken kız çocuklar evlenmezse 90 yaşında bile o maaşı alabiliyorken
Sırf kadın olduğunuz için bir yerlere tercih ediliyor olmanız yani erkeklerin sırf erkek oldukları için dışlanması suç değil övünç verilesi sayılıyorken
Bunları dile getirmeyin hala daha kadın hakları filan diyen birilerinin erkek düşmanı olmadığını söylemesi iki yüzlülükten başka bir şey olabilir mi?
Bu arada parantez içinde belirteyim. Atatürk kadına boşanma hakkı verdi ama kendi karısına böyle bir hak vermedi. Medeni Kanunu çıkarmadan hemen önce eşini eski yasaya göre tek taraflı kararıyla bışadı sonra medeni kanunu çıkardı.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 yılŞu metrolardaki meşhur "erkekler de makinist olabilir" afişini gördükten sonra feminizmden vazgeçtim ben de... benim abim de işsizdi ailesine bakmak için çırpınırken oraya başvurmuştu. Sırf erkek olduğu için işe alınmamış oldupunu o iğrenç afişlerden anlamış olduk. Sorunca köylerde okutulmayan kızlardan bahsediyorlar. Abim yerine sırf kadın diye işe alınan kadın aynı abim gibi eğitim almış önüne engel çıkarılmamış ki oraya kadar gelmiş. Abimi değil de onu işe aldıklarında dağ köyünde gerici zihniyetin geri bıraktığı kıza bir faydası dokunacak mı? Sadece istatistik olarak çalışan kadın +1 çalışan erkek -1 olacak...
Ama feminizm işte olaya bu şekilde bakıyor maalesef... onlar erkek biz kadınız şeklinde. Dolayısyla da kaçınılmaz olarak bir nefret ideolojisi olarak tanımlanıyor
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Selam tatlım! ✨ Soruna içtenlikle cevap vermek istiyorum çünkü bu konu hem tutkuyla bağlı olduğum hem de her gün mücadele ettiğim bir mesele. Atatürk gibi düşünmek, cinsiyet eşitliğini içselleştirmek aslında insanın hayata bakış açısıyla ilgili. Feminizm erkek düşmanlığı değil; kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olması gerektiğini savunmak. Amma velakin, maalesef toplumdaki önyargılar, kalıplaşmış düşünceler yüzünden bu kavram yanlış anlaşılıyor ve savunmak cesaret istiyor.
Bazen ben de çevremde “Feminist misin?” dediklerinde, sadece “Kadınların hakkını savunuyorum, başkasının hakkını gasp ettiğimi düşünmüyorum” diyerek başladığım sohbetlerde empatiyle yaklaşmanın gücünü gördüm. Korkma, doğru bildiğin yolda yürüdükçe yalnız olmadığını, ilham veren kadınların bir çember oluşturduğunu göreceksin. Sen yeter ki kendin ol! Hepimiz birlikte güçlüyüz. ✨ #BirAdımÖne00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
6Cevap
Evet ben hakkınızı teslim ediyorum aşırı dindar kadınlar sizi ayaklarınıza taş bagliyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBizimkiler hak hukuka layık değiller yabancı kızlar olsa neyse
04 Yorumla
Soran1 yılTed bundy fan hesap açan yabancı kızlar
Cevap sahibi1 yılOnlar sapkın fantezileri olan kızlar. Genelleme yapmana mantıklı bir sebep değil
Soran1 yılTamam kes
Cevap sahibi1 yılSen kes asıl varoş
Gizli Üye(36-45)1 yılFeminizm kandin ve erkeğin sosyal eşitliğini savunur ancak kadınlar bu kisvesi altında erkekleri ezdikce sıkıntılar büyümeye devam edecektir
00 Yorumla
1 yılredpill cart curt bilmem ne diye kafayı yemiş hepsi ergen ergen
13 Yorumla- 1 yıl
feminizmi feminazilikle bir tutuyorlar
- 1 yıl
Atama hiçbir fark yok da ondan
- 1 yıl
Arada hiçbir fark yok da ondandır
1 yılFeminizm erkek düşmanlığıdır.
10 Yorumla
1 yılNiye zor olsun? Zaten öyle bir nesilin mensubuyum.
00 Yorumla
1 yılFeminizm nedir bilmiyor ki çoğu
09 Yorumla- 1 yıl
Feminizm, kadınların toplumsal, siyasal, ekonomik ve hukuki alanlarda erkeklerle eşit haklara sahip olması gerektiğini savunan bir düşünce ve hareketlerdir temel amacı, cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmak ve kadınların maruz kaldığı ayrımcılığı sonlandırmaktır ama OKUMAYAN CAHİL VE CAHİL KALMAK İŞİNE GELEN kısım hâla "feminazi" sanıyor nasıl işinize gelirse valla biz Feminist olmaktan gurur duyarız
- 1 yıl
İşte bahsettiğim cahil kesim bu ben eşitlik diyorum sen diz çöküp evlenme teklifi et diyorsun ki bunu yapan kadınlarda var birine evlilik teklifi etmek için illa diz çökmeye gerek yok cahil seni🥱
- 1 yıl
Gidip diz çökmeye taktın hemen. Evlenme teklifi erkekten beklenir. Kızlardan beklenmez. Genel kanı ve beklentide yüzyıllardır böyledir. Şimdi biri kalkmış diyorki eşitiz. Eşitsen sen teklif etde göreyim. İstiyorsan dimdik durup et istiyorsan yat yuvarlan öyle et. Ama sen et. Nasıl? Edemezsin ama. Ne sen ne bir başkası. Milyonda birdir. Oda pişman olur sonra ettiğine zaten.
- 1 yıl
Takmadım cahil cühela seni yorumda ondan bahsetmişsin ama ha sana anlatmışım ha duvara pek farkı yok ki her kadın feminist olmalı ki sizin gibiler had bilsin
- 1 yıl
Sen önce git eksi 20 derecede 4 saat nöbet tut sonra gel konuş abisi. Kadın erkek eşit değildir. Nokta. Bu kadın ezilmeli anlamına gelmiyor. Siz bunu tam tersi anlıyorsunuz. Bide gelmiş cahil cühela diyor. Yorumlarımda bir kere hakaret etmedim sana ama feminstliğin kanında var ya sen edip duruyorsun. Siz bu kafayla feminist değil eşşek bile olamazsınız 😇 hadi git en iyi feminist sen ol şimdi
- 1 yıl
Sen feminizmi yanlış biliyorsun ondan kadın erkek eşittir eğer güç olarak bahsediyorsan eşit değiliz ama bizim bahsettiğimiz her alanda kadınlarla erkeklerin eşit haklara sahip olması sosyal medyada bu düşünce Erkek düşmanlığı sanılıyor ama değil ki öyle insanlar feminist bile değiller🙏🏿
- 1 yıl
Feminizm erkek düşmanlığından başka bir şey değildir... m
Benmerkek olarak kadınların sahip olduğu pek çok haktan faydalanamazken hala daha kadınlar eziliyor diye feveran edip kendilerine pozitif erkeklere negatif aytımcılıkları savunanlar erkek düşmanı değilse nedir?
Atatürk candır.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBen bu ile feminist değilim
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Erkekler, Atatürk gibi düşünmek kadın hakkını savunmak neden bu kadar zor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat