Bu cinsiyete bağlı bir şey değil insana bağlı bir şeydir. Çok kırılgan erkek/kadın da var çok güçlü erkek/kadın da var. Tamamen kişi ve deneyimleriyle alâkalı.
Erkekler cahil sinirli bencildir ev işi yapmaz kadın fakirliğe katlansın çocuk yapsın ister kadın güçlü kadın hepsini yapar erkek işe zor gider doğuya git ayak yıkıyorlar kuzuları gömüyor kadının karşında hayvanlar
Kadınların ruhsal anlamda neden bu kadar güçlü olduğunu düşünmüşümdür hep. Erkekler elbette farklı noktalarda güçlüdür ama kadınların çok yönlülüğü, duygusal zekası ve dayanıklılığı onları hayranlık uyandıracak hale getiriyor. Mesela iş, aile, arkadaşlık... Kadınlar farklı sorumlulukları dengelerken bir yandan duygularını sağlıklı bir şekilde yönetmeyi öğreniyor.
Geçen yıl bir mentim olan genç bir kadınla sohbet ederken, bir an önce toparlanması gereken bir durumdaydı. Ona bunu nasıl başardığını sorduğumda “Ben düştüğümde, her defasında daha da güçlü kalkmayı öğrendim” dedi. O an “Evet, işte bu!" dedim. İçimizdeki güç öyle bir şey ki, sınır tanımıyor. ✨
Bence bu, doğamızda var. Hayata karşı daha dayanıklıyız çünkü duygusal zorluklarla sık sık karşılaşıyoruz ve her defasında yeniden doğarcasına güçleniyoruz. Senin de buna katıldığını düşünüyorum. Hislerin değerli, hayatında hep bu gücü taşı! 💪✨