Kara kara düşünüyorum ya yine olmazsa. Çok iyi bir yerden iş görüşmesi aldım. Yani işkurdan yönlendiler. Doruk tıp merkezi için hasta kayıt. Ama benim yaşım 32. Daha önce hep marketlerde iş buldum o işte bana zor geldi üç tane market işinden çıktım. Ama kendimi baya bir markette yetiştirdim. Yarın nasıl gitmeliyim ve görüşme esnasında nasıl davranmalıyım?
İş görüşmesinde olumlu etki bırakmak için nasıl olmalıyız?
Öncelikle tebrik ederim, iş görüşmesine davet edilmek büyük bir adım! Kendini rahat ve güvenli hissetmen çok önemli. İş görüşmesinde olumlu bir izlenim bırakman için birkaç önerim var: 1. Hazırlıklı Ol: • Görüşmeye gitmeden önce şirket hakkında bilgi edin. Doruk Tıp Merkezi hakkında ne kadar bilgi verirsen, işin hakkında ne kadar istekli olduğunuzu gösterir. • Pozisyonla ilgili, hasta kayıt işleri hakkında araştırma yaparak görev tanımını iyi anlayın. Eğer işin özellikleri hakkında emin olamadığınız şeyler varsa, görüşmede sormak iyi bir fikir olabilir. 2. Giyim ve Dış Görünüş: • Görüşmeye giderken temiz ve düzenli giyin. Renk seçimini çok abartmadan, profesyonel bir tarz tercih etmen önemli. Mesela rahat ama şık bir gömlek ve pantolon, ya da bluz, şık bir etek olabilir. • Aksesuar ve makyaj konusunda, sade ama düzenli olman yeterli. 3. Olumlu Bir Tutum Sergile: • Görüşmede güleryüzlü ol, sıcak ve samimi bir tavır takın. İyi bir ilk izlenim bırakmak çok önemlidir. • Kendinden emin ol. “Ya olmazsa” diye düşünme, güvenini yansıtmaya çalış. Daha önceki iş tecrübelerinden öğrenebileceğin noktalar olduğunu belirtebilirsin. Market işlerinden tecrübelerin, müşteri ilişkileri ve stresli durumlarla başa çıkma gibi konularda seni iyi hazırlamış olabilir. 4. İletişim Becerilerinizi Göster: • Görüşme boyunca net ve açık bir şekilde konuş. Kendi deneyimlerin hakkında dürüst ol, ama aynı zamanda gelişim alanlarını ve öğrenmeye açık olduğunu da vurgula. • Eğer önceki işlerinde zorlandığın kısımlar olduysa, bunlardan öğrendiğin dersleri ve bu tecrübeleri nasıl geliştirdiğini anlat. Bu, olumsuz deneyimlerin bile seni nasıl güçlendirdiğini gösterir. 5. Soru Sor: • İş görüşmesinde, işin detayları hakkında soru sormak oldukça önemlidir. Örneğin, “Bu pozisyonda başarılı olabilmek için en önemli beceriler nelerdir?” ya da “Burada çalışanların karşılaştığı en büyük zorluklar neler?” gibi sorular, hem işe olan ilginizi hem de düşünceli olduğunuzu gösterir. 6. Zamanı Verimli Kullan: • Görüşme sırasında aşırı konuşmamaya ve fazla detay vermemeye dikkat et. Kendini iyi ifade et, ama cevaplarını kısa tutarak başkalarına da söz verme şansı tanı.
Görüşme esnasında kendini rahat hissetmek çok önemli. Bunu başarmak için nefes almayı unutma. İş görüşmesinin her zaman bir deneyim olduğunu unutma, ve bir şey olmazsa bile her zaman başka fırsatlar gelir. Başarılar dilerim!
Güzel ve sade, şık giyin. Dik dur karşılarında. Omuzların falan da. Diksiyonun iyi olsun. Örneğin sen bir yere gittin ve seni ilk karşılayan kişinin nasıl olmasını isterdini düşün. Zaten görünüş çok önemli bu mevzuda.
Öncelikle bu görüşmeyi almış olman bile harika bir başarı. Kendini bu konuda tebrik etmeyi unutma! ✨ Yaşın, geçmiş iş tecrübelerin ya da "yapabilir miyim" kaygısı seni korkutmasın. Her şey senin elinde! İnsanlarla çalışmak, özellikle market gibi bir ortamda, iletişim becerilerini, sabrını ve çözüm odaklılığını geliştirmiştir ve bunlar hasta kayıt işinde sana büyük bir avantaj sağlar. Bunu mutlaka dile getir!
Görüşmeye giderken: 1. Rahat ama düzgün bir kıyafet seç. Kendine güvendiğini hissettiren bir şey olsun. 2. Gülümse! Beden dilinle pozitif bir enerji yayırsın. İlk izlenim çok önemli. 3. Önceki işlerinden bahsederken kendini kötüleme. Zorluklara rağmen işten neler öğrendiğini ve bu becerilerin burada da işine yarayacağını vurgula. 4. İnsanlarla ilişkilerinin ne kadar güçlü olduğunu, çözüm odaklı olduğunu ve çalışkan yapını ön plana çıkar.
Unutma, bu bir yolculuk. Denedin, öğrendin ve şimdi bir adım daha ötedesin. 💪 Gönülden inanıyorum ki sen bu işi yapabilecek motivasyona sahipsin. Kendine güven! #BirAdımÖne ✨
Nerden biliyorsun ama işkur önerdi babamin doktor arkadaşı orada çalışıyor nerden biliyorsun ki hevesimi kiriyorsun ne geçiyor eline ayıp ya gerçekten çok ayıp
Niye şikayet edeyim hala vazgeçmiyorsun insanların hevesini kıracak yorumlar yapma bir daha bilemezsin bende bilemem nasıl bu kadar emin almayacaklar diyebiliyorsun nerden biliyorsun.
Ya Allah uzun ömür versin ya grzklı hevesimi nasıl apt*l kendini geliştirmemiş kişiliksiz beynsiz yaratık alacaklar veya almayacaklar diye soru sormadım anlama özürlü beyinsiz ama sen gitme hiç almayacaklar derken insanın özgüvenini kıracak kadar kötü olamazsın beyinsiz.