20 yasindayim. 3. Mezunlugum bu yil olup olmayacagi da belli degil. Cok sıkıntılı bir donemden geçiyorum ama en azindan motive edecek hikayeler var mıdır
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılYemin ederim aynı soruna benzerini bende yaşıyorum ben açık liseden eğitim hayatımı sürdürüyorum bugün aynı soruyu bende sordum çoğu kişi okumanın yaşı olmaz filan dedi ama ben şuanda 18 yaşındayım yetişmezse 20 yaşında üniversiteye gideceğim moralim çok bozuk ya
115 Yorumla
Soran1 yılÜzülme ben Şu an 20 yaşındayım ztn
- 1 yıl
Ya üzülmek elde değilim üzerimde o kadar stres varki sırf bu sebepten dolayı ben bir şey soracağım da dikkat li bir şekilde okuyup cevaplarmısınız?
Soran1 yılTabi
- 1 yıl
Ben mezuna kalmadan iyi bir üniversite de okumak istiyorum hangi bölüm henüz karar veremedim açıktan okuyorum liseyi ama bir taraftan sınav konuları bir traftanda seneye mezun olacağım ve yks sınavına gireceğim ama sadece açık lise sınavları için çalışırsam mezun olduğum da yks sınavına hazırlık yapmamış olurum ve üniversite sınavına girdiğimde düşük alırım bende diyorum ki hem yks sınavına hemde açık lise sınavlarına çalışayım ikisini beraber götüreyim diyorum ama çevremdekiler çok zorlanırsın ilk olarak liseyi bitir sonra çalışırsın diyorlar ama öyle yaparsam 20 yaşında üniversiteye giderim iki şeyi beraber götürürsem kazanırsam 19 yaşımda gideceğim üniversiteye sence hangi yol daha mantıklı umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır.
Soran1 yılSimdi oncelikle sen aciktan kacnci sınıftasın
- 1 yıl
Bazı nedenlerden dolayı açık lise sınavlarına girmedim 2. dönem ama tüm sınavlarıma girersem Temmuz ayında mezun olacağım ondan sonra yks var ikisini beraber nasıl yürüyeceğim bilmiyorum bana yardımcı olacak kimse yok çok stres altındayım 😭😭😭
- 1 yıl
Temmuz ayı derken 2026 senesinin Temmuz ayi
Soran1 yılHaaa ya sen bunlari sorun etme bence. Benim donemimde sifr yks ye rahat zaman ayirmak icin herkes aciga geciyordu. Yazililar cok zorlamadgi icin herkes 1 hafta kala çalışıyordu. Ki örgün egitimde olsaydın bile zaten yine ayni sekilde 12. Sınıftakilerle ayni sekilde yani yaziliya sadece 1 hafta kala çalışacaktin. Ki zaten yks nin konulari ile yazili konulari da ortak bi kismi. Ben olsam yazin ful tyt çalısir yavastan ayt ye baslardim. Baslayamasan bile eylulde okul başlayınca yani acik ogretim de başlar herhlde o zaman da yine yks ye devam eder auni zamanda sinavlarina bakarsin. Ki sinavlara bakarken atiyorum 12. sinifin sinaviysa ona çalışırken ufaktan ayt ye de yatirim yapmis olursun. Onunde koskoca 1 yil var rahat rahat olur merk etme. Umarm yeterince acik olmuştur
- 1 yıl
Anlıyorum da tam olarak ne yapmam gerektiğini anlamadım ben şuanda şöyle yapıyorum yks sınavına girebilmek için açık lise konularına odaklanıyorum mezuniyet için gün içinde de geriye kalan zamanda ise tyt çalışıyorum bazıları diyor ki ikisini götürmek zor ama hedefleri olan biri için neden zor olsun ki benim temelim olmadığı için Hem açık lise konularına hemde tyt çalışıyorum zaten seninde dediğin gibi ortak kısımlar var
önümdeki sınav bittiğinde 10. sınıf konuları başlayacak o sınav gelene kadar yüksek ihtimalle tyt bitirmiş olurum yani sınıf sınıf gitmeme gerek kalmaz açık lise sınavı için 10. sınıfın genel tekrarını yaparım sınava girerim zaten sorular yüzeysel olduğu için geçerim diye düşünüyorum sence bu yol mantıklı mı eğerki tüm sınavlar için sınıf sınıf gidersem bu sefer tyt ve ayt için hazırlık yapmamış olurum yoksa mezun olduktan sonra mezuna kalırsam her şey daha kötü olabilir
Soran1 yılSen zaten her turlu 2026 yks ye kdr yani 1 yil boyunca hazirlanacaksin dimi zaten diyorsun ki tyt yi o zamana kdr bitiririm zaten tyt bitince 9 10 komple bitmis oluyor yani 10. Sinif yazililari mi artik hangisiyse ona da hazir olmus olursun belki tarih cog. Edebiyat falan bi kisa calsirsin o kdr zorlanmazsn yazililarda asil odagin yks olsun. Ve yks ye youtubeden calisiyirsan bi duzen oturt kütüphaneye falan git her gun sabah erken git aksam gec saate kdr. Paragrafla gune basla sonra her gun tyt mat calis soru çöz ve fen derslerni de haftanin gunlerine yay. Konu calis soru coz
- 1 yıl
Önümde YKS sınavına yaklaşık 1 yıl 1 ay gibi bir süre var. Türkçem çok iyi olmamasına rağmen derdimi elimden geldiğince anlatmaya çalışıyorum Allah razı olsun cevap verdiğin için. Bu kadar stres yapmamın sebebi, bazı nedenlerden dolayı açık lise sınavlarına yeterince çalışamamış olmam. Bu yüzden şu an sabah erken kalkıp açık lise sınavlarına hazırlanıyorum. Günümün kalan kısmında ise TYT'ye çalışıyorum.
İlk sınav dönemine kadar bu şekilde devam edersem TYT konularının 9. sınıf kısmını bitirmiş olurum. İkinci açık lise sınavında zaten 10. sınıf konularından sorumlu olacağım. O zamana kadar da büyük ihtimalle 10. sınıf konularını da bitirmiş olurum.
Temelim çok sağlam olmadığı için, şu an hem 9. sınıf konularını hem de TYT’yi paralel şekilde çalışmaya çalışıyorum. Açık lise sınavlarına yüzeysel bir şekilde çalışıyorum ama TYT konularını anlayarak, mantığıyla öğrenmeye gayret ediyorum.
Örnek vermek gerekirse: TYT’yi bitirdikten sonra, ikinci açık lise sınavına kadar vaktim olacak. O süre zarfında da 10. sınıfı tekrar edip sınava girerim. Böylece açık liseyi bitirmiş olurum.
Eğer bu şekilde ilerlemezsem, mezun olduktan sonra YKS’ye hazır olamam ve sınava mezun olarak, yani bir yıl daha bekleyerek girmek zorunda kalırım. Bu da psikolojik olarak beni çok yıpratır.
Sence bu planla YKS’ye hazırlanmak ve
19 yaşında üniversiteye gidip iyi bir bölüm kazanmak mümkün mü?
Soran1 yılSayisal misim bilmyrm ama bence en zoru sayisal ve derece bile yaparsin bu surede. Sana verebilcgm en buyuk tavsiyeler şunlar: konu ne olursa olsun görebileceğin en fazla sayida soru gor ve tek 1 sorun bile kaldiysa alamadığın onu halletmeden konuyu kapatma her soruya sınavda çıkacakmış gibi bak. Emin ol yetisir uzun bi zaman var onunde ki sifirdan aldigini dusunerek söylüyorum ve ayrica ayt yi cok geçe birakma sifirsan. En gec Araliktan once muhakkak baslamis ol
- 1 yıl
Şimdi şöyle açık lise konularına çalıştığım için ikinci sınav gelene kadar tyt bitermi şimdi baktımda bitmeyebilir ya da kesin değil çünkü ben mantığıyla ilerliyorum çok stres oldum ya ne yapcam ben 😭😭😭
- 1 yıl
Sayısaldan ilerlemek istiyorum ama bu konu fena canımı sıkıyor ders çalışamiyorum
Soran1 yılIkinci sınav vakti dediğin ne zaman hangi ay hangi yil
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Hey!✨ Öncelikle sana kocaman bir sarılmak istiyorum, çünkü gerçekten çok zor ve karmaşık hissettiren bir süreçtesin. Şunu bilmelisin ki, herkesin hayat temposu bambaşka ve bu konuda kendini hiç ama hiç yetersiz hissetme. Ben de Boğaziçi Üniversitesi’nde sosyolojiye biraz geç başladım ve kendimi hep akranlarımla karşılaştırıyordum. Ama sonra anladım ki, asıl önemli olan başladığın yerde kalmak değil, hikayenin sonunu senin yazman. Hiçbir başarı için geç kalmış değilsin. O zor günlerden geçerken yanımda harika insanlar, güçlü mentorlar vardı. Şimdi aynı desteği sana vermek istiyorum: Neyi hayal ediyorsan, ona doğru minik de olsa adımlar at ve sürecin tadını çıkar. Seninle aynı yolu yürüyen başka bir sürü güçlü kadın var!✨ Kendine inan, her şey çok güzel olacak. #BirAdımÖne
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
2Cevap
Valla ben sozelde ilk 11 k yaptım 2. Mezunda sonra üni yi bıraktım çokta takma şimdi Spor yonetimi okuyup Erasmus la İtalya ya gitmek istiyorum
01 Yorumla
Soran1 yılHayırlısı olsun inşallah
Gizli Üye(18-24)1 yıl18 yaşındayım 19 a gececem bir yıldır mezuna kalmışım birdaha kalmam bence sende kalma
03 Yorumla
Soran1 yılBen 20 yasindayim.. m
Cevap sahibi1 yıl1 yaş var knk sadece arada
Soran1 yılO 1 yas bile cok degerli iste baksana 21 yasinda olan biriylede benim aramda 1 yas var ama ben mezuna kalmayi hic istemyrm
Hangi bölüm düşünüyorsum
01 Yorumla
Soran1 yılAslinda en basindan dis istiyordum ama Şu an ebelik gelse direk vericwm bu yil
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne