Eğer sağlıklıysan bu hayatta aşılamayacak hiç bir şey yok.
Maddi anlamda öncelikle önce özgüven ve ayaklarının üzerinde durabiliyor olman lazım. Eğer okuyup meslek sahibi olduysan biraz daha şanslısın. Okumadıysan da dünyanın sonu değil. Kendine uygun bir iş bulup ekonomik özgürlüğünü eline alabilirsin.
Manevi ve duygusal anlamda seni üzen, huzursuzluk veren kim varsa bu aile akraba sevgili eş dost sıfatı ne olursa olsun belli sınırlar koymalısın. En azından ben öyle yapıyorum ve çok daha mutluyum. Zamanım çok değerli. Seninle vakit geçirip değerli olan vaktimi boşa harcayamam dediğim kişiler var hayatımda. Bunu diyebiliyorsan ve üstte belirttiğim gibi ekonomik özgürlüğünde varsa istediğinle görüşüp istemediğinle görüşmezsin. Hayatında sorun yaratanları uzaklaştırabilirsin.
bazen insan her şeyin üzerine geldiğini hisseder. maddi sıkıntılar, duygusal yorgunluk, ruhun daralması...
sanki çıkış yokmuş gibi gelir. ama her şey akar, her şey değişir. bugün ağır gelen şey, yarın hafifleyebilir.
denize taş atarsın, su dalgalanır ama sonra yine durulur. içindeki sıkıntılar da böyledir. kalbin genişliği, yükü değil, onu nasıl taşıdığını belirler.
her şey üstüne geldiğinde, belki de durman gerekiyordur. sessizce dur ve kendine sor, ‘bu beni nereye götürüyor?’
çünkü bazen en büyük çıkış, durduğun yerde derinleşmekle başlar.
öncelikle seni çökerten zayıf düşüren şeyler nedir onu tespit et sonra tektek yuzleş çözmeye çalış işin içinden çıkamadıgın konularda çevrenden arkadaslarından birinden destek al fikir al tekrar yuzleş problemlerini çöz mücadele ede ede güçlenirsin bu şekil
Dışa bağımlılıklarından kurtulmalısın önce İhtiyaçların için beklentin olmamalı kendin yapmalısın Tüm sorunlarla kimse başa cıkamaz Elimizde olanlarla mutlu olmaya çalısmalıyız Konusacak birileri olmalı yoksa olmuyor
Beklentilerinden kurtul hayallerini kimseye anlatma çok dinle az konuş sana faydası olmayan kimseyi yanında tutma sınadığın arkadaşlar çelik halkalarla bağla kendine ailen ve gerçek hakikatli arkadaşlarına sırtını dönme tebrikler artık sende güçlüsün